DB-Ontwerper/Ontwikkelaar

Intermediair
Ormer ICT Staffing B.V.
Geplaatst op
24-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amersfoort
Reacties
1
Bekeken
546
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Voor onze eindklant in Amersfoort zoeken wij een DB-Ontwerper/Ontwikkelaar.

Startdatum

01-01-2016

Einddatum

31-03-2016

Optie tot verlenging

Ja; namelijk 2 maal 3 maanden

Uren per week

30-40

Achtergrond opdracht
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft een project gestart waarbij oude systemen voor vastlegging van Archeologische vondsten en het monumenten-register. Het project heeft vertraging opgelopen en moet nog afgemaakt worden. Een en ander staat inmiddels in Acceptatie en Produktie. Doel is binnen 3 maanden het project af te ronden, waarbij de nieuwe sytemen in Produktie opgeleverd moeten zijn en in gebruik genomen door betreffende afdelingen.

Opdrachtomschrijving
Afronden bouwtraject voor het Monumenten Registratie Systeem. De medewerker richt zich op het ontwerp, de inrichting, migratie, testen en documenteren van de Postgres/Postgis-database.

Doelstelling
Ontwikkeling, test en in gebruikname van het nieuwe Monumenten Registratie Systeem (MRS). Het MRS maakt het mogelijk om op een moderne manier te voldoen aan de eisen van de Erfgoedwet, de levering van gegevens aan het nieuwe “huis van het cultureel erfgoed” en beleidsspeerpunten als de verbetering van de kwaliteit van het monumentenregister.

Resultaatgebied & Verantwoordelijkheden
Er moet zorg worden gedragen voor oplevering van de nieuwe database op Ontwikkel, Test, Acceptatie en Produktie omgeving, gedocumenteerd betreft installatie, backup-procedures, technische beschrijvingen van alle database-componenten en een werkinstructie wat te doen bij problemen voor de applicatiebeheerder.

Migratie van de oude databases naar de nieuwe database inclusief een beschrijving van de mapping, uitgevoerde controles voorzien van uitkomsten opgeleverd over de verschillende omgevingen. Daarbij moet er voor gezorgd worden dat de migratie aansluit op de opgeleverde applicatie. Oplossen van alle issues die tijdens het testen in beeld komen. Voortgang wordt voortdurend teruggekoppeld aan de projectleider.

Vakmatige taken

Ontwerp en ontwikkeling van een database in Postgres/Postgis. Kennis van zaakgericht werken volgens KING en ICT-architectuur volgens NORA zijn een must

 • Reviewen van gebruikerswensen en/of functioneel ontwerp op volledigheid, uitvoerbaarheid en impact, zodat dit als input voor het technisch ontwerp kan dienen;

 • Opstellen van het technisch systeem ontwerp aan de hand van het functioneel ontwerp en de geldende applicatie architectuur;

 • Programmeren van de database aan de hand van het technisch ontwerp;

 • Testen van eigen en door collega ontwikkelaars gerealiseerde programmatuur;

 • Uitrollen van de programmatuur naar test, acceptatie en productieomgevingen;

 • Overdracht van programmatuur en documentatie naar de beheer en onderhoudsorganisatie.

 • Het opzetten en uitvoeren en helpen met controleren van de (geo)migraties

Coördinerende / sturende taken
De medewerker dient overzicht te hebben over de werkzaamheden van alle teamleden en bewaakt de bouwarchitectuur van het gehele MRS. Afwijkingen hierop worden besproken met de Architect en/of projectleider.

Contacten (intern/extern + aard van contacten)
De medewerker rapporteert aan de projectleider MRS, die zelf rapporteert aan de stuurgroep MRS. Bij het oplossen van issues zal men zo zelfstandig mogelijk optreden richting interne medewerkers en/of leveranciers van andere componenten.

Functie-eisen

Kennis

 • Database-ontwerp & -ontwikkeling (Expertkennis van Postgres 9.3+, Postgis 2.1+, XML, Enterprise Architect 10+ voor ontwikkeling van de database; blijkend uit recente ervaring (jonger dan 2 jaar) .)

 • ESB (Basiskennis van Mule 3.5+ om zelf fouten te kunnen analyseren / alloceren en op te lossen.; blijkend uit recente ervaring (jonger dan 2 jaar) .)

 • EPS (EPS workflows kunnen lezen om benodigde datarequirements te kunnen vaststellen.; blijkend uit recente ervaring (jonger dan 2 jaar) .)

 • DMS (Voldoende kennis met CS10 om documenten van juiste metadatering te kunnen voorzien.; blijkend uit recente ervaring (jonger dan 2 jaar) .)

Werkervaring

 • Vergelijkbare werkervaring op andere grote en veelzijdige projecten is vereist (Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Database-specialist. Hiervan minimaal 2 jaar recente ervaring (jonger dan 2 jaar) .)

Overig functie-eisen

 • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse en Engelse taal

 • Per direct beschikbaar

Deadline: 30-12-2015

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  28-12-2015 09:16
  Plaats
  Hilversum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten