Cyber Security Consultant (SIEM)

Opdrachtgever
Yacht bv
Geplaatst op
13-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
87,50
Op locatie
Hilversum
Reacties
2
Bekeken
679
Status
Gesloten
Referentie
KPNDB13012016TP

Afrondingstoelichting

Geachte heer, mevrouw,

Bedankt voor het reageren op deze vacature.
Indien u nog niets van ons vernomen heeft betekent dit dat uw profiel niet volledig past op de expertise die KPN momenteel zoekt.
Wij danken u voor uw interesse.

Groeten,
Yacht IT.


Omschrijving

Voor onze eindklant KPN zijn we op zoek naar een Cyber Security Consultant (SIEM) .

Start opdracht

Zsm

Einde opdracht

eind juli 2016

aantal uren per week

36

Standplaats

Hilversum

Afdeling

KPN Security Operations is hét onderdeel binnen KPN dat gespecialiseerd is in security dienstverlening. Netwerk- en databeveiliging, managed PKI, eID, business continuity, beveiligde toegangsdiensten, sterke authenticatie en identity & access management en governance zijn alle diensten die onderdeel uitmaken van het KPN portfolio.

Het Security Operations Center team binnen KPN Security Operations verzorgt SIEM met de dienst Security monitoring, logmanagement en diverse andere security gerelateerde diensten voor klanten. Het team is high skilled met een continue drive om kennis te delen en kennis te nemen.

Functie-omschrijving

Security staat hoog in het vaandel bij organisaties in deze tijden. Eén van de KPN diensten om hier antwoord op te geven is het leveren van Security Information & Event Monitoring (SIEM) diensten vanuit ons Security Operations Centre (SOC). Jij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van onze SOC SIEM diensten. Dat doe je ondermeer met het onboarden van een aantal grote klanten, en ligt de focus op het uitfaseren van oude platforms en het migreren van deze klanten naar het nieuwe platform.

Als ervaren Security Consultant SIEM ben je verantwoordelijk voor

 • Proactief verbeteren van de performance van het SOC.

 • Je houdt je bezig met de deployment van nieuwe data sources, het ontwikkelen van content voor het monitoren en je bent in staat deze te vertalen naar use cases.

 • Klanten projectmatig aansluiten. Het vertalen van de klantvraag naar use cases en deze reviewen en borgen in het SOC. Testen en documenteren zijn onderdeel van je werkzaamheden.

 • Pre-sales activiteiten om een RFP te beantwoorden en te ondersteunen bij offertes aangaande de SOC SIEM dienstverlening.

 • Het installeren en configureren van HP ArcSight componenten. Daarnaast ook ondersteunen bij het inrichten van overige Security diensten.

Ruime ervaring gevraagd met het implementeren van SIEM oplossingen, netwerk/applicatie beveiliging, en analyses van SIEM alerts, data, events, rules.

Systeemkennis

 • Specialist in HP ArcSight en kennis van verschillende security diensten zoals vulnerability management en Security monitoring.

 • Minimaal 2 jaar ervaring met HP ArcSight ESM, flex connectors and Logger, use case ontwikkeling en HP ArcSight content. Pre is dat je gecertificeerd bent in HP ArcSight ESM Essentials, ESM Use Case Foundations, FlexConnector Configuration, of je bent bereid deze te halen.

Aanvullende functie-eisen

Sterk klantgericht met een heldere visie op SIEM dienstverlening en de toegevoegde waarde voor klanten.
We zoeken hierbij naar een zeer gemotiveerde SIEM security consultant. Het gaat meer over de kwaliteit en ervaring die de kandidaat kan brengen, dan het opleidingsniveau. Er zijn ruime ontwikkelingsmogelijkheden.

Overige zaken

Engelstalige kandidaten komen in aanmerking, maar de voorkeur gaat uit naar kandidaten die minimaal Nederlands verstaan in verband met klantencontact. Stand-by diensten: 1x per 6 weken 1 week. Thuiswerken kan in overleg. Flexibel werken is goed mogelijk.

Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid om bij KPN in dienst te treden

Bij interesse graag je CV en motivatie in Word-bestand uiterlijk zondag 17 januari as uploaden.
Het maximale inkooptarief voor deze functie is EUR 87,50

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  15-01-2016 14:17
  Plaats
  Nieuwegein

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-01-2016 23:28
  Plaats
  Huizen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten