Teamleider Ruimte

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
09-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Leidschendam
Reacties
0
Bekeken
35
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Organisatie
Voor de Gemeente Leidschendam-Voorburg zijn we op zoek naar een teamleider ruimte.

Opdracht
Om de afdelingsontwikkeling een impuls te geven en daarbij het team te enthousiasmeren en te verbinden zijn wij per direct op zoek naar een interim teamleider Ruimte. De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (RO) faciliteert en initieert ruimtelijke en maatschappelijke plannen en levert hiermee een bijdrage aan een duurzame en leefbare groene gemeente. Dit doet zij samen met burgers, bedrijven en regionale partners. De afdeling geeft onafhankelijk en professioneel advies op basis van wet- en regelgeving en bestuurlijke en organisatiedoelen. Zij vertaalt deze doelen naar concrete opgaven en zet deze af tegen de beschikbare middelen. De afdeling stelt kaders op die ruimte geven en bewaakt deze om te zorgen dat het plezierig en veilig wonen en werken is in Leidschendam-Voorburg.

Binnen de afdeling worden de lijnen uitgezet door het afdelingshoofd met de teamleiders, opdrachtgever, controller en strategisch adviseur. Wij geloven dat als mensen de ruimte krijgen om hun kracht te benutten, wij de beste bijdrage zullen leveren aan een prettige leef- en werkomgeving in onze stad. Dit vraagt om een andere cultuur, andere sturing, en focus in de activiteiten. Meegaan in deze ontwikkeling staat komende periode centraal in de afdeling en daarmee de beide teams: Ruimte en Locatieontwikkeling. Naast de dagelijkse aansturing en coaching van het team verwachten wij van de interim teamleider dat hij of zij de circa 20 hoogopgeleide kritische professionals meeneemt en ondersteunt in deze ontwikkeling en waar nodig interventies organiseert. De interim teamleider trekt hierbij samen op met de andere teamleider en levert zijn/haar bijdrage aan de leiding van de afdeling.

De interim teamleider geeft vanuit vertrouwen leiding aan en is sparringpartner voor een multidisciplinair team dat integrale adviezen en producten levert. Dit gebeurt in de stijl van situationeel en verbindend leidinggeven: de focus op mensen, omgeving, resultaten en organisatie verbindt hij/zij in zijn/haar handelen. Hij/zij is medeverantwoordelijk voor open informatie- en kennisuitwisseling binnen het team en de afdeling. De teamleider vertaalt gemeentelijke, afdelings- en beleidsdoelen naar productie en dienstverlening en richt processen daarop in. Hij/zij stemt individuele belangen af met de belangen van het team en de afdeling en stimuleert de professionele ontwikkeling van de medewerkers. De teamleider is een ambassadeur van RO en heeft een voorbeeldfunctie in het neerzetten en veranderen van de organisatiecultuur passend bij de visie en doelen van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Eisen

Aantoonbare kennis van ruimtelijke ontwikkeling en bijbehorende beleidsvelden (wonen, groen, verkeer, milieu, economie, cultuurhistorie), blijkend uit relevante werkervaring en/of afgeronde opleidingen en cursussen
Aantoonbare ervaring met veranderingsprocessen, blijkend uit relevante werkervaring
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar in een vergelijkbare leidinggevende functie
Minimaal 3 ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen de gemeentelijke overheid

Afgeronde opleiding

op HBO-niveau of WO niveau

Competenties

Verantwoordelijkheid
Visie
Coachen
Leidinggeven
Creativiteit

Start opdracht

1-2-2016

Eind opdracht

na 6 maanden

Uren per week

36

Reageren kan tot 18 januari 2016 met cv, motivatie en uurtarie incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten