Rechtmatigheidscoach team Werk

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
20-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Venlo
Reacties
0
Bekeken
214
Status
Gesloten
Referentie
BCBPL1273

Omschrijving

Afdeling Samen Leven en Werken
De afdeling Samen Leven en Werken (SLW) van de gemeente Venlo bestaat uit ruim 140 medewerkers. Deze afdeling heeft als taak om steeds meer mensen aan het werk te helpen door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Uitgangspunt is om klanten in hun kracht te zetten zodat ze in toenemende mate participeren in de samenleving, want Iedereen doet mee. Dit wordt bereikt middels het inzetten van diverse middelen, zoals begeleiding naar werk, inkomen, (schuld)hulpverlening. Deze dienstverlening wordt ook verricht voor een aantal buurgemeenten. De afdeling bestaat uit vier teams: Werk, Wijk, Bedrijfsondersteuning en Staf.

Team Werk
Het team Werk heeft als belangrijkste doelstelling om samen met de klanten met perspectief op regulier werk, binnen 6-12 maanden regulier werk te realiseren. De klanten van het team Werk hebben een korte tot middellange afstand tot de arbeidsmarkt. De focus is erop gericht om vraag en aanbod van personeel bij elkaar te brengen en mensen zo spoedig mogelijk te bemiddelen naar regulier werk. De werkcoaches gaan zelf met werkgevers in contact en werken intensief samen met werkgeverscoaches om tot een goede match van vraag en aanbod te komen.

Beschrijving hoofdtaken klantmanager A rechtmatigheid team Werk

 • Geeft uitvoering aan de Participatie Wet, onderhoudt de uitkering, doet huisbezoeken en verwijst indien nodig door naar externe instellingen;

 • Voert rechtmatigheidsgesprekken met cliënten;

 • Verzorgt de bijzondere bijstand verstrekking en geeft uitvoering aan het minimabeleid voor zowel cliënten met een PW uitkering dan wel andere inkomsten;

 • Adviseert de cliënt inzake vragen op het vakgebied en begeleidt hen;

 • Ondersteunt bij en beoordeelt (im)materiële hulpvragen, begeleidt cliënten, verwijst hen door en onderhoudt indien nodig contacten met hulpverleningsinstanties/ ketenpartners;

 • Signaleert trends op het vakgebied en maatschappelijke ontwikkelingen en knelpunten in de uitvoering van het beleid die kunnen bijdragen aan de aanpassing van het te voeren beleid (beleidsondersteuning en bijdragen aan kwaliteitsverbetering van de producten en/of dienstverlening);

 • Draagt zorg voor terugkoppeling en doorgeleiding naar de collega’s doelmatigheid plus administratie;

 • Is actief bezig met fraudealertheid;

 • Voert wet- en regelgeving met betrekking tot het vakgebied uit;

 • Neemt deel aan in- en externe overleg- en projectgroepen.

Kandidaatomschrijving
Competenties

 • Je toon lef, durf en ondernemerschap (creatief ondernemerschap)

 • Je hebt een proactieve opstelling en zoekt naar oplossingen in het productieproces (resultaatgericht)

 • Je hebt de vaardigheid om anderen te overtuigen om zodoende draagvlak voor het eigen standpunt te verwerven daarbij wissel je van beïnvloedingsstijl en communicatieniveau (contactuele effectiviteit)

 • Je bent je ervan bewust dat de taken of plichten van zowel jezelf als anderen in de organisatie naar behoren moeten worden uitgevoerd (verantwoordelijkheid)

 • Je bent alert en anticipeert op kansen, mogelijkheden of problemen, en reageert er snel op (zelfstandigheid)

Kennis en vaardigheden

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en ervaring als coach

 • Recente en actuele ervaring met het pakket GWS-4all

 • Ervaring in het werken in een team

 • Recente en actuele kennis ten aanzien van de Participatie Wet

Eisen
Werkervaring Op CV aantoonbaar tenminste 1 jaar werkervaring in de afgelopen 2 jaar met de uitvoering van de Participatiewet. Dit moet duidelijk uit het CV blijken.
Werkervaring Op CV aantoonbare werkervaring in het afgelopen jaar (2015), als klantmanager A of rechtmatigheidscoach binnen een gemeente. Dit moet duidelijk uit het CV blijken.
Opleiding Op CV aantoonbaar tenminste een afgeronde HBO opleiding.

Gunningscriteria
WerkervaringOp CV aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar op het gebied van de WWB als Casemanager of Coach. Dit moet duidelijk uit het CV blijken.
AutomatiseringskennisOp CV aantoonbare werkervaring met GWS-4all. Dit moet duidelijk uit het CV blijken

Aanvang opdracht

1-2-2016

Voltooiing opdracht

2-5-2016

Optie verlenging

3 x 3 maanden

Standplaats

Venlo - Prinsessesingel 10

Vakgebied

Sociale zaken & Werkgelegenheid

Uren

24 per week

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten