Sr.Projectmanager

Opdrachtgever
Logiclevel
Geplaatst op
24-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
1214
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2570 opdrachten

Omschrijving

PROFIEL ORGANISATIE/AFDELING

Binnen de gemeente Amsterdam voert de afdeling Informatievoorziening (IV) van Cluster Sociaal het ketenbeheer en ketenregie uit voor een aantal grote bedrijfskritische applicaties van de gemeente Amsterdam. De opdracht van de afdeling Informatievoorziening is het creëren van een blijvend betrouwbare en samenhangende informatiehuishouding en informatievoorziening met de daarbij behorende organisatie en bedrijfsvoering, die de primaire processen van het cluster ondersteunt en een bijdrage levert aan de gemeentebrede processen (zoals bijvoorbeeld dienstverlening en gebiedsgericht werken). Onderdeel van de afdeling IV is het team Proces- en Informatiemanagement (PIM). Binnen het team PIM zijn de volgende taakgebieden ondergebracht: informatiemanagement, architectuur, procesbeheer en privacy en informatiebeveiliging, projectmanagement, business intelligence en demandmanagement.

PROFIEL OPDRACHT

Het programma Digitale Dienstverlening WPI realiseert voor burgers en professionals verbeterde dienstverlening door het ontsluiten van dienstverlening via internet. Daartoe worden werkprocessen en de ondersteunende IT systemen binnen Werk- en Inkomensdomein vernieuwd.
Dit programma volgt uit het G4 samenwerkingsverband tussen de 4 grootste steden in Nederland (aangeduid als G4 waarbij alle steden worden aangeduid als G1). Daartoe is een G4 programma PP/Innovatie opgericht, waarmee dit programma onlosmakelijk verbonden is. De IT ontwikkeling wordt geleverd door Wigo4it, een organisatie die sinds september 2007 bestaat en als ICT-dienstverlener voor de sociale diensten van de G4 applicaties ontwikkelt, bouwt, implementeert en de ICT systemen onderhoudt.
Het Amsterdamse programma is verantwoordelijk voor de implementatie van de vernieuwing van onze dienstverlening. Het biedt een nieuwe werkwijze voor professionals in primaire en ondersteunende processen in het sociale domein van de G4. Burgers maken gebruik van de nieuw aan te bieden functionaliteiten om zelf vanuit huis zaken aan te vragen, hun dossier in te zien, wijzigingen door te geven etc.
Projecten waarvan enkele reeds lopend

 1. Document Managent Systeem - Koppeling Inkomende klantenpost met het Document Managent Systeem - Implementatie G4-koppeling bronsystemen aan Document Managent Systeem - Implementatie koppeling gemeente bronsystemen aan Document Managent Systeem

 2. Uitbreiding Online Dienstverlening – technische implementatie van diverse e-formulieren op gebied van inkomen en armoedevoorzieningen

 3. Generieke koppeling GBA

 4. Technische implementatie Pilot Inkomen (Digid/Infra) en volgende releases

5. Technische implementatie burgerportaal werk en inkomen release 1.0 e.v.

WERKZAAMHEDEN

De gevraagde senior projectmanager heeft de verantwoordelijkheid om in continue afstemming met de business, het programmateam, andere interne Amsterdamse partijen en de externe leveranciers zorg te dragen voor de oplevering van de aangegeven onderdelen op de roadmap voor het programma. Binnen de bekende kaders van scope, geld, tijd en kwaliteit.

EISEN


Het CV is in het Nederlands geschreven en maximaal 5 pagina’s lang, waarin duidelijk zijn/haar relevante werkervaring blijkt zoals in de eisen en wensen hierna beschreven.

beschikt over academisch werken denkniveau met een achtergrond in informatiemanagement. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of diploma
Dit moet duidelijk blijken uit het CV.

minimaal 10 jaar werkervaring als projectmanager waarvan minimaal 5 jaar werkervaring specifiek op het terrein van informatievoorziening en ICT bij gemeente of rijksoverheid binnen het domein van de Sociale zekerheid.
Ervaring dient duidelijk te blijken uit het cv van de kandidaat.

aantoonbare kennis van en ervaring met projectmatig werken middels de methodiek PRINCE2 Practitioner en/of IPMA-C.
Dit moet duidelijk blijken uit het CV.

aantoonbare kennis van en ervaring met agile werken (zoals Scrum).
Ervaring dient duidelijk te blijken uit het CV van de kandidaat.

De aangeboden kandidaat schrijft op maximaal 1 A4 een motivatie waaruit blijkt waarom deze opdracht door hem/haar goed kan worden uitgevoerd.

 De aangeboden kandidaat is vanaf 18 januari 2016 (danwel zsm na gunning) voor minimaal 6 maanden beschikbaar voor 36 uur per week.
Er is TWEE keer een optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities. De duur van een verlenging is maximaal DRIE maanden.

WENSEN

de afgelopen 5 jaar in de rol van projectmanager aantoonbare ervaring opgedaan vanuit minimaal één omvangrijk project (> 1000 gebruikers) project van minimaal 6 maanden met de realisatie en technische implementatie van een casemanagement cq. klantvolgsysteem inclusief koppelingen?
Hiervan voegt de kandidaat een referentie conform het referentiemodel van de Gemeente Amsterdam toe.
Er kan door ons contact gezocht worden met de referent zonder tussenkomst van de kandidaat of leverancier

Weging: 20%

in de afgelopen 5 jaar in de rol van projectmanager aantoonbare ervaring opgedaan vanuit minimaal één omvangrijk (> 1000 gebruikers) project van minimaal 6 maanden met de realisatie en implementatie van generieke koppelingen zoals BRP en DMS (bij voorkeur Alfresco) met primaire backend systemen ?
Hiervan voegt de kandidaat een referentie conform het referentiemodel van de Gemeente Amsterdam toe.

Weging: 20%

Ja= 100 punten Nee= 0 punten

Heeft de aangeboden kandidaat in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan op het terrein van informatievoorziening waarbij de nadruk moet hebben gelegen op het snijvlak van bedrijfsvoering en meerdere aandachtsgebieden van IV en ICT, waaronder functioneel beheer, applicatiebeheer en technische infrastructuur, op het gebied van online digitale dienstverlening en ketenautomatisering met kennis van DigiD en berichtenverkeer?
Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan dient dit duidelijk te blijken uit het cv. De kennis kan worden getoetst tijden het matchgesprek.

Weging: 20%

Heeft de aangeboden kandidaat in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan bij G4-gemeenten (voorkeur) of bij 100.000+ gemeenten op het gebied van Werk en Inkomen?
Indien de kandidaat aan deze wens kan voldoen, dan dient dit duidelijk te blijken uit het cv. De kennis kan worden getoetst tijden het matchgesprek.

Weging: 20%

Tarief: marktconform

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  27-12-2015 09:29
  Plaats
  Ten Boer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-12-2015 17:46
  Plaats
  Enschede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten