Juridisch Adviseur

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
27-12-2015
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zuid-Holland
Reacties
1
Bekeken
299
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1129

Omschrijving

Voor een gemeente in Zuid-Holland zoeken wij een Juridisch Advsiseur, die bezwaarschriften behandelt tegen beslissingen die zijn genomen op grond van o.a. de Participatiewet. Waar nodig behartigt de juridisch adviseur de belangen van de gemeente in gerechtelijke procedures.

Taken

Verantwoordelijk voor het zorgvuldig en tijdig behandelen van bezwaarschriften tegen beslissingen die zijn genomen op grond van de Participatiewet en diverse andere wetten die door de afdeling Serviceplein worden uitgevoerd.
Mediation toepassen door in een telefonisch gesprek met indieners van bezwaarschriften, eventuele andere belanghebbenden en/of met een medewerker van de vakafdeling na te gaan welke andere oplossingen voor de cliënt mogelijk zijn.
Volgens de bezwaarschriftenprocedure wordt eerst advies gevraagd aan een extern adviseur of wordt de zaak voorgelegd aan de commissie bezwaarschriften. Vertegenwoordigt de gemeente tijdens hoorzittingen bij de extern adviseur of de commissie en stelt verweerschriften en concept-beschikkingen op.

Vereisten

HBO/WO-niveau, bij voorkeur aangetoond door een afgeronde HBO/WO opleiding Rechten
Kennis van de Participatiewet, IOAW, IOAZ, Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, Wet inburgering, het Bbz en de Algemene wet bestuursrecht en relevante jurisprudentie
Ruime praktijkervaring met het behandelen van bezwaar- en beroepschriften bij een gemeentelijke organisatie
Ervaring met werken met GWS
Ervaring met mediation

Competenties

Analytisch sterk
Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    28-12-2015 19:43
    Plaats
    Rotterdam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten