Logistiek planner a.i.

Opdrachtgever
xentys
Geplaatst op
24-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Deventer
Reacties
2
Bekeken
492
Status
Gesloten
Referentie
MS081

Omschrijving

Opdrachtgever
Onze opdrachtgever is een handelsorganisatie actief in de automotive sector, met ruim 100 vestigingen in Nederland. De vestigingen richten zich zowel op de B2C alsook op de B2C markt. Zij bepalen de heartbeat van het bedrijf omdat zij iedere dag met nieuwe uitdagingen geconfronteerd worden. In de organisatie heerst daardoor een echte ondernemersgeest.

Anderzijds maakt het bedrijf onderdeel uit van een grote multinational, die de nodige know-how kan leveren.

De huidige Logistiek planner zal de komende periode opgenomen worden in het team dat de implementatie van SAP zal verzorgen en daarmee niet beschikbaar zijn voor zijn reguliere taken.

Taakomschrijving
Je rapporteert aan de procurement directeur en de Supply Chain manager, Jouw standplaats is Deventer.

Je bent de spil in het logistieke proces en begrijpt dat jouw rol erop gericht is de vestigingen maximaal te ondersteunen bij het succesvol bedienen van de markt, door een goede planning en daarmee hoge beschikbaarheid vanuit het centraal magazijn van 1.000’en SKU’s die door de vestigingen uitgeleverd worden aan de eindklanten. Ca. 5% van de SKU’s betreft hardlopers. De vestigingen roepen deze SKU’s af middels een ePurchasing platform, dat zelf ziet waar de goederen vandaan gehaald moeten worden, in eerste instantie van het centraal magazijn (korte levertijd), als het daar niet beschikbaar is van de leveranciers en in uitzonderingsgevallen van groothandelaren. Het is jouw taak ervoor te zorgen dat max. 8% van het volume bij groothandelaren betrokken wordt.

De planning vindt plaats in MS Excel. Je zorgt zelf voor het afroepen van nieuwe leveringen aan het centraal magazijn, op basis van jouw planning en op basis van al bestaande contracten met leveranciers.

Deze, voor het bedrijf cruciale, rol vervul je vrijwel solo. Dat vereist grote zelfstandigheid en de competentie om op meerdere borden tegelijk te schaken. Je zult geconfronteerd worden met stevige en vaak ad hoc problemen, waarvoor je zelf de oplossingen aandraagt vanuit een flexibele instelling. Je hebt de vrijheid om zelf beslissingen te nemen, maar weet dat je die in nauwe samenspraak met de betrokkenen moet nemen. Als het nodig is kun je altijd even sparren met jouw leidinggevenden, maar het is en blijft “your call”. Zo maakt de partij aan wie de centraal magazijn-activiteiten zijn uitbesteed, gebruik van een eigen voorraadplanning systeem zodat er altijd voorraad verschillen zijn.

Je bent goed in staat te communiceren met alle nivo’s. Jouw counterparts zijn de warehousemanagement-partij, de vestigingsmanagers, de segmentdirecteuren en inkoop. Dit vereist enerzijds een praktische inslag en anderzijds ook dat je kunt “helicopter’en”.

De KPI’s waar jij op stuurt, zijn:

 • budget/kosten voor opslag en voor transport (incl. transport tussen vestigingen);

 • voorraad (aantallen)

* % leveringen vanuit CWH.
Je zorgt tenslotte voor rapportages aan het management en analyseert en rapporteert afwijkingen in de KPI’s.

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO-opleiding

 • Ruime ervaring als logistiek planner

 • Analytisch en conceptueel sterk

 • Communicatief vaardig (je kunt op alle nivo’s goed schakelen) en een mensen-mens

 • Je bent een expert in MS Excel en liefst ook MS Access en Cognos.

Aanbod

Duur van de opdracht: 9 – 10 maanden, full-time inzet. Start: januari 2016.

Belangstelling?
Reacties graag uiterlijk 10 januari a.s., iIncl. CV, actuele VAR, opgave beschikbaarheid (o.m vacanties) en opgave gewenst tarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  24-12-2015 14:49
  Plaats
  Groningen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-01-2016 10:08
  Plaats
  Zwolle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten