Manager Back-Office

Intermediair
Quest4
Geplaatst op
12-01-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
20
Status
Gesloten
Referentie
26

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten

Omschrijving

Quest4 zoekt voor haar klant een kandidaat voor de functie van Manager Back-Office. Graag ontvangen wij zo snel mogelijk passende cv’s met korte motivatie en vermelding van uurtarief en beschikbaarheid.

Manager Back-Office

Locatie
Omg. Utrecht

Functieomschrijving
Als Manager Back Office ben je verantwoordelijk voor de continuïteit van de BackOffice systemen van Financieren. Centraal daarin staan de BackOffice (SAP Banking) en het Data Warehouse Financieren.
Je geeft leiding aan 2 interne beheerteams; team technisch applicatiespecialisten SAP en team applicatiespecialisten Data. Daarnaast stuur je een uitbesteed team van applicatiespecialisten aan dat 2e en 3e lijns applicatiebeheer voor SAP BackOffice levert. Dit betreft in totaal 9 interne medewerkers, 7 externen en een uitbesteed team van 14 FTE, grotendeels offshore.
Deze teams zijn enerzijds verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en performance van de systemen in productie, en participeren daarnaast intensief in de programma’s, waar volop wordt doorontwikkeld op deze systemen. In productie staan monitoring, incident- en problemmanagement, changemangement, risicobeheersing en compliance centraal. Participatie in programma’s is gericht op het borgen van beheerrequirements, acceptatietesten en implementeren van releases.
Je bent HR verantwoordelijk voor de medewerkers, bouwt en stuurt de teams en ontwikkelt medewerkers en teams. Speerpunten in deze ontwikkelingen zijn zelfsturing, ondernemerschap en automatiseren van beheerwerk. Daarbij koerst het domein af op een DevOps structuur, wat beheer en ontwikkeling steeds verder integreert. Je bent verantwoordelijk voor resourcemanagement. Behalve de dagelijkse (inhoudelijke) aansturing ben je ook verantwoordelijk voor de HR cyclus van je team.

Je bent deel van het MT Continuïteit en medeverantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen van Continuïteit. Tevens vertegenwoordig je continuïteit in de Projectboards van Programma LZA (BackOffice) en Data. Je neemt ook jouw fair share in rollen die het MT Continuïteit invult, zoals vertegenwoordiging in de Change Board ITN en diverse infra projectboards en werkgroepen.

Binnen ITN werkt het domein Financieren meerjarig in een aantal programma’s aan vernieuwing en virtualisering van de Hypotheekketen en de keten voor Zakelijke Financiering. Processen worden vernieuwd en ingericht volgens Straight Through Processing. De klant bepaalt zelf zijn route door het proces, de bank is dichtbij op de momenten dat de klant daar behoefte aan heeft.

Het domein schept de voorwaarden voor een ongestoorde dienstverlening, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Daarom draagt het domein Financieren naast de vernieuwing ook maximaal zorg voor de invulling van Continuïteits- en Wet-& Regelgeving-eisen.

 • Een Cross Channel Hypotheken propositie (oriëntatie, advies, verkoop en service & beheer voor hypothecaire financieringen)

 • Een Cross Channel Bedrijfsfinancieren propositie (oriëntatie, advies, verkoop en service & beheer voor zakelijke financieringen)

 • Vernieuwing van mid- en backoffice voor zowel particulier als zakelijk financieren (inclusief bijzonder beheer)

 • Datamigratie en datalogistiek

 • Saneren legacy systemen

Functiecriteria

Eis

 • Relevante werkervaring in Continuïteits (IT Ops) omgeving

 • Ervaring met SAP omgevingen

 • WO werk- en denkniveau in de richting van Informatica of Bedrijfskunde

 • Minimaal 5 jaar ervaring in de ICT sector, waaronder meerdere jaren verantwoordelijkheid voor continuïteit

 • Affiniteit met business processen en doelstellingen

 • Kennis van en ervaring met SAP implementaties

 • Ervaring met uitbesteed offshore werk (bij voorkeur India)

 • Kennis van en ervaring met SCRUM, Agile, DevOps

 • Beheersen van beheerprocessen (ITIL) en risicomanagement methodieken

 • Ervaring met het opbouwen en managen van teams van deze omvang

 • ervaring in managementfunctie bij Rabobank is een pré

Looptijd en verdere bijzonderheden

Startdatum

ZSM

Standplaats

Utrecht

Einddatum

1 jaar

Inzet

36 uur

Aanvrager

Jacqueline Slaap

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten