Head of Online Product Marketing/ reviews verhogen

Freelancer
Zoover
Geplaatst op
11-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
80
Op locatie
Zeist
Reacties
9
Bekeken
504
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Bedankt voor de reactie. Op dit moment hebben we een goede kandidaat gevonden. Mochten we weer op zoek zijn, reageer dan graag nog een keer!

Met vriendelijke groet,
Sarah van Dorth


Omschrijving

Head of Online Product Marketing

Wie

Online Productkenner met Marketing skills

Wat

Strategie neerzetten om meer reviews te generen

Waarom

Om het product te optimaliseren

Waar

Zeist

Wanneer

Razend snel voor 6 maanden

Kun jij je verplaatsen in de Nederlandse vakantieganger en de Zoover gebruiker? Heb jij briljante ideeën over hoe wij als oriëntatie- en reviewsite meer reviews kunnen genereren en betere content kunnen vergaren? Wil jij je tanden zetten in een succesvolle nieuwe fase voor Zoover en echt het verschil maken binnen de Nederlandse vakantiemarkt? Als onze Head of Online Product Marketing maak je realiteit van jouw ambities. Dit project zal ongeveer 6 maanden duren.

De functie: Strategie bedenken om meer reviews te krijgen op de site

De uitdaging klinkt misschien simpel, maar is in werkelijkheid behoorlijk complex. Hierbij is het online marketing denkniveau van belang. Bij het verzamelen van meer en betere reviews heb je namelijk te maken met een stukje productkennis en marketingkennis. Hoe krijg je de Nederlandse vakantieganger zo ver om kwalitatieve reviews achter te laten en daarmee waarde te creëren voor andere vakantiegangers? Ook de denkwijze vanuit de consument is van belang, je kunnen afvragen wat de vakantieganger wil zien op onze site. Hoe kun je loyale reviewers, accommodatie-eigenaren en partnerships stimuleren om zelf meer reviews binnen te slepen voor Zoover?
Jij neemt het voortouw in het beantwoorden van deze vragen en bepaalt de stappen die we moeten zetten, maar ook wat we daarvoor nodig hebben. Wat we in ieder geval van jou verwachten is dat je op basis van je online productkennis scherpe (trend)analyses maakt, een visie en een strategie formuleert voor het aanscherpen van de reviews en de doorontwikkeling van onze user generated content.

Je bent ook verantwoordelijk voor het aansturen van het team, bestaande uit een teamlead, thuiswerkers (die content screenen), B2B medewerker en dataverwerker. Je geeft bovendien inhoudelijke sturing aan onze consumer insights, zodat we daar het optimale uithalen. Het is aan jou om een team neer te zetten, met de juiste competenties en groei te realiseren in alle opzichten.

Jouw achtergrond en skills

 • Je hebt een WO opleiding afgerond (denk aan de richtingen Marketing, Bedrijfskunde)

 • Je hebt circa 5 tot 10 jaar ervaring bij óf voor een online B2C A-merk, in de reisbranche, bij een reviewsite of andere online speler met veel user generated content en online kennis

 • Je hebt vanuit een marketingrol ervaring met het genereren en benutten van consumer insights

 • Je hebt minimaal 2 jaar leidinggevende ervaring

Om te slagen in deze functie moet je een echte bouwer zijn, iemand die zelf – vanaf een blanco vel – enthousiast aan de slag gaat. Ook ben je creatief, kun je het overzicht houden, projecten managen en ben je in staat samen met het team jouw ambitieuze plannen in rap tempo te verwezenlijken. Jij vindt als geen ander een oplossing voor problemen en durft beslissingen te nemen.

De uitdaging en ambities van Zoover
Bij Zoover willen we dat het uitzoeken en boeken van een vakantie net zo leuk is als de vakantie zelf. Dat is nogal een ambitie en er is daarom veel werk aan de winkel. Wij geloven dat het écht begrijpen van onze gebruikers en het creëren van waardevolle content en de juiste marketing tools inzetten, de sleutel is tot succes. We zijn al één van de grootste reviewsites van Europa, met een sterk merk en vertrouwen bij onze gebruikers, maar we staan op dit moment wel op een keerpunt. Het gaat niet meer vanzelf. Het is dan ook tijd om de boel opnieuw flink op te schudden en een nog grotere impact te hebben in de Nederlandse reiswereld. Het moet voor iedereen leuker en makkelijker worden een vakantie te kiezen die maximaal aansluit bij specifieke persoonlijke wensen en behoeften en daar hebben we kritische massa én kwalitatieve content (ervaringen en tips) voor nodig van de Nederlandse vakantieganger. Daarnaast is het belangrijk dat de consument na de leuke vakantie zo gemakkelijk en snel mogelijk een review achterlaat om zo andere vakantieganger weer op weg te helpen. De complete Zoover site en app worden komend jaar ook volledig vernieuwd.

Over het team

Het team is verantwoordelijk voor de screening en kwaliteit van alle user generated content op de Zoover website. Daarnaast staat het team continu in contact met de Zoover gebruiker, de accommodatiehouders en partners, door het beantwoorden van vragen, afhandelen van klachten en het online plaatsen van content. De accommodatie-eigenaren spelen op deze afdeling ook een grote rol aangezien zij als Zoover ambassadeurs fungeren.

Hier kun je op rekenen

 • Je krijgt wat je verdient

 • Meewerken aan het fundament van ons business model (enorme verantwoordelijkheid!)

 • Alle ruimte om realiteit te maken van jouw visie en ideeën

 • Meedenken over het nieuwe Zoover platform dat we gaan lanceren

 • Een platte, kleine organisatie waar je veel impact hebt en snel kunt schakelen

 • Je wordt onderdeel van ons management team

 • Jouw team laten groeien, maar ook zelf de mogelijkheden krijgen tot ontwikkeling

 • We gaan samen iets heel gaafs neerzetten

 • Goede bereikbaarheid kantoor (gratis parkeren, altijd plek en 10 meter van het station)

 • De ‘usual stuff’ die werken bij een jonge online club aantrekkelijk maakt (gratis lunch, tafeltennis, borrels, feestjes etc.)

Meer informatie & solliciteren
Zoek je een kleine organisatie waar je de ruimte krijgt om het verschil te maken voor een sterk Nederlands online merk? Zoek je een job waarin je echt iets kunt toevoegen en je verder kunt ontwikkelen? Solliciteer dan door je cv en een korte motivatie te versturen via de solliciteer button op de site.

Over ons: een mensgerichte organisatie in ontwikkeling waar prestatie en plezier samengaan

Zoover & weeronline.nl zijn van oorsprong twee ondernemingen die de afgelopen tien jaar samen uitgegroeid zijn tot één middelgrote organisatie (circa 90FTE). Sinds kort waait er een frisse wind door ons bedrijf. We transformeren naar een outputgerichte organisatie waar prestatie en plezier samengaan en waarin veel waarde wordt gehecht aan onze medewerkers. De focus ligt op talent en het creëren van een inspirerende werkomgeving waarin iedereen zijn of haar talenten optimaal kan ontdekken en ontwikkelen, zodat we daarmee geweldige sprongen kunnen maken op de weg naar onze ambitie: het grootste weer- en vakantiemerk worden in Nederland en België.

Over Zoover

 • De grootste vakantiewebsite van Nederland

 • Jaarlijks zo’n 185 miljoen pageviews van 16 miljoen bezoekers

 • Vijf keer uitgeroepen tot ‘Website van het jaar’ in de categorie Vakantie & Toerisme

 • Drie keer winnaar van een ‘Thuiswinkel Award’ voor beste vergelijkingssite van Nederland

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


9 reacties

 • Datum
  11-01-2016 11:38
  Plaats
  Oosterhout NB

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-01-2016 11:54
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-01-2016 12:25
  Plaats
  Hilversum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-01-2016 12:49
  Plaats
  Alkmaar

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-01-2016 13:10
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-01-2016 13:42
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-01-2016 14:48
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-01-2016 14:50
  Plaats
  Alkmaar

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-01-2016 14:35
  Plaats
  Arnhem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten