Beleidsmedewerker Strategische Planvorming senior

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
09-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Groningen
Reacties
0
Bekeken
28
Status
Gesloten
Referentie
BCIHN9956

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

De afdeling Omgeving en Milieu (O&M) van de provincie Groningen is ontworpen als projectorganisatie. De uitgangspunten van de afdeling zijn onder andere het realiseren van kwaliteitsverbetering op de provinciale milieutaken, waaronder beleidsvorming, duurzame ontwikkeling, energie en energiebesparing, het versterken van integraliteit (tussen afdelingen en met de Omgevingsdienst Groningen), het versterken van werken in de keten en het vergroten van de doelmatigheid in de wijze van organiseren (taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden duidelijk omschreven en belegd). Naast deze uitgangspunten geeft de afdeling ook invulling aan de rol ten aanzien van de Omgevingsdienst Groningen (ODG), te weten die van opdrachtgever. Voor de afdeling O&M zijn we op zoek naar een senior beleidsmedewerker strategische planvorming.

Wat vragen wij?
Als ervaren senior beleidsmedewerker strategische planvorming overzie je vanuit een strategisch denkkader het totale speelveld, bestaande uit duurzame ontwikkeling (planet) inclusief milieu. Je bent in staat dit denkkader te vertalen in een strategisch plan waarbij je informatie vanuit de afdeling zelf als elders vanuit de organisatie erbij betrekt, zoals de Omgevingsvisie.

Overige taken zijn

Adviseren aan collega’s en bestuur over actuele beleidskwesties waarin milieuaspecten een rol spelen;
Ophalen en toetsen van bestuurlijke uitgangspunten, voorkeuren en inzet;
Inbreng hebben in het milieubeleid bij de verdere ontwikkeling van integraal beleid en integraal werken, zowel m.b.t. externe partijen als binnen de provinciale organisatie;
Proactieve bijdragen van de provincie Groningen aan interprovinciale afspraken over milieubeleid en duurzaamheid;
Volgen en duiden van regionale, nationaleen Europese beleidsontwikkelingen rond milieu en duurzaamheid;
Bijdragen aan integrale planproducten rond en met milieu en duurzaamheid, waaronder de (tussentijdse actualisatie van) het Integraal Milieu Beleidsplan, de Omgevingsvisie en documenten in het kader van ons opdrachtgeverschap richting de ODG;
Door ontwikkelen van de beleidscyclus voor milieu, waaronder inbegrepen de ontwikkeling van een monitorinstrument milieubeleid.

Kandidaat omschrijving
Je hebt een universitair werk- en denkniveau en enkele jaren relevante (werk)ervaring binnen een politiek bestuurlijke organisatie/omgeving. Daarnaast heb je kennis van actuele ontwikkelingen van het milieubeleid, relevante wet- en regelgeving en heb je zicht op maatschappelijke verhoudingen in het betreffende beleidsterrein. Van de senior beleidsmedewerkers strategische planning wordt er van je verwacht dat je het vermogen hebt te initiëren, goed kan samenwerken en schriftelijk (zeer) vaardig bent.

Het gevraagde competentieprofiel: doelgericht handelen, klantgerichtheid, netwerkvaardigheid, integraal werken, probleemanalyse en conceptuele flexibiliteit.

Inhoudelijke CV eisen
U voegt een CV van maximaal 5 pagina's A4 toe. Het CV is in het Nederlands gesteld.
Je hebt een aantoonbaar relevant universitair werk- en denkniveau
Je hebt minimaal 5 jaren relevante (werk)ervaring binnen een politiek bestuurlijke organisatie/omgeving als gemeente, provincie of ministerie.
Je hebt aantoonbare kennis van actuele ontwikkelingen van het milieubeleid, relevante wet- en regelgeving
Je hebt zicht op maatschappelijke verhoudingen in het betreffende beleidsterrein.
Je kunt initiëren, goed samenwerken en bent schriftelijk (zeer) vaardig.

Inhoudelijke CV wensen
20 % kennis van duurzaamheid
20 % Volgen van Europese beleidsontwikkeling rond milieu en duurzaamheid
20 % Ervaring met werken met een Omgevingsdienst/RUD
40 % kennis van de milieubeleidscyclus

Startdatum 01-02-2016
Einddatum 01-07-2016
Uren per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten