Database Specialist voor MES systemen

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
08-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
303
Status
Gesloten
Referentie
30160031

Omschrijving

Intern hebben we een groeiende vraag naar high tech inrichting van de productie infrastructuur. Het bestaande MES applicatie team gaan we uitbreiden met een Database specialist. Een resultaatgerichte engineer die de verantwoordelijkheid aan kan om samen met interne en externe partners de software systemen te realiseren waarmee de productielijnen in Venlo worden aangestuurd.

Database Specialist voor MES systemen
Binnen New Product Industrialisation projecten verantwoordelijk voor realiseren, verbeteren en beheren van de databases voor verschillende productielijnen

Context van de positie
Het bedrijf werkt voortdurend aan productinnovaties die zorgen voor nieuwe uitdagingen in het realiseren van vereiste product- en proceskwaliteit, en vragen om nieuwe en aangepaste productieprocessen. Om Productie Engineers in staat te stellen fact-based verbeteringen door te voeren leggen onze MES systemen een veelheid aan productiedata vast, faciliteren we data-analyses maar leveren we ook dashboards en geautomatiseerde rapportages.

Productielijnen bestaan uit high-tech equipment, met diverse technieken, zoals ‘micro-precision technology’ en coating processen in cleanroom omgevingen, óf middelgrote procesinstallaties voor de productie van toner, inkten, fotogeleiders en rubber banden voor onze print systemen.

Uitdaging voor een Database Specialist
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het (preventief en technisch) onderhoud van bestaande systemen, en de (verdere) ontwikkeling van databases voor nieuwe productiesystemen. Je wordt ingezet op projecten en in het team ben jij de specialist voor database applicaties. Voor nieuwe systemen betekent dat je samen met interne collega (uit het MES applicatieteam en Production Engineers) en externe systeemleveranciers de specificaties vaststelt, en zorgt voor een sterk ontwerp en succesvolle implementatie.

Daarnaast is de Database Specialist verantwoordelijk voor het gezond houden van de (database) systemen binnen onze MES omgeving. Je organiseert het onderhoud van de actieve databases, en ontwikkelt samen met de interne klanten (voornamelijk Production Engineers) dashboards en rapportages voor de productielijnen door het gebruik van slimme queries en algoritmes.

Standplaats van deze positie is Venlo, en je rapporteert aan de Manager Equipment Engineering.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding (technische) informatica
Je hebt ongeveer 3-5 (max. 7) jaar relevante werkervaring met SQL database ontwerp, implementatie en onderhoud van databases
Aantoonbare ervaring met MS SQL en SSRS. Ervaring in een industriële (project)omgeving heeft een sterke voorkeur
Kennis van en ervaring met MES systemen en technologieën zoals .NET,  is een pré
Door opgedane ervaring in staat eigen werk te organiseren en te plannen en je hebt een proactieve houding
Je bent initiatiefrijk, klantgericht, kwaliteitsbewust, analytisch sterk en ziet een uitdaging in het voorkomen van problemen
Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Kandidaat is gerechtigd om in Nederland te werken en kan, indien gevraagd, een Verklaring omtrent het Gedrag overleggen
Aanvullende informatie

Duur van de opdracht: 6 maanden, mogelijk deta-vast

Uren per week: Fulltime

Interesse? Reageer dan zo snel mogelijk met uw CV, motivatie en uurtarief

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten