HR Projectmanager

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
08-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
360
Status
Gesloten
Referentie
92160008

Omschrijving

HR Project Manager

Wat is PolaHRis

PolaHRis is een programma bij onze opdrachtgever. Momenteel worden medewerkers, managers en een groot deel van HR ondersteund door verouderde systemen. Daarnaast zijn de processen en regelingen veel maatwerk of complex. Met PolaHRis willen zij een gesimplificeerde en gestandaardiseerde manier van werken neerzetten voor de HR en salaris administratie. Hiervoor hebben we gekozen voor het Workday systeem om de HR administratie te ondersteunen en het (aangepaste) SAP Payroll voor de salarisberekeningen. Hoewel PolaHRis zich richt op de uitrol van Workday in Nederland, leggen zij wel een global foundation neer. Corporate HR is in de planvorming om Workday verder internationaal uit te rollen.

Het programma bestaat uit 6 verschillende projecten

· Functionele implementatie
· Organisational Changes
· Payroll
· Integratie
· Data migratie
· Beheerorganisatie
die samen in de zomer van 2016 de nieuwe manier van werken inclusief de systemen live moet brengen.

Het project Functionele Implementatie (FI)
Het project functionele implementatie zorgt voor het design en de inrichting van de HR administratie (voor een aantal onderdelen zoals recruiting, ziekteverzuim en externen management zullen de huidige processen en systemen blijven bestaan). Dit behelst het wijzigen van processen, het configureren en implementeren van Workday conform vastgestelde (nieuwe) design criteria. Tevens zullen er werkinstructies geschreven moeten worden en zal er meegewerkt moeten worden aan intensieve testen.
Het project functionele implementatie is de spil van het programma, de andere projectonderdelen zijn afhankelijk van de resultaten van dit programma. Daarnaast is er een zeer intensieve samenwerking met de HR medewerkers.
ING heeft gekozen om PWC als partner aan te trekken voor de Workday implementatie en de Workday methode is als standaard voor het totale programma gekozen. De projectmedewerkers ondersteunen PWC en zijn de liaison naar de HR medewerkers. De projectmedewerkers organiseren workshops en reviews, leveren input voor test scenario’s, maken issues sheets als het nodig is en houden de voortgang bij.
Belangrijk om aanvullend op te merken dat het programma zich op dit moment in de fase bevindt dat de bouw wordt afgerond, en de nadruk zal gaan liggen op testen, en oplossen van de uit de test voortkomende bevindingen. Maar hier zullen wederom alle voornoemde middelen gebruikt gaan worden.

Taken project manager functionele implementatie
De project manager functionele implementatie is verantwoordelijk voor de implementatie van Workday, aangepaste of daar waar nodig opnieuw ontworpen processen, werkinstructies, en managementrapportages. Hij/zij werkt zeer nauw samen met de project manager van de leverancier maar is wel verantwoordelijk voor het aansturen van leverancier. De projectmanager zorgt voor afstemming met en inzet van de HR organisatie. Zorgt met zijn team dat de standaarden (design principles) die eerder zijn afgesproken worden nageleefd en indien dit niet mogelijk is dat een issue sheet gemaakt wordt voor besluitvorming.
Doordat dit project de spil in het web is van het programma moet er veel samengewerkt worden met de collega project managers en zal samen een oplossing gevonden moeten worden indien er conflicterende belangen zijn. Het programma kenmerkt zich door strakke deadlines waar vooraf op geanticipeerd moet worden. Het team bestaat uit een combinatie van Nederlands en Engels talige medewerkers. Alle documentatie is in het Engels

Gevraagde vaardigheden
· Een zeer ervaren HR project manager die eerder gewerkt heeft in een programma en bewezen people management skills heeftKan hoofd- van bijzaken onderscheiden en weet te prioriterenKan goed overtuigen zonder star te zijn. Sterke stakeholdermanager die in complexe omgeving projectdoelen kan realiseren
· Kan omgaan met conflicterende belangen tussen de verschillende projecten binnen het programma maar ook tussen mogelijk de Nederland en Corporate HR-organisatieWerkt met plezier en vindt het geen enkel probleem om onder grote druk te werkenKijkt verder dan zijn eigen project, immers alleen samen met de andere projecten kan het programma een succes wordenErvaring / affiniteit met zowel HR als IT vereist
· Is bekend met een “agile”/incrementele methode van implementatie
· Heeft ervaring in het aansturen van een leverancierSpreekt vloeiend in Nederlands en EngelsStandaard activiteiten zoals plannen en rapporteren is een tweede natuur
Belangrijk om te benadrukken dat voor een succesvolle invulling van de rol de projectmanager in staat moet zijn om ook in de details te gaan, en vervolgens goed kan schakelen tussen die details en het overzicht dat hij gebruikt om te communiceren over zowel inhoud/functionaliteit, als planning en alle daarbij behorende status rapportages.

Interesse? Graag ontvangen wij je cv en motivatie, beiden toegespitst op de functie, uiterlijk maandag 11 januari 11.00 uur. Vergeet daarbij niet je uurtarief te vermelden.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    11-01-2016 13:55
    Plaats
    Nijetrijne

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten