Ervaren Application Engineer

Intermediair
IT-Staffing Nederland B.V.
Geplaatst op
08-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Venlo
Reacties
2
Bekeken
350
Status
Gesloten
Referentie
30160032

Omschrijving

Startdatum

zms

Duur

6 maanden

Locatie

Venlo

Inzet

Full-time

Uitdagende carrière stap voor een applicatie ontwikkelaar/engineer die zich graag verder wil ontwikkelen en een belangrijke bijdrage wil leveren aan het succesvol ontwikkelen en inrichten van nieuwe platformen!

Ervaren Application Engineer
Verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inrichting van nieuwe MES platformen

Jouw uitdaging als Application Engineer
Jij ontwikkelt systemen voor nieuwe productielijnen maar levert ook een belangrijke bijdrage in het vervangen van een bestaand MES systeem door een nieuw platform. Binnen het grote investeringsproject neem jij de inrichting van MES (Camstar) applicaties voor jouw rekening.

Samen met interne stakeholders, zoals Projectmanagers, Systeem Architecten en directe collega's van Production Engineering breng je de specificaties in kaart voor de nieuwe systemen, en stem je wederzijdse verwachtingen en behoeften af. Met jouw vakinhoudelijke kennis en visie ben je een volwaardige gesprekspartner en weet jij behoeften van deze klanten en processen te vertalen naar vooruitstrevende ontwerpen en configuratie binnen de vastgestelde architectuur.

Voor het bouwen van nieuwe MES systemen en het onderhouden van bestaande MES systemen maak je gebruik van externe partijen voor het implementeren van functionaliteit in source code en het aansluitend testen en in bedrijf stellen van ontwikkelde MES functionaliteit. Hier heb jij de rol van projectleider en stuur je jouw team (gemiddeld 5 professionals) aan.

Voor problemen, nieuwe wensen en wijzigingen ben jij het eerste aanspreekpunt. Je weet klantwensen als geen ander te vertalen in slimme ontwerpoplossingen, en zorgt voor de juiste implementatie. Binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied valt ook het opzetten van de juiste ontwikkel- en (geautomatiseerde) testomgeving, en het onderhoud hiervan.

Standplaats van deze positie is Venlo en je rapporteert aan de Manager Equipment Engineering.

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, technische informatica of industriële automatisering

 • 5-10 jaar ervaring met MES, bij voorkeur Camstar, als onderdeel van productieautomatisering.

 • Relevante werkervaring binnen de maakindustrie strekt tot aanbeveling

 • Aantoonbare ervaring met .NET en XML, en het ontwerpen, realiseren en onderhouden van applicaties, en ervaring met Scrum. - Kennis van SQL databases en Visual Basic is een plus

 • Affiniteit met het beheersen van goederenstromen, kwaliteitsborging en machinesturingen.

 • Kennis van ISA-88 en ISA-95

 • Door opgedane ervaring in staat eigen werk te organiseren en te plannen, relaties te onderhouden met externe partijen en interne stakeholders, succesvol in het leiden van kleine projecten

 • Je bent initiatiefrijk, klantgericht, kwaliteitsbewust, analytisch sterk en ziet een uitdaging in het voorkomen van problemen

 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Afdeling
De afdeling Equipment Engineering is verantwoordelijk voor het beheer van MES systemen. De bestaande MES systemen gaan naar een nieuw platform en als onderdeel van het MES team (5 professionals) zal jij hier een belangrijke bijdrage in leveren.

Interesse? Reageer dan met recent cv, motivatie en uurtarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  11-01-2016 14:37
  Plaats
  Tilburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-02-2016 17:56
  Plaats
  Herten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten