Commercieel technisch pre-sales ontwerper 11384 KPN

Intermediair
Yacht bv
Geplaatst op
07-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Houten
Reacties
2
Bekeken
365
Status
Gesloten
Referentie
KPN 11384

Omschrijving

Wat ga je doen?

 • Netwerk designs maken

 • Ondersteunen van de sales consultant met het maken van technische designs

Algemene omschrijving functie

 • Adviseert de klant over overzichtelijke dienst-/ systeemconcepten die passen bij de business van de klant en werkt de oplossingsrichting uit in een functioneel- en technisch ontwerp.

 • a. Verheldering klantvraag

Oriënteert zich op de business van de (groot)zakelijke klant. Analyseert de klantbehoefte en bakent de opdracht in afstemming met de klant af.

b. Advies

Adviseert over passende (overzichtelijke) dienst-/ systeemconcepten gebaseerd op bekende technologieën en bestaande producten/ diensten. Geeft invulling aan mogelijke oplossingsrichtingen, stelt bijbehorende aanpak vast en toetst de haalbaarheid door een globale impactanalyse (processen, systemen, capaciteitseisen, geld). Presenteert het advies en maakt de keuzes inzichtelijk voor de klant inclusief kostenraming.

c. Uitwerking ontwerp

Werkt de door de klant geaccepteerde oplossingsrichting uit in een ontwerpplan (inclusief voorcalculatie). Benoemt de concrete stappen en de te bereiken resultaten. Ontwikkelt een maatwerkoplossing en maakt daarbij gebruik van bewezen technologie en gangbare hardware en/of software. Formuleert concrete deelstappen in de uitwerking van de oplossingsrichting en komt tot een ontwerp (functioneel en technisch).

d. Ondersteuning implementatie

Bereidt de realisatie van wijzigingen/ oplossingen voor en levert inhoudelijke ondersteuning bij de implementatie. Evalueert de implementatie en juiste werking van de oplossing met de klant.

e. Kennisontwikkeling

Is op de hoogte van de actuele vakinhoudelijke ontwikkelingen en de toepassingsmogelijkheden. Ontwikkelt de eigen expertise en zorgt voor overdracht van de juiste kennis voor een optimale toepassing van de maatwerkoplossing voor de klant.

f. Optimalisatie

Signaleert mogelijkheden voor verbetering/ aanpassing van producten, diensten, processen en/of systemen. Stemt mogelijkheden en specificaties af met product-/ dienst-/ proces-/ systeem-verantwoordelijken. Herkent mogelijkheden voor het transformeren van succesvolle gerealiseerde dienst-/ systeemconcepten naar breed toepasbare standaardoplossingen en zorgt voor realisatie.

g. Commerciële kansen

Herkent commerciële kansen en vertaalt deze naar het portfolio-aanbod van KPN. Houdt klantpresentaties voor beslissers/ gebruikers en ondersteunt het commerciële proces onder andere in offerte- en bidtrajecten.

Kennis en kunde
Minimaal 3 jaar werkervaring, waarvan 2 relevant.
Minimaal HBO niveau
Studierichting

 • CCNA/CCNP niveau of vergelijkbaar (vereist)

 • (PAITVIS/PATVSEA/ITSI/ITI/PATVFEA/CVE2 certificering) (Pré).

Videoconferencing is een pré

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  10-01-2016 21:23
  Plaats
  Sneek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-01-2016 22:27
  Plaats
  The Hague

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten