Architect (Smart Home)

Opdrachtgever
WTS Detachering
Geplaatst op
14-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
70,-
Op locatie
Middelburg
Reacties
0
Bekeken
757
Status
Gesloten

Omschrijving

De afdeling ICT Retail beheert en bouwt o.a. de ICT-systemen waarin de informatie en functies aanwezig zijn, waarmee de E&M business unit Retail zijn activiteiten kan uitvoeren. De applicatie ondersteuning voor deze business unit bestaat uit een zakelijk en consumenten applicatieplatform met daarin twee ERP-systemen, diverse berichten/interface middleware-systemen, diverse klant- en partner-portalen, een frontoffice agent cockpit workflowsysteem, een kennisbank, een BI omgeving en nog ruim 20 andere systemen.

Je maakt onderdeel uit van het project Smarthomes Basis Architectuur. Vanuit dit team werk je samen met het architectuurteam binnen ICT Retail bestaande uit meerdere expertises oa. functioneel, applicatie, technisch/infrastructuur en security.

Als architect focus je je voornamelijk op ICT architectuur binnen het project smart homes. Je initieert en bewaakt de cohesie van IT-systemen en ontwikkelingen en legt voortdurend de relatie tot de business/organisatiedoelen. Je begrijpt de taal van de business en kent het technische begrippenkader voldoende zodat je een brugfunctie kunt vervullen tussen beide werelden. Je hebt een visie over analyse, en je hanteert een modelgeoriënteerde & methodische aanpak.
Binnen de organisatie start er op korte termijn een smart home programma’s waarbij dringend een (start) architectuur moet worden ontworpen.
Daarbij zal van jou verwacht worden de architect rol te vervullen in projecten waarbij er sprake is van uitdagingen op het gebied van autorisatie/authenticatie, Enterprise Service Bus, API management, ontsluiten van informatie voor apps, koppelingen met domotica en koppelingen met interne/externe leveranciers van Multi Media diensten.

Kerntaken

 • Bepaalt uitgangspunten en structuur van de betreffende deelarchitectuur en creëert randvoorwaarden voor een effectieve implementatie

 • Inventariseert wensen en eisen van management en gebruikers en vertaalt deze in structuurkeuzes in de informatievoorziening. Overziet hierbij de processen en systemen van de gehele Retail organisatie

 • Bewaakt hierbij de organisatie architectuur richtlijnen en principes

 • Reviewt (high level) impact analyses en technische ontwerpen

Kennis & ervaring

 • Brede kennis en ervaring met architectuurmethoden en principes

 • Kennis van Biztalk, Mule, Rest, Soap, API management, Integration Patterns

 • Creatief en flexibel in het bedenken van oplossingen voor verschillende situaties

 • Snel doorgronden van complexe realiteit, in staat om te structureren en diverse doelgroepen (niveaus) te informeren en instrueren

 • Kennis van en ervaring met ICT processen op tactisch en operationeel vlak

 • Communicatief sterk, zowel naar de klant toe als naar het team (o.a. functioneel consultants)

 • Kennis en ervaring met ESB architectuur en development voor het maken van analyses en om mee te bouwen aan oplossingen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten