Projectleider Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
28-12-2015
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
837
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

medio Januari 2016

Einddatum

30-09-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24-32 uur

Sluitingsdatum

06-01-2016 om 09:00 uur

Profiel opdracht

Bij de gemeente wordt geïnvesteerd in het digitaal en papierloos werken. Eén van de trajecten die hiermee een groot raakvlak heeft is het project Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming. Een onderdeel van deze vernieuwing is het deelproject vervanging van het systeem, Andreas 1.0 (ingericht in het Enterprise Content Management systeem, Documentum) Dit nieuw in te richten systeem ondersteunt de bestuurlijke besluitvormingsprocessen voor college, raad en bestuurscommissies. De implementatie zal zich in eerste instantie richten op het besluitvormende proces van zaaktypen van het college en de gemandateerde beleidsterreinen van de bestuurscommissies.

Deze implementatie betreft naast een nieuw systeem ook de nieuwe werkwijze in de organisatie. Tenslotte heeft dit project ook als doel om de (bestuurlijke) besluitvormingsprocessen te digitaliseren (inclusief de implementatie van de digitale handtekening). Het resultaat daarvan vindt zijn weerslag in het zaak- en documentmanagementsysteem ten behoeve van de archivering. Inmiddels is de 1e fase (de implementatie van de Collegemodule) afgerond.

Het vervolgtraject is uitgewerkt in een projectplan. Ondersteuning van ambtelijke voorbereiding en besluitvorming valt buiten de scope van dit project. Wij zoeken een projectleider die invulling geeft aan dit projectplan.

Werkzaamheden

Leiding geven aan het organiseren en implementeren van het projectplan vervolgfase. Dit betreft o.a. de volgende activiteiten:

  • Software audit initiëren en uitvoeren op inrichting 1e fase.

  • Functionele openstaande punten collegemodule afhandelen

  • Archieffunctie inrichten

  • Raadpleegfunctie verbeteren • implementeren Commissie en raadsmodule

  • Migratie bestaande omgeving

  • PPM proces begeleiden

  • Change-proces inrichten

  • Pen en Hacktest uitvoeren

Competentieprofiel

Je bent een motiverende en inspirerende senior IV-projectleider die goed in staat is om de verbinding tussen de proceseigenaren, de gebruikersorganisatie, de ICT, functioneel beheer en het ontwikkelteam te leggen in een complexe politieke omgeving. Je hebt oog voor het werken onder ICT architectuur en je houdt de belangen van de klant in het oog.

Je hebt een ‘vrije’, praktische rol en zit niet in een bepaalde teamstructuur. Dit maakt dat je focus hebt, verbindingen tussen teams kunt leggen en resultaatgericht bezig kunt zijn. Je legt direct verantwoording af aan de opdrachtgever en je bent secretaris van de stuurgroep. Bij de ontwikkeling en implementatie werk je intensief samen met de specialisten binnen de afdeling Informatie management.

Je volgt het PPM proces en stemt dit proces ook af met de CIO van de gemeente Amsterdam. Je neemt zelf initiatief, signaleert kansen en weet daar naar te handelen. Verder ben je in staat betrokkenen te mee te nemen en te overtuigen van het doel en het belang van de genomen initiatieven.

Eisen

De kandidaat heeft een WO opleiding afgerond.

De kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring en in de afgelopen 2 jaar ervaring opgedaan als projectleider bij (digitalisering) gemeentelijk besluitvormingsproces.

De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring als projectleider of programmamanager van innovatie- en verandertrajecten binnen complexe organisaties.

De kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als projectleider of programmamanager in ICT / Informatiemanagement binnen een gemeente.

Wensen

aantoonbare werkervaring met de Prince2 Practitioner methode

aantoonbare werkervaring met ITIL Changemanagement

aantoonbare werkervaring met zaakgericht werken binnen de gemeentelijke overheid?

aantoonbare werkervaring met IV-projectleiding in een 100.000+ gemeentelijke organisatie

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten