Lead Developer Oracle ADF

Intermediair
KPN Consulting
Geplaatst op
14-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
0
Op locatie
Den haag
Reacties
0
Bekeken
433
Status
Gesloten
Referentie
62687

Omschrijving

Voor het ministerie van Financiën zijn we op zoek naar een Lead Developer Oracle ADF met minimaal 2 jaar werkervaring als lead developer in een oracle ADF-project.

Profiel omschrijving

De directie Bedrijfsvoering ressorteert rechtstreeks onder de plv. secretaris-generaal en adviseert en ondersteunt de directoraten-generaal op het gehele PIOFAH-terrein. Het management van de directie Bedrijfsvoering bestaat uit een directie MT en de eenheden: Informatisering (I), Facilitair Huisvesting Inkoop en Financiën (FHIF), Organisatie & Personeel (O&P) en Service- en Informatiecentrum Bedrijfsvoering (SICB).
De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het team IT Specials die ressorteert onder de directie Bedrijfsvoering / eenheid Informatisering. De eenheid Informatisering is belast met het ontwerp, de ontwikkeling, de inrichting, het beheer, de exploitatie en het onderhoud van de ICT-infrastructuur, gericht op de ondersteuning van de informatievoorziening van het ministerie van Financiën. De eenheid ICT-diensten bestaat uit een CIO Office, Regie, Digitale Informatievoorziening en IT Specials. Het team IT Specials is belast met beheer en exploitatie van specifieke onderdelen van de informatievoorziening binnen het Ministerie.
IT Specials onderhoudt drie applicaties, waarvan er twee in Oracle Forms en Reports zijn ontwikkeld en een in Java (Spring, Hibernate). De applicaties worden gebruikt voor de administratie van de cijfers voor de Miljoenennota en de administratie van ’s Rijks schatkist (leningen, deposito’s en rekening courant). In 2016 wordt gestart met de herbouw van één van de twee Forms-applicaties naar Oracle ADF. Voor dit herbouwtraject zijn wij op zoek naar een lead developer die de basis voor de nieuwe ADF-applicatie kan gaan leggen.

Taken/werkzaamheden

De applicatie die herbouwd gaat worden heet het Rijksbegroting Informatie Systeem (RIS). In het RIS worden onder andere de cijfers voor de Miljoenennota geadministreerd. Het Ministerie van Financiën heeft ervoor gekozen om de applicatie te herbouwen m.b.v. Oracle ADF. Aangezien er bij het Ministerie van Financiën nog geen kennis van Oracle ADF aanwezig is, willen wij een ervaren lead developer inhuren om ons op weg te helpen. Als lead developer ga jij eerst in samenwerking met het ministerie een versiebeheersysteem selecteren en installeren. Daarna ga jij de belangrijkste bouwstenen voor de nieuwe applicatie ontwerpen en bouwen. Als voorbeeld gebruik je hierbij de schermen die in Oracle Forms zijn ontwikkeld en waarvan de functionaliteiten een op een overgenomen moeten worden. De ontwerpbeslissingen neem je in overleg met het ministerie, dus je moet je keuzes goed kunnen beargumenteren en indien nodig concessies kunnen doen. Jouw programmatuur zal als voorbeeld dienen voor de andere programmeurs die aan het project meedoen. Voor hen vervul jij de rol van technische vraagbaak. In de beginfase van het project werk jij samen met een software engineer van het ministerie. In de vervolgfase zal het projectteam uitgebreid worden met meerdere bouwers.

Functie-eisen

•je hebt minstens 2 jaar ervaring in de rol van lead developer in een Oracle ADF-project

 • je hebt minstens 2 jaar ervaring met de Oracle database en PL/SQL

 • je hebt minstens 2 jaar ervaring met een versiebeheersysteem

 • je kan ontwerpbeslissingen nemen en beargumenteren

 • je hebt het vermogen om concessies te doen

 • je kan kennis op een heldere manier overbrengen

 • je bent in staat om Oracle Forms programmatuur te lezen en na te bouwen

Sluitingsdatum

18-01-2016

Sluitingstijd

17:00

Verwachte Selectiedatum

19-01-2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te zijn

 • CV in Word-formaat voorzien van de 3 meest relevante (recente) projecten.

 • Motivatie afgestemd op de functie eisen.

 • Beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen).

 • Uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Na ontvangst van de aanbieding ontvangt u binnen 1 werkdag een reactie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten