Financial Accountant

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
24-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
47,50
Op locatie
Tilburg
Reacties
4
Bekeken
528
Status
Gesloten
Referentie
92150304

TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

De functie
De financial accountant is deskundig op het gebied van Financiële Administratie. De werkzaamheden worden uitgevoerd ten behoeve van een accurate boekhouding, waarbij voldaan wordt aan de eisen van wet– en regelgeving. De werkzaamheden zijn veelal uitvoerend en vakinhoudelijk van aard. De financial accountant beheerst alle facetten van de financiële administratie en is zich bewust van de impact op andere werkprocessen. Om de functie te kunnen uitoefenen is vakinhoudelijke kennis vereist.

Doel

Het verrichten van uitvoerende vakinhoudelijke werkzaamheden op het eigen aandachtsgebied binnen Financial Administration. Draagt hiermee bij aan een accurate en integere boekhouding, zodanig dat voldaan wordt aan de kwaliteitseisen en een klantgerichte dienstverlening.

Kernactiviteiten

 1. Realiseert een actieve klantgerichte dienstverlening.

 2. Voert met een grote mate van zelfstandigheid een financiële (deel)administratie uit.

 3. Levert gegevens aan voor het maken van periodieke standaardrapportages, zoals een balans, winst en verlies rekening en sturings- en verantwoordingsinformatie. Signaleert afwijkingen en verbeteringen en rapporteert mogelijke risico’s.

 4. Analyseert minder complexe (boekhoudkundige)vraagstukken. Verzamelt, verwerkt, beoordeelt, analyseert en/of controleert aangeleverde en/of aangevraagde gegevens, zoals journaalposten, grootboekrekeningen, boekingsgangen en (beleggings)contracten. Signaleert afwijkingen en treedt indien nodig in overleg met betrokkenen.

 5. Ziet toe op de naleving van uniformering van (werk)processen, rapportages en richtlijnen van de financiële kolom binnen het bedrijfsonderdeel. Signaleert afwijkingen en onderneemt actie indien nodig.

 6. Volgt interne en externe trends en ontwikkelingen voor het eigen aandachtsgebied en past deze toe in het eigen werk.

 7. Treedt op als vraagbaak voor collega’s binnen en buiten het eigen team. Kan hierbij terugvallen op senior collega’s of leidinggevende als dat nodig is. Daagt bij aan kennisdeling buiten de eigen FA kolom.

 8. Neemt vanuit de eigen deskundigheid in een inhoudelijk uitvoerende rol deel aan (verbeter of verander)projecten en/of werkgroepen binnen de afdeling.

 9. Stelt balansdossiers op ten behoeve van interne en externe accountantscontrole. 10. Werkt binnen de kaders van relevante wet- en regelgeving met betrekking tot de verantwoording en verslaglegging.

 10. Onderhoudt intern contact met collega’s van de eigen afdeling en ketenpartners om te informeren, af te stemmen en te adviseren.

 
Het profiel

 • HBO opleiding, bij voorkeur SPD

Specifieke vakkennis

 • Kennis van verslaglegging

 • Kennis van IFRS, Solvency II, sturen op waarde

 • Kennis van SAP (pre) - Kennis interne accounting vereisten

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Competenties

Analytisch
Autonoom
Conceptueel
Gedreven
Initiatiefrijk
Integer
Klantgedreven
Organisatiesensitief
Overtuigend
Resultaatgericht

Werkervaring

 • 3-5 jaar relevante werkervaring

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft. Dit vereist een groot overtuigend vermogen en een goed inzicht in de wensen en behoeften van de klant. Om tot dit inzicht te komen is het belangrijk dat je over inlevingsvermogen beschikt en goed kan luisteren. Vervolgens is het van belang dat je vanuit dit inzicht weet wat de klant werkelijk nodig heeft en weet dit waar te maken.
 
Jouw afdeling
Service Organisatie Leven (SOL) beheert individuele levenpolissen voor de Achmea-merken Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO en Interpolis. Het gaat hier om gesloten portefeuilles, zogenaamde ‘closed books’. Het nakomen van de afspraken met onze klanten staat voorop. Werken tegen de laagst mogelijke kosten en eigenaarschap bij alle medewerkers, zijn van belang om het doel te realiseren. SOL heeft ambities om dé ‘closed book consolidator’ van Nederland worden.
 
Tarief tussen de 45 en 50 euro (incl. reiskosten, excl. BTW) afhankelijk van kennis en vaardigheden.

Wij bieden
Een afwisselende baan voor 36 uur per week binnen de divisie Service Organisatie en Leven, locatie Tilburg. De startdatum is per 01-02-2016 tot en met 31 juli 2016

Interesse? Graag ontvangen wij je cv en motivatie (beiden toegespitst op de functie) uiterlijk 30 december 10.00 uur.

Indien je sollicitatie tot een plaatsing bij onze opdrachtgever leidt, is het van belang om te weten dat wij dan per ommegaande de volgende gegevens nodig hebben:
· Kopie Geldig Identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart, geldig gedurende de gehele opdracht.)
· Gewaarmerkte kopieën van het hoogst behaalde diploma en voor de functie relevante diploma’s
· Kopie VOG (aan te vragen na plaatsing)
Deze gegevens hebben wij nodig om de screening die door opdrachtgever volgt, zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  24-12-2015 10:39
  Plaats
  Hardenberg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-12-2015 14:46
  Plaats
  STEENWIJK

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-12-2015 13:57
  Plaats
  Den Bosch

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-01-2016 13:27
  Plaats
  Udenhout

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten