Projectmedewerker GEMMA (PMO)

Opdrachtgever
Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten
Geplaatst op
12-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
65
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
527
Status
Gesloten
Referentie
Projectmedewerker GEMMA (PMO)

Omschrijving

Vacature: Projectmedewerker GEMMA (PMO)

Vacaturenummer: 0.962

Het betreft een tijdelijke functie voor 36 uur per week, voor de periode van 1 februari tot en met 30 april 2016 (met een mogelijkheid tot verlenging, telkens voor een periode van drie maanden). Deze opdracht is bij gebleken geschiktheid minimaal tot eind 2016.

OVER KING
KING richt zich op het verbeteren van dienstverlening en bedrijfsvoering van gemeenten ten behoeve van hun inwoners en bedrijven. Dat doet KING onder andere door gemeenten te helpen bij ICT-gerelateerde vraagstukken en door het leveren van sturingsinformatie. Heel praktisch: KING wil gemeenten zo goed mogelijk ondersteunen bij de inrichting van de informatievoorziening in het algemeen, en de komende tijd in het bijzonder bij de aanpak van de decentralisaties in het sociaal domein en de veranderingen als gevolg van de omgevingswet. KING is onderdeel van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

GEMMA
Waar staat GEMMA voor: de GEMeentelijke Model Architectuur, de referentiearchitectuur voor gemeenten. GEMMA helpt gemeenten om (ICT-)ontwikkelingen in samenhang aan te sturen. Ontwikkelen, bouwen, aanschaffen en implementeren onder architectuur zorgt ervoor dat de oplossingen onderling goed samenwerken binnen de gemeentelijke organisatie. GEMMA helpt om samenwerken tussen gemeenten, met ketenpartners en aansluiten op landelijke voorzieningen mogelijk te maken. De modelarchitectuur helpt ook om vanuit een gemeentelijk perspectief meer grip te krijgen op de inrichting van de ICT en minder afhankelijk te zijn van leveranciers.
Het team GEMMA bestaat uit circa 23 medewerkers bestaande uit een vaste schil aangevuld met tijdelijke krachten die op diverse opdrachten ondersteuning bieden.

DOEL VAN DE FUNCTIE
Voor het team GEMMA is KING op zoek naar een projectmedewerker (PMO) welke ervaring heeft met projectondersteuning en bij voorkeur interesse heeft in gemeentelijke ICT-architectuur, standaardisatie en informatiemanagement in den brede.

De projectmedewerker richt zich op beleidsondersteunende en procesinhoudelijke taken ten behoeve van he gehele GEMMA portfolio. Daarnaast inhoudelijke, secretariële en administratieve ondersteuning ten behoeve van diverse werkgroepen die vanuit het portfolio worden georganiseerd. Je organiseert bijeenkomsten en draagt zorg voor het organiseren van de agenda en bijbehorende stukken, de notulen en de opvolging van gemaakte afspraken. Je bent de spin in het web van het team. Je weet intern de juiste personen te vinden en maakt gebruik van de kennis en kunde van je collega’s met diepgaande kennis van technologische en architectuurkennis voor het beantwoorden van vragen.

De projectmedewerker werkt daarnaast mee aan het beheren, ontwikkelen en implementeren van ondersteunende producten voor gemeenten. Ook stuur je op het actueel houden van de informatie op het kennissysteem, kijk op de website gemmaonline , modereer je diverse discussiefora en draag je bij aan het beheer over de ondersteunende applicaties. Hierbij moet je denken aan gebruikersbeheer en gebruikersondersteuning.

VERANTWOORDELIJKHEDEN EN RESULTAATGEBIEDEN
•Organiseert en ondersteunt bij overleggen en bijeenkomsten;
•Faciliteert afstemming binnen de afdeling;
•Secretarieel ondersteunende werkzaamheden;
•Geeft (in)zicht in samenhang van de afdelingsactiviteiten;
•Ondersteunt het relatiebeheer met gemeenten en leveranciers;
•Draagt mede zorg voor goede afstemming met in- en externe deelnemers aan de overlegstructuren;
•Organiseert de algemene administratie van het portfolio;
•Voert mede het beheer uit van de wiki (kennissysteem gemmaonline (punt) nl, het forum en andere instrumenten binnen het portfolio (zoals Softwarecatalogus en StUF testplatform) en draagt bij aan het actueel houden van de inhoud;
•Zorgt mede voor succesvolle ondersteuning van gemeenten op het gebied van architectuur o.a. door proactieve signalering van behoefte van gemeenten/leveranciers en doorgeven van die signalen aan GEMMA experts en adviseurs;
•Zorgt in voorkomende gevallen voor opvang bij de algemene projectondersteuning op verschillende onderdelen van KING zoals de IBD;
•Draagt in overleg met de portfoliomanager GEMMA en collega ondersteuners bij aan het verder professionaliseren van de ondersteuning, de werkverdeling en het beleggen daarvan.

KENNIS- EN ERVARINGSVEREISTEN
•HBO denk- en werkniveau;
•Kennis van en ervaring met beleidsondersteunende taken is een must;
•Kennis van en ervaring met projectondersteuning in een ICT georiënteerde omgeving is een must;
•In staat om vanuit de affiniteit met de inhoud van overleggroepen de agenda en actiepunten te bewaken en te volgen;
•Gevoel voor de maatschappelijke en bestuurlijke omgeving van gemeenten in het algemeen en specifiek op informatievoorziening en architectuur;
•Inzicht in de problematiek van de gemeentelijke praktijk als het gaat om complexiteit van informatie-architectuur en -beveiliging is een pre;
•Kennis van en ervaring met de gemeentelijke markt van ICT-leveranciers en de gemeentelijke applicaties en diensten is een pre;
•Kennis in het uitvoeren van functionele applicatiebeheertaken is een pre.

COMPETENTIES EN EIGENSCHAPPEN
•Teamspeler;
•Proactief;
•Nauwkeurig;
•Dienstverlenend;
•Communicatief;
•Maakt zich nieuwe/complexe onderwerpen snel eigen;
•Verbindend;
•Zelfstandig;
•Flexibel.

VERGOEDING/SALARISNIVEAU
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie (tot 30 april 2016) met ingangsdatum 1 februari 2016 met een omvang van gemiddeld 36 uur per week. De opdracht is bij gebleken geschiktheid tot einde 2016 en wordt na 30 april 2016, steeds met 3 maanden verlengt. De functie is in het functiehuis van KING gewaardeerd in schaal 10 BBRA. Het bijpassende inhuurtarief is maximaal 65 euro per uur exclusief BTW, maar inclusief reis- en verblijfskosten. Het aangeboden uurtarief weegt mee in de ranking!

PROCEDURE
Na sluiting van de reactietermijn, vrijdag 22 januari 2016 om 12:00 uur, wordt een selectie gemaakt. In beginsel worden maximaal drie kandidaten uitgenodigd voor een gesprek op woensdag 27 januari 2016, tussen 8:30 uur en 11:00 uur. Op basis van die gesprekken wordt een kandidaat geselecteerd voor een (eventueel) tweede gesprek.

REAGEREN?

U kunt uw belangstelling uitsluitend kenbaar maken via de marktplaats waarvan KING gebruik maakt

Maak een account aan op CTM Solution - project - king. Hier staan tevens veel overheids en semi-overheids vacatures op.

U kunt zich registeren via CTM Solution, als ZZP-er/Freelancer of als bureau.

Wij verwachten een krachtige, duidelijke en recente CV (eventueel met pasfoto) en een separate motivatie (geschreven door de kandidaat).

Reacties van externen die niet via deze marktplaats lopen worden niet in behandeling genomen en daar wordt ook niet op gereageerd.

Kijk voor meer informatie over KING op de website van KING gemeenten.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  12-01-2016 11:08
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-01-2016 14:32
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-01-2016 14:40
  Plaats
  rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten