Jongeren (job) coach

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
08-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Gouda
Reacties
0
Bekeken
14
Status
Gesloten
Referentie
BCSMS16232

Omschrijving

Inleiding
In de regio Midden-Holland werken wij aan een sluitende aanpak Jeugdwerkloosheid. Alle jongeren in de leeftijd van 17 t/m 27 jaar willen we alle kansen bieden om hun talenten te ontwikkelen. Dit geschiedt middels scholing, zorg, werk en/of een leerwerktraject. Voor de jongeren hebben we dienstverlening op maat.
Voor de jongeren die niet zelfstandig hun weg vinden en die niet arbeidsbeperkt zijn (en geen recht op een uitkering hebben) en ondersteuning nodig hebben richting werk/school/traject of dagbesteding zijn wij op zoek naar een jongeren(job)coach. Je gaat in een team werken van collega’s die zich ook bezig houden met het naar werk/school/passende dagbesteding toeleiden van jongeren.

Plaats in de organisatie
De jongeren(job)coach legt verantwoording af en rapporteert aan het hoofd van de afdeling Werkportaal.
De jongeren(job)coach werkt vanuit de omgeving van de Sociale Dienst, waardoor er zeer korte lijnen zijn met directe collega’s. Tevens werkt deze persoon zeer nauw samen met de Sociale Teams en met de jongerenregisseur.

Doel van de functie
Het begeleiden van jongeren zonder arbeidsbeperking en veelal zonder uitkering met als doel hen naar school/traject/werk of dagbesteding te leiden.

Jouw taak
In deze functie ben je verantwoordelijk voor jongeren die niet zelfstandig hun weg vinden en die niet (voorzover vooraf bekend) onder de doelgroep van arbeidsbeperkten vallen of een uitkering hebben. Het gaat hier om jongeren die dreigen vast te lopen. Ze weten niet goed hoe ze ‘de draad moeten oppakken’. Deze jongeren hebben veelal behoefte aan goede begeleiding richting werk/school naast het parallelle traject van het werken aan problematiek (zoals schulden-, huiselijk- en/of psychische problematiek). Jij gaat hen:
via maatwerk helpen om zicht te krijgen op hun mogelijkheden;
begeleiden en ondersteunen (in overleg met de partners en gebruik makend van de dienstverlening en infrastructuur die er) richting werk/school/traject of dagbesteding (al of niet in overleg met het Werkgeversservicepunt/onderwijs;
parallel doorverwijzen en/of begeleiden om aan de problemen te werken en er vanuit een coachende rol op toezien dat de afspraken worden nagekomen;
nazorg bieden via jobcoaching en/of vervolggesprekken.

Kennis en ervaring
Je hebt minimaal een HBO-opleiding in een passende richting (b.v. SPW, Psychologie).
Je heb zeer ruime ervaring met de hierboven beschreven doelgroep.
Je hebt zeer ruime ervaring met het begeleiden en ondersteunen in het hele traject van binnenkomst tot nazorg (inventarisatie van mogelijke belemmeringen, passend aanbod doen, matchen, nazorg bieden).
Je weet hoe je jongeren moet motiveren.
Je weet hoe je afspraken moet handhaven.
Je kent de partners en hun rollen in de arbeidsmarkt en weet daar gebruik van te maken.
Je hebt ervaring in het speelveld van de sociale dienst.

Competenties
Grote affiniteit met de doelgroep
Je bent sociaal vaardig
Je bent desalniettemin zeer resultaatgericht
Samenwerkingsgericht
Initiatiefrijk en creatief
Proactief en probleemoplossend ingesteld

CV eisen CV met referentie
Omschrijving Onder een CV verstaan wij een overzicht van de werkervaring van de kandidaat. Dit in het Nederlands opgesteld en in Word of PDF-formaat van maximaal 5 pagina's A4.

In het CV dient te allen tijde een vermelding van de functienaam, start- en einddatum van de werkzaamheden en aantal gewerkte uren per week te zijn vermeld.
Indien deze informatie ontbreekt, behoudt zich het recht de aanbieding ter zijde te leggen.

Referentie

Een overzichtelijke omschrijving van gevraagde werkzaamheden in een eerdere tewerkstelling. Hierin moet tot uitdrukking komen wie de opdrachtgever was, de begin- en einddatum van de tewerkstelling, het aantal uren per week. Elke referentie moet de mogelijkheid bieden contact op te nemen met de voormalige opdrachtgever. U dient de contactgegevens in het cv op te geven.

Aanvraag selectiecriteria
Je hebt minimaal een HBO-opleiding in een passende richting (b.v. SPW, Psychologie).
Je kent de partners en hun rollen in de arbeidsmarkt en weet daar gebruik van te maken en daarnaast heb je ervaring in het speelveld van Werk en Inkomen en het totale sociale domein. Duidelijk aangeven in het cv.
Minimaal 2 jaar ervaring met de hierboven beschreven doelgroep, diagnose en met het begeleiden, empoweren en ondersteunen in het hele traject van binnenkomst tot nazorg (inventarisatie van mogelijke belemmeringen, passend aanbod doen, matchen & nazorg)
Je hebt ervaring met ESF-projecten. Dit dient duidelijk in het cv aangegeven te worden.
Het cv dient voorzien te zijn van 2 referenties, (naam, functie en tel.nr). (MUST)
Kandidaat minimaliseert of compenseert CO2 uitstoot (toelichten 1ste pagina CV)

Startdatum 1-2-2016
Einddatum 1-8-2016
Optie tot verlenging ja
Aantal uur per week 32

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten