Planner (Primavera)

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
13-01-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Middelburg
Reacties
0
Bekeken
516
Status
Gesloten
Referentie
IGB56535242

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2528 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een planner met kennis van en inzicht in relevante in- en externe ontwikkelingen van de organisatie, de werkwijze en de diensten van Rijkswaterstaat.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze uitvoeringsorganisatie bevordert de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer op de weg en het water. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn hierbij sleutelwoorden.

U bent werkzaam voor het IPM-team projectbeheersing van het project MOBZ.

Wat is MOBZ?
Rijkswaterstaat bouwt met het project MOBZ haar Zeeuwse bruggen en sluizen om zodat zij op afstand bediend kunnen worden vanuit centrales in plaats van vanaf het object. MOBZ realiseert ook deze 2 bediencentrales; op Neeltje Jans voor de objecten ten noorden van de Westerschelde en in Terneuzen voor de objecten ten zuiden ervan. De Zeeuwse bruggen en sluizen binnen het project worden ook allemaal gerenoveerd, voor optimale betrouwbaarheid en veiligheid.

Waarom is MOBZ nodig?
De scheepvaart vertegenwoordigt een enorm economisch belang in Nederland in het algemeen en in Zeeland in het bijzonder. Rijkswaterstaat wil de scheepvaart zo goed mogelijk begeleiden van A naar B, met een vlotte doorstroom door een gehele corridor en efficiënte inzet van de objecten en het personeel. MOBZ maakt dit mogelijk en is een stap in de richting van de Verkeerscentrale van Morgen”. Bij de realisatie van deze innovatie heeft veiligheid de hoogste prioriteit. Door moderne cameratechniek heeft de bedienaar een zeer compleet beeld van de sluis, zelf al zit hij op een plek die tientallen kilometers verwijderd is van het object.

Wat is er gerealiseerd en wat gaan we doen?
In 2009 zijn 4 recreatiesluizen aangepast en worden vanuit de bediencentrale Neeltje Jans bediend. Dit zijnde Bergsediepsluis, Zandkreeksluis, Grevelingensluis en Roompotsluis. De Kreekraksluizen in de Schelde-Rijnverbinding zijn in het voorjaar van 2015 omgebouwd. De bediening daarvoor is deze zomer verhuisd naar de Nautische Centrale Neeltje Jans. Dit ziin de eerste grote binnenvaartsluizen die op afstand vanuit een centrale bediend gaan worden. In 2016 zijn de Post en Vlakebrug over het Kanaal door Zuid-Beveland aan de beurt. De Westsluis en Oostsluis van Terneuzen staan tevens voor 2016 op de planning.
Deze sluizen zullen worden bediend vanuit de nieuwe bediencentrale in Terneuzen.

Doel van de functie

MOBZ betreft een complex en dynamisch project met een concrete deadline. Planningsmanagement speelt een belangrijke rol bij het behalen van de doelstelling. Het doel van de functie is tweeledig:

 1. Het in samenwerking met de teamleden ontwikkelen en beheren van de voor het project benodigde tijd gerelateerde stuurinformatie van MOBZ;

 1. Het in het kader van systeemgerichte contractbeheersing (SCB) toetsen van en adviseren over de tijdgerelateerde stuurinformatie zoals aangeleverd door de uitvoerende opdrachtnemer (aannemer) van MOBZ,  mede in het kader van de rechtmatigheid

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U organiseert en beheert van de planningsfunctie van het project onder aansturing van de manager projectbeheersing.

 • U organiseert en voert zelfstandig het planningsproces zodanig uit dat een gedragen en betrouwbare planning van MOBZ uit dit proces resulteert..

 • U actualiseert de planning in het maandelijks overleg met de verschillende domeinen binnen het MOBZ-team.

 • U ontwikkelt maandelijks tijd gerelateerde stuurinformatie voor het management, zoals een highlight-rapportage’, op basis van analyses over voortgang vs. planning en over de kwaliteit van de planning.

 • U voert een PPI-analyse uit op de projectplanning.

 • U analyseert de voortgangsrapportage van de opdrachtnemer om inzicht te krijgen in de voortgang van het project.

 • U stelt de voortgang vast  van de opdrachtnemer conform de planning om een contractueel correcte en rechtmatige betaling te borgen.

 • U toetst periodiek het planningsproces van de opdrachtnemer om vast te stellen of op dit proces gesteund kan worden en om de (tijds-) risico’s tijdig te signaleren.

Eisen

 • U beschikt minimaal over hbo werk- en denkniveau.

 • U hebt relevante opleidingen en cursussen afgerond met betrekking tot planning.

 • U hebt aantoonbare kennis van en hands-on ervaring met het zelfstandig uitvoeren van de planningsfunctie van een complexer project.

 • U hebt kennis van en inzicht in relevante in- en externe ontwikkelingen van de organisatie, de werkwijze en de diensten van Rijkswaterstaat.

 • U hebt ervaring met de software Primavera.

 • U hebt gevoel voor maatschappelijke en organisatorische verhoudingen.

 • U hebt goede kennis van bedrijfsmatige en/of bestuurlijke beleidsprocessen.

 • U hebt gevoel voor maatschappelijke en organisatorische verhoudingen.

 • U hebt kennis van wet- en regelgeving en (beleids)kaders met betrekking tot systeemgerichte contractbeheersing (SCB).

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Middelburg

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 20 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind september 2017, met optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 20 januari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten