MES ontwikkelaar

Intermediair
MBA
Geplaatst op
09-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
260
Status
Gesloten
Referentie
108687 IVL

TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten
  • Helion IT 163 opdrachten

Omschrijving

Voor onze klant in de manufacturing industie zijn wij opzoek naar een MES ontwikkelaar

Start

februari

Duur

6 maanden (kans op vast dienstverband)

Taal

Nederlands & Engels

Locatie

Zuid-Nederland

De bestaande MES systemen gaan naar een nieuw platform en als onderdeel van het MES team (5 professionals) zal jij hier een belangrijke bijdrage in leveren.

Wij zoeken een ervaring MES applicatie ontwikkelaar die zich graag verder wil ontwikkelen en een belangrijke bijdrage wil leveren aan het succesvol ontwikkelen en inrichten van nieuwe MES platformen! Jij gaat nieuwe systemen ontwikkelen voor nieuwe productielijnen maar levert ook een belangrijke bijdrage in het vervangen van een bestaand MES systeem door een nieuw platform. Binnen een groot investeringsproject neem jij de inrichting van MES (Camstar) applicaties voor jouw rekening.

Samen met interne stakeholders, zoals Projectmanagers, Systeem Architecten en directe collega’s van Production Engineering breng je de specificaties in kaart voor de nieuwe systemen, en stem je wederzijdse verwachtingen en behoeften af. Met jouw vakinhoudelijke kennis en visie ben je een volwaardige gesprekspartner en weet jij behoeften van deze klanten en processen te vertalen naar vooruitstrevende ontwerpen en configuratie binnen de vastgestelde architectuur.

Voor het bouwen van nieuwe MES systemen en het onderhouden van bestaande MES systemen maak je gebruik van externe partijen voor het implementeren van functionaliteit in source code en het aansluitend testen en in bedrijf stellen van ontwikkelde MES functionaliteit. Hier heb jij de rol van projectleider en stuur je jouw team (gemiddeld 5 professionals) aan.

Voor problemen, nieuwe wensen en wijzigingen ben jij het eerste aanspreekpunt. Je weet klantwensen als geen ander te vertalen in slimme ontwerpoplossingen, en zorgt voor de juiste implementatie. Binnen jouw verantwoordelijkheidsgebied valt ook het opzetten van de juiste ontwikkel- en (geautomatiseerde) testomgeving, en het onderhoud hiervan.

Profiel

· Je hebt een afgeronde HBO opleiding, technische informatica of industriele automatisering;
· 5-10 jaar ervaring met MES, bij voorkeur Camstar, als onderdeel van productieautomatisering;
· Relevante werkervaring binnen de maakindustrie strekt tot aanbeveling;
· Aantoonbare ervaring met .NET en XML, en het ontwerpen, realiseren en onderhouden van applicaties, en ervaring met Scrum;
· Kennis van SQL databases en Visual Basic is een plus;
· Affiniteit met het beheersen van goederenstromen, kwaliteitsborging en machinesturingen;
· Kennis van ISA-88 en ISA-95;
· Door opgedane ervaring in staat eigen werk te organiseren en te plannen, relaties te onderhouden met externe partijen en interne stakeholders, succesvol in het leiden van kleine projecten;
· Je bent initiatiefrijk, klantgericht, kwaliteitsbewust, analytisch sterk en ziet een uitdaging in het voorkomen van problemen;
· Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten