Project Manager

Opdrachtgever
Synopsis IT Services
Geplaatst op
30-12-2015
Periode
Niet relevant
Uurtarief
80-85
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
24
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

ALGEMENE INFORMATIE

De afdeling Informatievoorziening Sociaal is op zoek naar een senior projectmanager voor diverse projecten met een technische component in het programma Digitale Dienstverlening Werk Participatie Inkomen (WPI).

PROFIEL ORGANISATIE/AFDELING

Binnen de gemeente Amsterdam voert de afdeling Informatievoorziening (IV) van Cluster Sociaal het ketenbeheer en ketenregie uit voor een aantal grote bedrijfskritische applicaties van de gemeente Amsterdam.
De opdracht van de afdeling Informatievoorziening is het creëren van een blijvend betrouwbare en samenhangende informatiehuishouding en informatievoorziening met de daarbij behorende organisatie en bedrijfsvoering, die de primaire processen van het cluster ondersteunt en een bijdrage levert aan de gemeentebrede processen (zoals bijvoorbeeld dienstverlening en gebiedsgericht werken).
Onderdeel van de afdeling IV is het team Proces- en Informatiemanagement (PIM). Binnen het team PIM zijn de volgende taakgebieden ondergebracht: informatiemanagement, architectuur, procesbeheer en privacy en informatiebeveiliging, projectmanagement, business intelligence en demandmanagement.

PROFIEL OPDRACHT

Het programma Digitale Dienstverlening WPI realiseert voor burgers en professionals verbeterde dienstverlening door het ontsluiten van dienstverlening via internet. Daartoe worden werkprocessen en de ondersteunende IT systemen binnen Werk- en Inkomensdomein vernieuwd.

Dit programma volgt uit het G4 samenwerkingsverband tussen de 4 grootste steden in Nederland (aangeduid als G4 waarbij alle steden worden aangeduid als G1). Daartoe is een G4 programma PP/Innovatie opgericht, waarmee dit programma onlosmakelijk verbonden is. De IT ontwikkeling wordt geleverd door Wigo4it, een organisatie die sinds september 2007 bestaat en als ICT-dienstverlener voor de sociale diensten van de G4 applicaties ontwikkelt, bouwt, implementeert en de ICT systemen onderhoudt.

Het Amsterdamse programma is verantwoordelijk voor de implementatie van de vernieuwing van onze dienstverlening. Het biedt een nieuwe werkwijze voor professionals in primaire en ondersteunende processen in het sociale domein van de G4. Burgers maken gebruik van de nieuw aan te bieden functionaliteiten om zelf vanuit huis zaken aan te vragen, hun dossier in te zien, wijzigingen door te geven etc.

Projecten waarvan enkele reeds lopend

  1. Document Managent Systeem

  • Koppeling Inkomende klantenpost met het Document Managent Systeem

  • Implementatie G4-koppeling bronsystemen aan Document Managent Systeem

  • Implementatie koppeling gemeente bronsystemen aan Document Managent Systeem

  1. Uitbreiding Online Dienstverlening – technische implementatie van diverse e-formulieren op gebied van inkomen en armoedevoorzieningen

  2. Generieke koppeling GBA

  3. Technische implementatie Pilot Inkomen (Digid/Infra) en volgende releases

  4. Technische implementatie burgerportaal werk en inkomen release 1.0 e.v.

WERKZAAMHEDEN

De gevraagde senior projectmanager heeft de verantwoordelijkheid om in continue afstemming met de business, het programmateam, andere interne Amsterdamse partijen en de externe leveranciers zorg te dragen voor de oplevering van de aangegeven onderdelen op de roadmap voor het programma. Binnen de bekende kaders van scope, geld, tijd en kwaliteit.

Vereisten

De aangeboden kandidaat beschikt over academisch werk- en denkniveau met een achtergrond in informatiemanagement. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of diploma

De aangeboden kandidaat heeft minimaal 10 jaar werkervaring als projectmanager waarvan minimaal 5 jaar werkervaring specifiek op het terrein van informatievoorziening en ICT bij gemeente of rijksoverheid binnen het domein van de Sociale zekerheid.

De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met projectmatig werken middels de methodiek PRINCE2 Practitioner en/of IPMA-C.

De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare kennis van en ervaring met agile werken (zoals Scrum).

De aangeboden kandidaat schrijft op maximaal 1 A4 een motivatie waaruit blijkt waarom deze opdracht door hem/haar goed kan worden uitgevoerd.

Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar in de rol van projectmanager aantoonbare ervaring opgedaan vanuit minimaal één omvangrijk (> 1000 gebruikers) project van minimaal 6 maanden met de realisatie en implementatie van generieke koppelingen zoals BRP en DMS (bij voorkeur Alfresco) met primaire backend systemen

Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan op het terrein van informatievoorziening waarbij de nadruk moet hebben gelegen op het snijvlak van bedrijfsvoering en meerdere aandachtsgebieden van IV en ICT, waaronder functioneel beheer, applicatiebeheer en technische infrastructuur, op het gebied van online digitale dienstverlening en ketenautomatisering met kennis van DigiD en berichtenverkeer

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten