Procesmanager COO

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
17-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
825
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor een opdrachtgever waar we al diverse kandidaten hebben geplaats zijn we op zoek naar een

Procesmanager COO

Job description
Zorgt er voor dat, onder snel veranderende omstandigheden, eindklant de belofte aan de klant blijft waarmaken. Doet dit door sturing te geven aan de ketenpartijen voor een optimale performance, iedere dag weer, en door te kiezen voor duurzame, samenhangende proces- en systeemoplossingen en doordachte investeringen binnen de E2E Keten

"Business Knowledge:"
Voorkeur voor ervaring met HR, Communicatie, Duurzaamheid, IT binnen een zakelijke dienstverlener/financiele dienstverlening.

Minimale vereisten

Technical skills/ hard skills

Ervaring met Business Process Management, Projectmanagement en consultancy.

Behavioural characteristics/soft skills

 • Analytisch sterk, je maakt je complexe materie snel eigen

 • Weet stakeholders met elkaar te verbinden

 • Samenwerkingsgericht, jij bent de consultant die het gezamenlijke resultaat bereikt

 • Sensitief en je stelt de vraag achter de vraag om tot de kern te komen

 • Stevige persoonlijkheid, pro-actieve en zelfstartende professional

 • Je denkt in mogelijkheden en weet je omgeving te enthousiasmeren voor je plannen

 • Nieuwsgierig naar mens, proces en inhoud

 • We vragen een commiment van de kandidaat van minimaal tot eind 2016

Job description & deliverables

De COO (Chief Operating Office) organisatie is de schakel tussen onze counterparts enerzijds en TOPS/IT anderzijds. De COO PR&I afdeling zorgt ervoor dat de wensen van de klanten van PR&I zo goed mogelijk vertaald worden naar de processen, beschikbare middelen en systemen. Als Procesmanager binnen COO PR&I ligt jouw focus op de gebieden HR en Communications & Sustainability, groeiende aandachtsgebieden met grote programma's. Je draagt pro-actief bij aan procesanalyse, -verbeteringen en doelstellingen van zowel TOPS als PR&I. Je werkzaamheden richten zich op het managen van service- en interne processen m.b.t. klanttevredenheid, risico's, tijdigheid, kwaliteit en kosten. Regelmatig neem je deel aan grotere projecten. Je werkt nauw samen met collega's binnen COO, IT, TOPS, HR en C&S, waarbij klantgerichtheid, tijdigheid en kwaliteit voorop staan. Dit vakgebied en ons team zijn sterk in ontwikkeling, jij weet met je communicatieskills een sterke presentatie neer te zetten waardoor je stakeholders meekrijgt. Je bent verantwoordelijk voor een deel van het projecten- en processenportfolio van COO PR&I en volgt daarbij de Customer Excellence werkwijze."

Job Context
De Procesmanager COO is werkzaam in de Chief Operating Office (COO) organisatie. De COO organisatie is de linking pin tussen de Client Centers Corporate Banking, Retail & Private Banking, de Support Centers Finance, Risk, People, Regulations & Identity en TOPS. De COO organisatie is eindverantwoordelijk voor het goed inrichten, functioneren en optimaliseren van de End-to-End (E2E) klant/bedrijfsprocessen en is eindverantwoordelijk voor de succesvolle levering van strategische en tactische projecten. De COO is eindverantwoordelijk voor het actief managen van de vraag en het actief vormen van de projectportfolio naar de doel-architectuur.
De complexiteit waarmee de Procesmanager COO dagelijks te maken krijgen ligt enerzijds in het voeren van regie over een sub-keten met (klant)impact op de dagelijkse operatie met daarin diverse stakeholders en mogelijke tegenstrijdige belangen (ketenmanagement) en anderzijds het inrichten, functioneren en optimaliseren van de processen van de E2E klant/bedrijfsprocessen (procesmanagement).

Job deliverables
Ketenmanagement
Is verantwoordelijk voor keteninrichting en ketenmanagement incl.het inrichten, opstarten en bewaken/beheer van ketenoverlegorganen, het opstellen en bewaken ketenperformance KPI’s (dashboards), het behouden van dagelijkse ketenverbeterritmiek en voor het organiseren van ketenevaluaties.

Stakeholdermanagement
Zorgt voor alignment (verbinding) en verwachtingsmanagement van alle belanghebbenden die betrokken zijn bij zowel change als run-activiteiten in de keten (o.a. structureel voeren van gesprekken met stakeholders) in lijn met het klant- en bankbelang.

Business Application Ownership
Is als Business Application Owner (BAO) eigenaar van een of meer systemen/applicaties. Heeft hiermee de kennis van het systeem en is namens TOPS het aanspreekpunt richting de business en andere organisatie onderdelen. Zorgt voor prioritering in IT change, beheren van de IT budgetten, organiseren van Change Control Board (CCB) en Confidentiality, Integrity & Availability (CIA) ratings en initiëren Change Risk Assessment (CRA) procedures.

Proces/ Kanaal Ownership
Is verantwoordelijk voor proces/kanaal inrichting incl. opstellen van KPI’s voor het bewaken van proces/kanaalperformance en -evaluatie.

Proces/ Kanaal Analyse & Design
Is verantwoordelijk voor analyse en ontwerp van proces/kanaal verbeteringen om wensen/incidenten/problemen op te lossen. Doet dit op basis van ‘centrale triggers’ zoals nieuwe producten, nieuwe technologie, nieuwe wet en regelgeving. Is verantwoordelijk voor verbetering van bestaande processen/kanaalinrichting of voor het opstarten van complete redesign trajecten.

Proces/ Kanaal Improvement
Is verantwoordelijk voor het identificeren, analyseren en ontwerpen van proces/kanaal verbeteringen om wensen/incidenten/problemen op te lossen. Doet dit op basis van ‘proces/kanaaltriggers’ zoals kleine audit findings, afwijkingen norm op dashboards, werkvloer observaties, validatie van verbeterinitiatieven, etc.

Proces Vastlegging
Legt processen/proceswijzigingen vast in de daarvoor bestemde tooling (Aris/BPMN/Match/Tibco/Informatiebank) in alignment met de richtlijnen en standaarden van het COO Competence Center.

Inhoudelijk/ methode expert in projecten
Is Subject Matter Expert voor de (sub)keten, processen of kanalen in activiteiten (minor changes) of projecten.

Knowledge & Communication
Algemeen

 • HBO werk- en denkniveau bij voorkeur op het gebied van bedrijfs- en organisatiekunde met 1-5 jaar relevante werkervaring.

Specifiek

 • Kennis van de visie, doelstellingen en strategie van eindklant, de organisatiestructuur, en kennis van de processen, systemen, producten en diensten van de bank in het algemeen.

 • Kennis van methodieken (bijv. BPM, PRINCE2) en de marktontwikkeling binnen het vakgebied.

Heeft op in ieder geval één van onderstaande gebieden diepgaande kennis.

 • Ketenmanagement: Begrijpt hoe een keten functioneert en wat de rol is van de verschillende partijen in de keten. Kan aangeven hoe acties invloed hebben op klanten, collega’s, procesperformance. Kan dit vertalen naar Keten Performance Metingen en weet de ketenpartner hier op te challengen.

 • Procesmanagement: Begrijpt hoe E2E processen worden ontwikkeld, gemodelleerd, ingericht en beheerd. Beschikt over brede kennis op het gebied van procesverbetering. Volgt ontwikkelingen in het vakgebied. Heeft het vermogen interne signalen te interpreteren en de gevolgen hiervan te overzien in termen van tijdigheid, kwaliteit, effectiviteit en efficiëntie

 • Kanaalmanagement: Kennis van kanaalmanagement technieken zoals deze bankbreed zijn vastgesteld, alsmede kennis van kanaalmarktontwikkelingen. Kennis van één of meer specifieke complexe specialismen bijvoorbeeld Internet Bankieren, ASC, ATM, AOL en overige directe kanalen en/of CRM.

 • Kennis van een specifiek aandachtsgebied (bijvoorbeeld Fiscaliteiten, Markets of systeem) hetgeen bijdraagt aan het realiseren van de E2E ketendoelstellingen in samenhang met de kernactiviteiten (resultaatgebieden) van de COO.

Locatie

Amsterdam

Uren per week

40

Startdatum

01-02-2016

Einddatum

01-05-2016

Deadline

18-01-2016 om 10:00 uur

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  17-01-2016 21:44
  Plaats
  Odijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten