Secretaris Regionale Commissie Bezwaarschriften

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
11-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Leiden
Reacties
0
Bekeken
410
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

18-1-2016

Einddatum

18-1-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

18

Sluitingsdatum

13-1-2016 om 17:00 uur

Juridische Zaken (JZ) geeft advies op juridisch en bestuurlijk terrein aan de deelnemende gemeenten en Servicepunt71. Je kunt hierbij denken aan onder andere de Awb, de Wabo, Wet Bibob en APV. Ook privaatrechtelijke onderwerpen behoren tot het takenpakket van JZ, zoals het toetsen van overeenkomsten en het behandelen van aansprakelijkstellingen. Daarnaast biedt de service-eenheid inhoudelijke en administratieve ondersteuning aan de bezwarencommissies van de klantorganisaties. Per 1 januari 2015 is in gezamenlijkheid door de vier gemeenten en Servicepunt71 een regionale bezwarencommissie opgericht. Deze commissie behandelt bezwaren met het zwaartepunt op het gebied van o.a. de Wabo, Wob en APV, maar ook op het gebied van het sociaal domein.

Als secretaris voer je, samen met een aantal collega’s, de inhoudelijke ondersteuning ten behoeve van de bezwarencommissies uit. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt op de ondersteuning van de regionale commissie, waarbij sprake is van advisering op juridisch complexe dossiers. Tevens vervang je de secretaris van de huisvestingscommissie waar nodig.

Je ondersteunt de commissievoorzitter en commissieleden op een pro-actieve en professionele wijze. Je bereidt de zittingen van de commissie voor. Je beschikt over uitstekende juridische adviesvaardigheden en weet deze schriftelijk en mondeling goed te verwoorden. Ter voorbereiding van de zittingen check je of de juiste informatie tijdig en compleet beschikbaar is. Je stemt goed af met alle betrokkenen binnen het bezwarenproces en bent klantgericht. Hiertoe ben je op gezette tijden ook aanwezig bij Servicepunt71 en goed bereikbaar voor het secretariaat. Daarnaast maak je o.a. gebruik van het workflowsysteem Octopus, waarin je ook zelf gegevens invoert. Ook ben je bekend met en onderschrijf je intrinsiek de uitgangspunten van het project 'Prettig contact met de overheid'. Vragen over de bezwaarschriften beantwoord je op een klant- en servicegerichte wijze. Het betreft een zelfstandige en dynamische functie in een complexe en veeleisende omgeving.

Functie eisen

Je hebt meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare functie en complexe omgeving opgedaan is een vereiste.
Je bent juridisch inhoudelijk een zwaargewicht met ruime kennis m.b.t. de juridische onderwerpen waar de verschillende commissies over adviseren is een vereiste.
Je hebt bij voorkeur kennis van de Leidse Regio.
Je hebt eerder op goede en efficiënte wijze met (workflow)systemen gewerkt.
Klant- en servicegericht, makkelijk in de omgang (zowel in een team als naar klanten).
Je bent nauwgezet en hebt een flexibele instelling.
Stressbestendig.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten