Wij zoeken een zeer leergierige Jr. Inkoper

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
06-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
50
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
290
Status
Gesloten
Referentie
92160002

Omschrijving

Kopen kunnen we allemaal als de beste. Maar inkopen is toch echt een vak apart. Zeker bij een grote organisatie als onze opdrachtgever. Welke leveranciers hebben de meeste toegevoegde waarde? Hoe bouw je een relatie op waar koper én verkoper blij van worden? En hoe leg je belangrijke afspraken vast in heldere contracten en werkbare SLA’s? Het zijn vragen die ons strategische inkoopteam – drie ervaren Buyers en een Junior die intern voor het grote werk klaargestoomd wordt – elke dag beantwoordt. Klinkt spannend? Het strategische buying team brengt je graag de fijne kneepjes van het inkoopvak bij!

Als Junior Buyer doe je binnen no-time kennis op van de do’s en don’ts van moderne inkoop. Zo ontdek je dat inkopen geen kwestie meer is van onderbuikgevoelens, maar dat elke beslissing met harde feiten en slimme analyses wordt onderbouwd. Je scherpt jouw buying skills aan door de Strategische Buyers op 1.001 manieren te ondersteunen. Denk aan administratieve ondersteuning bij het stroomlijnen van inkoopprocessen, maar ook aan het ‘meelezen’ van contracten en aan het terugkoppelen van offertes. Waarbij jouw input vanaf ‘day one’ gehoord mag worden. Uiteraard krijg je de kans om jezelf aan de onderhandeltafel te bewijzen. Je handelt ‘kleinere’ inkooporders namelijk van A tot Z af, dus inclusief leveranciersselectie, het opvragen en vergelijken van offertes, het voeren van scherpe contractonderhandelingen en (jouw favoriete moment!) het ‘closen’ van de deal. Zodra je de business goed genoeg kent (en zij jou) pak je steeds zwaardere en complexere dossiers op.

Jouw kerntaken

 • Ondersteunen Strategic Buyers; van orderafhandeling tot proactieve advisering

 • Aanspreekpunt leveranciers bij vragen, onderhandelaar bij kleinere orders

 • Denk aan interne bestellingen met een facilitair tintje

 • Leren, leren, leren; je wilt jezelf tot een topinkoper ontwikkelen

Jij
Je bent een communicatief sterke professional met een neusje voor de beste deal (je bent kind aan huis op vergelijkingssites), maar beseft ook dat duurzame partnerships met leveranciers essentieel zijn. Ervaring in rollen met een commercieel tintje – denk aan accountmanager, intercedent, inkoper of inkoopondersteuner – is uiteraard welkom. Net als kennis van SLA’s en contracten. Je hebt een faciliterende instelling, voelt je thuis in administratieve systemen en schakelt makkelijk tussen allerlei taken. Je leert graag (!) maar loopt niet blind de kudde achterna en durft je stem te laten horen.

Wat je verder met je meebrengt

 • Bachelor (HBO) achtergrond

 • 1- 3 jaar relevante (commerciële) werkervaring

 • IT affiniteit is een must. Kennis van IT aanbieders nog veel mooier.

 • Aanpakker met een flinke portie lef, ambitie en een sterke mening

De opdrachtgever
Onze opdrachtgever is één van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders van Nederland. Ze combineren ruim 60 jaar 'hands-on' ervaring met een innovatieve visie op verduurzaming van het pensioen- en inkomensverzekeringsstelsel. De 1.200 medewerkers regisseren de inkomensvoorziening (pensioen en verzekeren) voor bijna 2 miljoen Nederlanders. Bovendien beheren ze een vermogen van circa € 100 miljard. Ze zijn zich bewust van de maatschappelijke relevantie van hun activiteiten en zetten alles op alles om een positieve bijdrage te leveren aan de vitale financiële toekomst die mensen verdienen.

Interesse? Graag ontvangen wij je cv en motivatie (beiden toegespitst op de functie uiterlijk 7 januari 10.00 uur.
Vergeet hier bij niet je salarisindicatie of uurtarief (incl. reiskosten, excl. BTW bij te vermelden.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  06-01-2016 10:49
  Plaats
  Krimpen aan den ijssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  08-01-2016 15:51
  Plaats
  Nieuw Vennep

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten