Juridisch adviseur bezwaar en beroep Werk & Inkomen

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
28-12-2015
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Alphen aan den Rijn
Reacties
0
Bekeken
259
Status
Gesloten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

18-1-2016

Einddatum

17-7-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16

Sluitingsdatum

4-1-2016 om 17:00 uur

Je bent verantwoordelijk voor het zorgvuldig en tijdig behandelen van bezwaarschriften tegen beslissingen die zijn genomen op grond van de Participatiewet en diverse andere wetten die door de afdeling Serviceplein worden uitgevoerd. Naast de bezwaarschriften van de gemeente worden ook de bezwaarschriften van andere gemeenten behandeld. Waar nodig behartig je de belangen van de gemeente in gerechtelijke procedures.
Na binnenkomst van een bezwaarschrift probeer je indien daar aanleiding toe is in een telefonisch gesprek met indieners van bezwaarschriften, eventuele andere belanghebbenden en/of met een medewerker van de vakafdeling na te gaan welke andere oplossingen voor de cliënt mogelijk zijn.
Volgens de bezwaarschriftenprocedure wordt eerst advies gevraagd aan een extern adviseur of wordt de zaak voorgelegd aan de commissie bezwaarschriften. Je vertegenwoordigt de gemeente tijdens hoorzittingen bij de extern adviseur of de commissie en stelt verweerschriften en concept-beschikkingen op.

Selectiegesprekken zullen worden gevoerd op dinsdagmiddag 12 januari.

Functie eisen

-Je hebt HBO/WO-niveau, bij voorkeur aangetoond door een afgeronde HBO/WO opleiding Rechten
-Je hebt kennis van de Participatiewet, IOAW, IOAZ, Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, Wet inburgering, het Bbz en de -Algemene wet bestuursrecht en relevante jurisprudentie
-Je hebt ruime praktijkervaring met het behandelen van bezwaar- en beroepschriften bij een gemeentelijke organisatie en het werken met GWS
-Je bent analytisch sterk en hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
-Ervaring met mediation is een pré.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten