Senior Projectmanager

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
24-12-2015
Periode
Niet relevant
Uurtarief
90
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
858
Status
Gesloten
Referentie
20118362

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315 AB Apeldoorn

T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118362 Tijdelijke inhuur

Voor de Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Senior Projectmanager

Profiel organisatie/afdelng

Binnen de gemeente Amsterdam voert de afdeling Informatievoorziening (IV) van Cluster Sociaal het ketenbeheer en ketenregie uit voor een aantal grote bedrijfskritische applicaties van de gemeente Amsterdam.
De opdracht van de afdeling Informatievoorziening is het creëren van een blijvend betrouwbare en samenhangende informatiehuishouding en informatievoorziening met de daarbij behorende organisatie en bedrijfsvoering, die de primaire processen van het cluster ondersteunt en een bijdrage levert aan de gemeentebrede processen (zoals bijvoorbeeld dienstverlening en gebiedsgericht werken).
Onderdeel van de afdeling IV is het team Proces- en Informatiemanagement (PIM). Binnen het team PIM zijn de volgende taakgebieden ondergebracht: informatiemanagement, architectuur, procesbeheer en privacy en informatiebeveiliging, projectmanagement, business intelligence en demandmanagement.

Profiel opdracht

Het programma Digitale Dienstverlening WPI realiseert voor burgers en professionals verbeterde dienstverlening door het ontsluiten van dienstverlening via internet. Daartoe worden werkprocessen en de ondersteunende IT systemen binnen Werk- en Inkomensdomein vernieuwd.

Dit programma volgt uit het G4 samenwerkingsverband tussen de 4 grootste steden in Nederland (aangeduid als G4 waarbij alle steden worden aangeduid als G1). Daartoe is een G4 programma PP/Innovatie opgericht, waarmee dit programma onlosmakelijk verbonden is. De IT ontwikkeling wordt geleverd door Wigo4it, een organisatie die sinds september 2007 bestaat en als ICT-dienstverlener voor de sociale diensten van de G4 applicaties ontwikkelt, bouwt, implementeert en de ICT systemen onderhoudt.

Het Amsterdamse programma is verantwoordelijk voor de implementatie van de vernieuwing van onze dienstverlening. Het biedt een nieuwe werkwijze voor professionals in primaire en ondersteunende processen in het sociale domein van de G4. Burgers maken gebruik van de nieuw aan te bieden functionaliteiten om zelf vanuit huis zaken aan te vragen, hun dossier in te zien, wijzigingen door te geven etc.

Projecten waarvan enkele reeds lopend

 1. Document Managent Systeem

 • Koppeling Inkomende klantenpost met het Document Managent Systeem

 • Implementatie G4-koppeling bronsystemen aan Document Managent Systeem

 • Implementatie koppeling gemeente bronsystemen aan Document Managent Systeem

 1. Uitbreiding Online Dienstverlening – technische implementatie van diverse e-formulieren op gebied van inkomen en armoedevoorzieningen

 2. Generieke koppeling GBA

 3. Technische implementatie Pilot Inkomen (Digid/Infra) en volgende releases

 4. Technische implementatie burgerportaal werk en inkomen release 1.0 e.v.

WERKZAAMHEDEN

De gevraagde senior projectmanager heeft de verantwoordelijkheid om in continue afstemming met de business, het programmateam, andere interne Amsterdamse partijen en de externe leveranciers zorg te dragen voor de oplevering van de aangegeven onderdelen op de roadmap voor het programma. Binnen de bekende kaders van scope, geld, tijd en kwaliteit.

Functie eisen

 1. U beschikt over academisch werk- en denkniveau met een achtergrond in informatiemanagement. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of diploma

 2. U heeft minimaal 10 jaar werkervaring als projectmanager waarvan minimaal 5 jaar werkervaring specifiek op het terrein van informatievoorziening en ICT bij gemeente of rijksoverheid binnen het domein van de Sociale zekerheid.

 3. U heeft aantoonbare kennis van en ervaring met projectmatig werken middels de methodiek PRINCE2 Practitioner en/of IPMA-C.

 4. U heeft aantoonbare kennis van en ervaring met agile werken (zoals Scrum).

Functie wensen

 1. U heeft in de afgelopen 5 jaar in de rol van projectmanager aantoonbare ervaring opgedaan vanuit minimaal één omvangrijk project (> 1000 gebruikers) project van minimaal 6 maanden met de realisatie en technische implementatie van een casemanagement cq. klantvolgsysteem inclusief koppelingen

 2. U heeft in de afgelopen 5 jaar in de rol van projectmanager aantoonbare ervaring opgedaan vanuit minimaal één omvangrijk (> 1000 gebruikers) project van minimaal 6 maanden met de realisatie en implementatie van generieke koppelingen zoals BRP en DMS (bij voorkeur Alfresco) met primaire backend systemen

 3. U heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan op het terrein van informatievoorziening waarbij de nadruk moet hebben gelegen op het snijvlak van bedrijfsvoering en meerdere aandachtsgebieden van IV en ICT, waaronder functioneel beheer, applicatiebeheer en technische infrastructuur, op het gebied van online digitale dienstverlening en ketenautomatisering met kennis van DigiD en berichtenverkeer

 4. U heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan bij G4-gemeenten (voorkeur) of bij 100.000+ gemeenten op het gebied van Werk en Inkomen

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

18-01-2016

Duur

6 maanden

Optie op verlenging

2 x 3 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

max € 90,00

Sluitingsdatum

04-01-2016

Sluitingstijd

09:00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  28-12-2015 20:59
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten