Senior SharePoint Engineer

Opdrachtgever
Yacht bv
Geplaatst op
19-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
4
Bekeken
399
Status
Gesloten
Referentie
9023006

Afrondingstoelichting

DAnk voor de reacties allen. We hebben de juiste persoon gevonden


Omschrijving

De opdracht is om – vanuit een inhoudelijke en coördinerende rol – te zorgen voor het oplossen van deze bevindingen en het zorgen voor een goed ingericht pro-actief beheer van SharePoint binnen de beheerorganisatie van de Raad van State.
Het doel van de werkzaamheden is het wegwerken van de bevindingen en het inrichten van proactief beheer binnen de beheerorganisatie van de Raad van State.
De SharePoint engineer gaat met de interne medewerkers van de Raad de bevindingen uit de audit structureel oplossen. Voorts gaat hij vanuit zijn ervaring het proactieve beheerproces van SharePoint bij de Raad inrichten waarbij de beheertaken door de interne medewerkers moeten worden uitgevoerd. Indien noodzakelijk doet de SharePoint engineer voorstellen voor aanvullende opleidingen voor interne medewerkers.

De belangrijkste taken zijn

 Voor elk van de bevindingen in de audit bepalen welke oplossing in de situatie van de Raad het meest geschikt is en voldoet aan ‘best practises’.
 Interne medewerkers helpen die oplossingen te realiseren.
 Een beschrijving maken van het beheerproces afgestemd op de situatie bij de Raad van State.
 Interne medewerkers enige tijd begeleiden bij het inregelen van dat beheerproces.

De SharePoint engineer zal in werkgroepverband samen met de betrokken interne medewerkers (technische beheerder, applicatiebeheerder en indien nodig functioneel beheer) de opdracht uitvoeren. Daarbij heeft de SharePoint engineer de rol van coördinerend voorman.
De SharePoint engineer heeft contacten met de leverancier van SharePoint en met interne klanten bij de Raad van State.

Functie-eisen
MCSE SharePoint 2013 certificaat
Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als SharePoint engineer (expliciet op CV vermelden)
Minimaal 2 implementaties waar betrokkene een centrale rol heeft gespeeld bij de inrichting van SharePoint (expliciet op CV vermelden)
Certificering op het niveau van netwerk administrator/designer behaald.
Kennis van SQL Server en database.
Certificering (MCSA/ MCSE niveau) behaald.
Ervaring met het aansturen van een team: Heeft met succes meermalen de rol van ‘lead-engineer’ vervuld (expliciet op CV vermeld).

Communicatief vaardig
Kan beargumenteren en overtuigen
Resultaatgericht

Arbeidsvoorwaarden
Deze functie betreft een tijdelijke rol op basis van 36-40 uur voor ongeveer een half jaar. Een projectcontract of inzet als zzp'er behoort tot de mogelijkheden.

Bedrijfsinformatie
Binnen de Raad van State is in juli 2014 gestart met de eerste pilot met het werken met het Digitaal Dossier. De applicatie Digitaal Dossier is in eigen beheer en gebaseerd op SharePoint. Sinds die periode is het Digitaal Dossier verder doorontwikkeld en door meer gebruikers in gebruik genomen. Het doel van het Digitaal Dossier is de papierstroom in de organisatie te verminderen en aan te sluiten op de rijksbrede ontwikkeling waarbij de burger steeds meer digitaal met de overheid moet kunnen communiceren. Het Digitaal Dossier is ook van belang voor het digitale portaal, dat momenteel in ontwikkeling is, dat er op gericht is rechtzoekenden de mogelijkheid te bieden digitaal een procedure te starten, stukken aan te leveren die worden toegevoegd aan het digitale dossier en stukken via het portaal in te zien. Gezien het belang van een goede werking van het Digitaal Dossier, heeft de Raad van State een audit laten uitvoeren op de huidige SharePoint inrichting en het beheer daarvan. Uit deze audit zijn een aantal bevindingen voortgekomen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  19-01-2016 17:27
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  19-01-2016 17:56
  Plaats
  Hoofddorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-01-2016 10:15
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-01-2016 11:38
  Plaats
  Houten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten