Interim adviserend geneeskundige GGZ

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
13-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Wageningen
Reacties
0
Bekeken
551
Status
Gesloten
Referentie
MZBC0112

Omschrijving

Als adviserend geneeskundige GGZ ondersteun je bij het opstellen van de controleplannen en voer je detailcontroles (materiële controles) uit bij GGZ zorgaanbieders, je beoordeelt machtingingsaanvragen en nota’s van ongecontracteerde GGZ zorgaanbieders. Je bent onderdeel van de afdeling GGZ en wordt van daaruit ingezet in het controleteam van de afdeling GRC die als belangrijke doelstelling heeft: uitvoering van de formele en materiële controles waarbij onrechtmatige en ondoelmatige zorgkosten worden teruggevorderd en een preventief karakter wordt bewerkstelligd. Vanuit jouw specialistische GGZ kennis ben je mede verantwoordelijk voor de opzet van de materiële detailcontroles en verantwoordelijk voor het beoordelen van de dossiers op de rechtmatigheid en/of doelmatigheid (gepast gebruik) van de geleverde zorg. Daartoe leg je o.a. bezoeken af bij GGZ zorgaanbieders om ter plekke medische dossiers in te zien. Je adviseert de controlemedewerkers op zorginhoudelijk gebied. Je signaleert trends en ontwikkelingen binnen je vakgebied en vertaalt deze in adviezen voor de controles. Je houdt je eigen zorginhoudelijke kennis op peil en draagt zorg voor de overdracht van deze kennis naar de organisatie.

Wat breng je mee?

Je bent BIG geregistreerde, adviserend geneeskundige (arts)
Relevante kennis en werkervaring in de GGZ
Inzicht in de organisatie- en financieringsstructuur van de Nederlandse gezondheidszorg en de GGZ in het bijzonder
Uitstekende contactuele, communicatieve en onderhandelingsvaardigheden
Sterk analytisch vermogen
Een dienstverlenende en klantgerichte instelling
Gezien de aard van de werkzaamheden is integriteit in deze functie van groot belang.

Wij zijn volop in beweging en willen dat de zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft. In het kader daarvan hebben wij een professionele, resultaatgerichte zorginkooporganisatie waarbij goede kwaliteit zorg tegen een scherpe prijs ingekocht wordt en besparingen op zorgkosten gerealiseerd worden voor onze verzekerden. En daar horen mensen bij die resultaatgericht zijn, met elkaar samenwerken en die durven te pionieren! De zorginkooporganisatie bestaat uit de afdelingen: Staf Zorg, Inkoop 1e lijn, Inkoop medisch specialistische zorg (MSZ), Inkoop geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en Operationele Zorginkoop (TOZ). De afdeling zorginkoop GGZ is verantwoordelijk voor de zorginkoop van de geestelijke gezondheidszorg die bekostigd wordt vanuit de Zorgverzekeringswet. Dit betreft zowel de 1e lijns (GBGGZ) als de 2e lijns GGZ (SGGZ) en voortgezet verblijf GGZ. Hiervoor worden afspraken gemaakt over zorgaanbod geleverd door o.a. eerstelijnspsychologen, vrijgevestigde psychiaters en psychotherapeuten en GGZ-instellingen. De snel groeiende kosten van de GGZ, ontwikkelingen rondom de BasisGGZ, de afbakening van verzekerde zorg en de toename van risicodragendheid voor de zorgverzekeraar maakt dat deze tot nu toe vrij risicoloze zorginkooptak veel aandacht vraagt. De GGZ afdeling werkt samen met andere inkoopafdelingen om de samenhang van regionaal zorgaanbod te verbeteren. Er wordt gewerkt vanuit de gedachte van resultaatverantwoordelijkheid: iedere medewerker is vanuit zijn/haar professionaliteit verantwoordelijk voor een goede uitvoering van zijn/haar werkzaamheden en neemt verantwoordelijkheid voor zijn/haar resultaten.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten