Programmamanager dijkversterking

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
13-01-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
455
Status
Gesloten
Referentie
IGB56546688

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2528 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een programmamanager dijkversterking met kennis van waterveiligheid en ervaring met het opzetten en aansturen van multidisciplinaire projectorganisaties binnen de overheid.

Wie?

Onze opdrachtgever is een waterschap in Limburg. Het waterschap zorgt voor de veiligheid achter de dijken, de waterhuishouding en schoon oppervlakte water. De primaire, besturende en ondersteunende processen van het waterschap zijn ondergebracht in de (5) programma's Waterkering, Watersysteem, Vergunningen & Handhaving, Bestuur, Communicatie & Veiligheid en Bedrijfsvoering.

Het Programma Waterkeringen is opgebouwd uit het project Dijkversterking en het proces Waterkeringen (beheer). Binnen projecten Dijkversterking wordt invulling gegeven aan een omvangrijk  dijkversterkingsprogramma. Hierbij is de opgave om circa 70 kilometer dijken te versterken tot het wettelijke beschermingsniveau.

Het waterschap heeft een dijkversterkingsprogramma voor HWBP (Hoogwater beschermingsprogramma)-projecten in voorbereiding, dat uiterlijk 2024 uitgevoerd moet zijn. Hiertoe is een Programmaplan opgesteld (april 2015). Het bestuur van het waterschap voorziet of voelt een risico van niet-tijdige realisatie van een deel van het HWBP-dijkversterkingsprogramma. Het bestuur heeft daarnaast een gewijzigd beeld gekregen van de urgentie en heeft een nieuwe doelstelling geformuleerd. Het HWBP-dijkversterkingsprogramma dient nu in 2020 gereed te zijn.

De opdrachtgever zoekt een programmamanager dijkversterking HWBP. Van u wordt verwacht dat u samen  met een bestaand team de opgave die het waterschap heeft, trekt en versneld uitvoert.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U stuurt en werkt samen door besluitvorming (verder) in te richten.

 • U richt het programma (maximaal clusteren) in met als doel efficiëntie over projectfasen heen (maximaal parallel werken) en de programmaorganisatie verder vorm te geven.

 • U zorgt hierbij voor de inrichting en opbouw van een aparte entiteit, waar het waterschap, gelet op de fusie, behoefte heeft aan continuïteit.

 • U realiseert en waar mogelijk versnelt de dijkversterkingen van het waterschap.

 • U zorgt voor het stabiel maken van de uitvoeringsscope.

 • U verwerft bestuurlijk draagvlak, bereidt bestuursovereenkomsten voor en sluit bestuursovereenkomsten ten behoeve van de uitvoering.

 • U betrekt actief omgevingspartijen en verzorgt draagvlak.

 • U bent verantwoordelijk voor het opbouwen van een multidisciplinair uitvoeringsteam.

 • U bereidt de aanbesteding voor naar de markt ten behoeve van de realisatie.

Eisen

 • U beschikt minimaal over wo werk- en denkniveau en aantoonbaar in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring als programmamanager of opdrachtgever binnen de overheid.

 • U hebt aantoonbaar in de afgelopen 10 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring met uitvoeringsprojecten binnen de overheid (Waterschap, Provincie, gemeente of Rijk) in de rol van programmamanager voorzien van tenminste 1 uitgeschreven referentieproject.

 • U hebt ruime ervaring met het effectief functioneren in een bestuurlijk complexe omgeving, het verwerven van draagvlak in de omgeving en het sluiten van bestuurlijke overeenkomsten.

 • U beschikt aantoonbaar over het relevante netwerk in de waterveiligheidswereld op directie- en bestuurlijk niveau.

 • U hebt ruime ervaring in het werken in een reorganisatie context en bent in staat daarbinnen resultaten te behalen.

 • U beschikt over minimaal 3 jaar over ervaring binnen en kennis van het werkterrein waterveiligheid, normstelling, en bent in staat aanvullende benodigde kennis te ontsluiten en aan te trekken.

 • U hebt aantoonbaar in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met het opzetten en aansturen van multidisciplinaire projectorganisaties.

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Venlo

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 32 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juli 2017, met een optie tot verlenging. Eventueel kunt u deze functie als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór donderdag 21 januari aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten