Jongerencoach (Multi-problematiek)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
07-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Gouda
Reacties
4
Bekeken
519
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


Omschrijving

Startdatum

1-2-2016

Einddatum

1-8-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

19-1-2016 om 17:00 uur

Doel en resultaat van pilotproject

Het doel is door middel van een pilot een werkwijze te realiseren waarbij we een optimale mix vinden om jongeren uit de doelgroep duurzaam aan het werk te krijgen. Resultaat.
Minimaal 15 jongeren zijn geselecteerd en 5 zijn duurzaam uitgestroomd. Een beproefde werkwijze in het gehele logistieke proces van selectie van de jongere t/m coaching van de werkgever en jongere.

Doel van de functie

Het begeleiden van jongeren uit de regio Midden-Holland die veelal in aanraking zijn geweest met justitie (in Gouda de top-60) of andere jongeren met relatief zware (multi)problematiek (en die niet (voorzover vooraf bekend) onder de doelgroep van arbeidsbeperkten vallen of een uitkering hebben) met als doel hen naar school/traject/werk of dagbesteding te leiden.

Jouw taak

In deze functie ben je verantwoordelijk voor minimaal 15 jongeren uit bovengenoemde doelgroep. Het gaat hier om jongeren die veelal flink vastgelopen zijn. Ze weten niet meer hoe ze ‘de draad moeten oppakken’. Deze jongeren moeten intensief begeleid worden om werkervaring en sociale vaardigheden op te doen en vervolgens intensief begeleid richting werk/school (al of niet naast het parallelle traject van het werken aan problematiek (zoals schulden-, huiselijk- en/of psychische problematiek)).
Daarnaast moeten ook de mensen in de omgeving begeleid worden (de werkgever, ouders, school, op de werkervaringsplek, enz.)

Jij gaat jongeren

via maatwerk helpen om zicht te krijgen op hun mogelijkheden;
zeer intenstief begeleiden en ondersteunen (in overleg met de partners en gebruik makend van de dienstverlening en infrastructuur die er) richting werk/school/traject of dagbesteding (al of niet in overleg met het Werkgeversservicepunt/onderwijs);
parallel doorverwijzen en/of begeleiden om aan de problemen te werken en er vanuit een coachende, maar dwingende rol op toezien dat de afspraken worden nagekomen;
nazorg bieden via intensieve jobcoaching en/of vervolggesprekken.

Verder zorg je dat je

De jongere en werkgever optimaal faciliteert (ook buiten bestaande kaders) en alle belemmeringen wegneemt (b.v. budget uit bijzondere bijstand (na goedkeuring senior) voor specifieke scholing, voor kleding/transport e.d.).
De jongeren begeleidt richting realistische beroepen en vooraf de bagage meegeeft om als werknemer te fungeren via persoonlijke training (eventueel met inzet van het leerwerkloket).
Zowel de werkgever als de jongere zeer intensief gaat begeleiden; Dit ook bij uitval en langdurige afwezigheid van de jongere doet;
Zorgt voor duurzame uitstroom bij dezelfde werkgever, een andere werkgever of met inzet van een uitzendbureau;
Op zoek gaat naar mogelijkheden om de werkgever te compenseren voor eventuele verlaagde arbeidsproductiviteit en/of risico’s;
Ook dan de werkgever en jongeren blijft begeleiden.

Functie eisen

Je hebt ervaring met het aquireren van geschikte banen voor deze doelgroep en om werkgevers te overtuigen/te mobiliseren om uiteindelijk deze doelgroep een kans te bieden en hierbij nazorg te bieden.
Je hebt minimaal een HBO-opleiding in een passende richting (b.v. SPW, Psychologie).
Je kent de partners en hun rollen in de arbeidsmarkt en weet daar gebruik van te maken en daarnaast heb je ervaring in het speelveld van Werk en Inkomen en het totale sociale domein.
Minimaal 2 jaar ervaring met de hierboven beschreven doelgroep, diagnose en met het begeleiden, empoweren en ondersteunen in het hele traject van binnenkomst tot nazorg (inventarisatie van mogelijke belemmeringen, passend aanbod doen, matchen & nazorg).
In je aanpak neem je extra "instrumenten" en zet beproefde methodes of anderszins in.
Je hebt ervaring met ESF-projecten.

Competenties

Grote affiniteit met de doelgroep
Je bent sociaal vaardig en weet grenzen te stellen
Je bent desalniettemin zeer resultaatgericht
Samenwerkingsgericht
Initiatiefrijk en creatief
Proactief en probleemoplossend ingesteld
Een echte teamspeler

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  13-01-2016 13:44
  Plaats
  waarder

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-01-2016 18:56
  Plaats
  Tilburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-01-2016 10:18
  Plaats
  Leiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-01-2016 12:56
  Plaats
  ARNHEM

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten