Adviseur civiele techniek tunnels

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
06-01-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
230
Status
Gesloten
Referentie
IGB56010316

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2514 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
Wij zoeken een adviseur gronduitgifte met ervaring in het uitgeven van grond in erfpacht (dus kennis van het erfpachtstelsel) en het opstellen van contracten voor een G4-gemeente.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Noord-Holland.

De afdeling Grond en Ontwikkeling is onderdeel van het cluster Ruimte en Economie van de gemeente.

Grond en Ontwikkeling geeft vorm aan de groei en ontwikkeling van de gemeente en realiseert daarmee gemeentelijke doelstellingen op het terrein van gebieds- en vastgoedontwikkeling.

De kerntaken zijn het bouwrijp maken van gemeentelijke grond en het in erfpacht uitgeven daarvan; financieel-economische begeleiding en management van ruimtelijke projecten. Bij het ontwikkelen van plannen is de inzet de kosten, opbrengsten, fasering en kwaliteit met elkaar in evenwicht te brengen. Grond en Ontwikkeling speelt dan ook meerdere rollen bij de ontwikkeling van vastgoed: adviseur, onderhandelaar, opdrachtgever of fondsbeheerder en vaak die van grondeigenaar.

In alle fasen van de grootstedelijke planvorming adviseert Grond en Ontwikkeling over haalbaarheid van gebieds- en vastgoedconcepten. Grond en Ontwikkeling heeft de financiële kennis binnen de ruimtelijke sector van de gemeente. Zij zetten deze in voor het behalen van een zo groot mogelijk maatschappelijk rendement. Zij kennen de ontwikkelingen in de markt en spelen daar strategisch op in, met als doel de ontwikkeling van de gemeente als kernstad van een internationaal concurrerende, duurzame, Europese metropool.

Projecten voor wonen, werken en voorzieningen worden in samenhang tot uitvoering gebracht. Voorbeelden zijn IJburg, een modern en aantrekkelijk woongebied en de ontwikkeling van de Zuidelijke IJoever, met onder andere Oosterdokseiland. Grond en Ontwikkeling is nauw betrokken bij de toplocaties die in Amsterdam tot ontwikkeling komen, zoals de Zuidas, Teleport, Sloterdijk en de ArenA Boulevard.

Belangrijkste opdrachtgevers van Grond en Ontwikkeling zijn het centrale stadsbestuur en de stadsdelen van de gemeente. Verder werkt Grond en Ontwikkeling samen met marktpartijen aan projecten en vanuit verschillende posities

U komt te werken op de afdeling Erfpacht en Gronduitgifte, een onderdeel van de afdeling Grond en Ontwikkeling. Bij Erfpacht en Gronduitgifte werken ongeveer 100 medewerkers verdeeld over 4 teams. Het Team Uitgifte heeft als taak het uitgeven in erfpacht van bouwrijpe grond voor diverse bestemmingen, Bijvoorbeeld voor woningbouw en bedrijfshuisvesting. Daarnaast heeft het Team Uitgifte een adviserende taak met betrekking tot de mogelijkheden van het Amsterdamse Erfpachtstelsel en rapporteert de directie over de verwachten en gerealiseerde grondopbrengsten op jaarbasis.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder. Tevens adviseert het team inzake het beheer van nog niet uitgegeven gronden, fiscale aspecten en bij het toetsen van ingediende bouwaanvragen.

Taken

 • U behandelt opstalrechten, erfpachtrechten, uitgiften in het kader van vastgoedtransformatie en uitgiften die onder het Aanvullend Convenant Erfpacht vallen.

 • U stelt modelaanbiedingen op voor uitgiftevormen zoals optie-overeenkomsten, bouwenvelop-overeenkomsten en tenders.

 • U neemt samen met de projectleider deel aan de onderhandelingen met de aspirant-erfpachter en adviseert inzake de juridische en grondprijstechnische kaders waarbinnen een project start en de systematiek bij erfpachtuitgiften.

 • U stelt een passende erfpachtaanbieding op die juridisch houdbaar is voor de lange termijn en financieel voldoet aan het Amsterdamse grondprijsbeleid (dit betreft zowel grootstedelijke als stadsdeelprojecten).

 • U handelt het verdere verloop van de erfpachtaanbieding af tot en met de notariële akte en documenteert op juiste wijze de uitgifte.

 • U kijkt stukken na van andere adviseurs als medelezer en levert op die wijze een bijdrage aan het kennisdelen en de kwaliteit van de uitgiftewerkzaamheden.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau, opgedaan door relevante werkervaring en/of een afgeronde hbo-opleiding in de economisch of juridische richting.

 • U hebt minimaal 4 jaar ervaring in het uitgeven van grond in erfpacht (dus kennis van het erfpachtstelsel) en het opstellen van contracten.

 • U beschikt over uitstekende redactionele kwaliteiten en kunt goed en helder schrijven.

 • U beschikt over uitstekende mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en kunt goed onderhandelen.

 • U hebt ervaring opgedaan in soortgelijke functie, binnen één van de onderstaande G4 gemeenten, bij voorkeur Amsterdam.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct beschikbaar voor 24-36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind februari 2016, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

 

Bedrijfsomschrijving
-

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 8 januari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten