Organisatieadviseur (kwartiermaker staf) HRM

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
14-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
0
Bekeken
22
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Het Politiedienstencentrum (PDC) telt zes diensten ter ondersteuning van het gehele politiekorps, te weten de diensten Human Resource Management, Facility Management, Financiën, Informatiemanagement, Informatie- en Communicatietechnologie en Communicatie. Het PDC voert de operationele bedrijfsvoeringsactiviteiten uit voor alle politiemedewerkers. Het beleid wordt geformuleerd binnen de betreffende beleidsdirecties.

Het PDC is een relatief nieuwe shared service organisatie. De opdracht behelst de inrichting van de stafafdeling binnen de Dienst HRM. Dit betekent het opstellen van een ontwerp -processen en functies - alsmede het inwerking brengen hiervan, inhoudelijk advies en ondersteuning van de dienstleiding op bestuurlijke thema's zoals portfoliomanagement en business control.

Binnen de stafafdeling PDC HRM zijn reeds een aantal functionarissen werkzaam, onder andere het secretariaat van de dienstleiding, business control en de Persoonlijk adviseurs van de dienstleiding. Naast een stevige advieseursrol zal de Organisatieadvisiseur tevens de uitvoering van deze werkzaamheden collegiaal aansturen en coördineren.

De doelstelling van de opdracht is de inrichting van een volwaardige stafafdeling die het MT PDC HRM ondersteunt in de besturing van de dienst HRM, het inhoudelijk ondersteunen en adviseren van MT PDC HRM inzake de besturing van de dienst HRM en de aansturing/coördinatie van de stafafdeling in oprichting.

Verantwoordelijkheden
Adequate advisering en (inhoudelijke en organisatorische) ondersteuning aan het MT PDC HRM.
Bijdrage leveren aan het proces van ontwikkeling en implementatie van beleid op het HRM-vakgebied (dienstbreed).
Aansturing en coördinatie van team Staf PDC HRM.
Projectbegeleiding van PDC HRM dienstbrede projecten.

Vakmatige taken
Uitwerken van het ontwerp voor de inrichting van de staf (processen en functies) dienst HRM, in samenhang met de ontwikkelingen binnen het PDC.
Inhoudelijk en organisatorisch ondersteunen en adviseren van MT PDC HRM op het gebied van besturing zoals portfoliomanagement, business control, beleidsontwikkeling- en implementatie en besluitvorming.
Het uitvoeren van portfoliomanagement voor de dienst PDC HRM in nauwe samenwerking met de beleidsdirectie HRM.
Het gezamenlijk met beleidsdirectie HRM en MT PDC HRM inrichten van het proces beleidsontwikkeling en -implementatie en hieraan gezamenlijk invulling geven.
Aansturen en coördineren van de dagelijkse werkzaamheden binnen het team Staf PDC HRM en bevorderen van samenwerking en teamvorming.
Het coördineren van de uitvoering van dienstbrede projecten.
Leidinggevende taken
Collegiaal aansturen en coördineren van de dagelijkse werkzaamheden binnen het team Staf PDC HRM en bevorderen van samenwerking / teamvorming.

Contacten
Beleidsdirectie HRM: contact over samenwerking rondom beleidsontwikkeling en -implementatie en portfoliomanagement HRM.
PDC: contact over inrichting en uitvoering besturing dienst HRM o.a. op het gebied van financial en business control, bestuursondersteuning.
MT PDC HRM: contact over inhoudelijke bestuurlijke thema's en inhoudelijke ondersteuning van het MT bij de besturing van de dienst PDC HRM.

Opleiding
Afgeronde geaccrediteerde WO opleiding is een eis. Opleidingsrichting bedrijfskunde of economie of relevante master business administration is een pre.
Afgeronde opleiding organisatieadviseur van tenminste 1 jaar (SIOO of VU) is een eis.
Opleiding of training change management is een pre.

Werkervaring
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 5 jaar waarbij de kandidaat in een vergelijkbare rol te maken heeft gehad met veel verschillende stakeholders en politiek gevoelige situaties.
Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een rol als organisatieadviseur in de afgelopen 9 jaar.
Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als organisatieadviseur waarbij kennis en ervaring is opgedaan organisatie-inrichting, -ontwikkeling en -sturing in de afgelopen 4 jaar.
In de afgelopen 2 jaar aantoonbaar ervaring met het doorvoeren van blijvende veranderingen in een politiek gevoelige omgeving met minimaal één van de volgende drie thema’s: Reorganisatie, Transitie, Shared Service Center (of vergelijkbaar).
Ervaring met het collegiaal aansturen van meerdere collega's.

Competenties
Organisatiesensitiviteit, Visie, Overtuigingskracht
Coachen. Klantgerichtheid, Netwerkvaardigheid
Systeemdenken, Verandergerichtheid, Planning / Afspraken

Start opdracht

1-4-2016

Eind opdracht

31-10-216 optie tot verlenging

Uren per week

32

Reageren kan tot 22-1-2016 met cv, motivatie en uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten