Communicatie Adviseur

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
18-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zuid Holland
Reacties
0
Bekeken
905
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1222

Omschrijving

Voor een gemeente in Zuid Holland zijn wij op zoek naar een Communicatieadviseur Werkbedrijf, die  het communicatiebeleid gaat initiëren, ontwikkelen, operationaliseren en implementeren en mede zorgdragen voor de uitvoering ervan. De communicatie adviseur gaat tevens de projectleiding van het Facilitair Team en de centrumgemeente in haar rol als trekker adviseren.

Het Werkbedrijf is een lichte bestuurlijke netwerkorganisatie van alle gemeenten in de regio samen met het UWV, sw-bedrijven, werkgevers- en werknemersorganisaties. Het Werkbedrijf richt zich op het bevorderen van de inclusieve arbeidsmarkt in de regio. Dat betekent dat iedereen, ook mensen met een arbeidsbeperking, bij reguliere werkgevers aan het werk komt. Op regionaal niveau worden afspraken gemaakt die sub-regionaal, via werkgeversservicepunten, worden uitgevoerd.

Taken

Verzorgt de communicatieactiviteiten voor het Werkbedrijf en werkt daarbij samen met (communicatiemedewerkers van) regiogemeenten, het UWV, de werkgeversservicepunten en werkgevers- en werknemersorganisaties
Maakt communicatie(deel)plannen voor communicatievraagstukken en voert deze ook uit. Bepaalt het doel en de bijdrage die communicatie moet leveren en richt het proces in.
Adviseert over bijeenkomsten, zowel intern als extern en draagt mede zorg voor de organisatie van bijeenkomsten
Schrijft en redigeert teksten voor uiteenlopende communicatiedoelen en doelgroepen.
Coördineert de productie en inzet van communicatiemiddelen, maakt opdrachtformuleringen en is aanspreekpunt voor uitvoerende (communicatie)bureaus en partners. Stelt indien nodig een programma van eisen op (bv content voor de website)
Bewaakt planning van uitvoering
Overlegt met de overige medewerkers of organisaties die bij de werkzaamheden van het Facilitair Team en het Werkbedrijf betrokken zijn over de communicatie bij beleidsvorming, besluitvorming en effecten van beleid en die van de uitvoering.
Functioneert als coördinator en werkt nauw samen met de andere communicatiemedewerkers van de betrokken organisaties in de uitvoering.
Overziet het complete werkveld van het Werkbedrijf en bent sparringpartner van de projectleider Facilitair Team. Je hebt ervaring met het projectmanagement van complexe communicatieprojecten. Je kunt complexe vraagstukken snel en flexibel vertalen in communicatieopgaven. Je bent in staat een communicatiecampagne vorm te geven en van begin tot eind te begeleiden.
Brengt het netwerk van de relevante spelers in beeld, onderhoudt dit en helpt om bestaande netwerken te benutten en nieuwe op te bouwen

Vereisten

Een vakgerichte opleiding op minimaal hbo-niveau waarin communicatie, marketing en taal centraal staan
Minimaal drie jaar ervaring met (overheid)communicatie
Kennis van het beleidsveld werk & inkomen
Kennis van en ervaring met het communicatie-instrumentarium
Ervaring met projectmatig werken
Uitstekende tekstuele en redactionele vaardigheid voor onder meer persberichten, webteksten en informatieve teksten

Competenties

Een inspirerende persoonlijkheid die communiceren op het lijf is geschreven
Stressbestendig
Flexibel
In staat te werken in een drukke en dynamische omgeving
Gevoel voor werken in een politiek/bestuurlijke omgeving
Tactisch, creatief, proactief en leergierig
Gevoel voor humor
Gedisciplineerd en strak in plannen

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties - zonder referentie wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen-) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten