Java Ontwikkelaar /Test Automatiseerder

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
21-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
16
Status
Gesloten
Referentie
BCNS15269

TOP-Opdrachtgevers

  • Helion IT 160 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten
  • KPN Consulting 243 opdrachten

Omschrijving

Wie we zoeken
IT zit in het hart van de NS. Zonder IT rijden er geen treinen meer, kunnen we geen reisinformatie geven en zelfs geen kopjes koffie meer verkopen. Om onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn hebben we bij NS hebben veel mooie, grote en innovatieve IT projecten lopen.

Reisinformatie is voor de reiziger een cruciaal product . De geleverde kwaliteit van onze producten is daarom enorm belangrijk en daarmee ook de rol van testen. Bij het InfoPlus ontwikkelteam wordt volgens de Agile methode ontwikkeld. Om de time to market verder te verlagen is vergaande test automatisering een speerpunt.

We zoeken een enthousiaste en proactieve java ontwikkelaar / test automatiseerder, die zich als een vis in het water voelt in een complexe omgeving. In deze rol breng je binnen het scrum team als ontwikkelaar extra kennis en ervaring op het gebied van automatisch testen in een continious integration omgeving. De testen worden samen met de andere ontwikkelaars, test analisten, informatie analisten en business opgezet. Het doel is om nieuwe features te ontwikkelen waarbij continue zekerheid wordt gegeven van de kwaliteit en van de regressie van bestaande code.

Hier ga je werken
IT-Operations is onderdeel van de NS Groep. Hierbinnen houdt NS Reizigers (NSR) zich bezig met “alles wat met het rijden van treinen en het faciliteren van de klant te maken heeft”. Op een gemiddelde werkdag maken meer dan één miljoen klanten per dag gebruik van de diensten en reizen met de treinen van NSR. NS Reizigers streeft ernaar om: de treinen op tijd te laten rijden, te zorgen voor voldoende en comfortabel materieel, goede service en informatie te verstrekken, en zorg te dragen voor adequate opvang bij verstoringen.

Het InfoPlus ontwikkelteam is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de software applicaties van het centrale reisinformatie systeem. Deze applicaties, InfoPlus genoemd, verzorgen de omroep en reisinformatie op alle stations van Nederland.

Het centrale systeem bestaat uit een aantal applicaties, die gebruik maken van Redhat, Oracle Weblogic, TIBCO ESB. InfoPlus is een “near real-time” hoog beschikbaar systeem in een gedistribueerde, concurrent, multi-tasking omgeving.

Op dit moment werken we aan een aantal projecten om de reisinformatie verder te ontwikkelen. Het ontwikkelteam bestaat uit 32 mensen, waaronder 3 scrum teams, een team van analisten en een integratie team.

Minimale functie eisen
Afgeronde HBO opleiding;
Minimaal 2 jaar kennis en ervaring met JEE (Java Enterprise Edition, specifiek met JMS, EJB, JPA, JAXB, JTA, JSP en servlets), Java 6, Spring, Hibernate, XML/XSD, SQL, Mockito, JodaTime, Junit,jms, soap, SQL, rest interfaces, Eclipse, Linux, Windows omgeving.
Ervaring met geautomatiseerd testen
Ervaring met build systems (bij voorkeur Jenkins)
Ervaring met het bouwen van testen via Cucumber

Wenselijke kennis en ervaring
TMap Next / ISTQB Advanced certificering
Affiniteit met Agile en SCRUM technieken
Ervaring met het bouwen van testen via IBM RFT, Fitnesse en/of Selenium
Scrum certificaten
Een of meerdere certificaten OCJP, OCEA, OCBCD, OCWCD
Ervaring met het werken in een grote en complexe organisatie
Ervaring met applicatieservers (bij voorkeur Weblogic)
Ervaring met GIT, GITHUB, Maven, Jira, Nexus
Ervaring met scripting (bash)

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
Samenwerken in een scrumteam
Klantgericht en dienstverlenend
Niet bang om te vragen
Gezonde passie voor testen

Aanvraag selectiecriteria
Kandidaat heeft ervaring met werken in een scrum team
Kandidaat heeft afgeronde HBO opleiding
Kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met JAVA EE
Kandidaat heeft ervaring met geautomatiseerd testen/ continuous integration
Kandidaat heeft ervaring met gebruik van Cucumber
Kandidaat is per februari 2016 beschikbaar
Kandidaat is TMAP gecertificeerd

Startdatum 1-2-2016
Einddatum 30-6-2016
Optie tot verlenging Ja
Aantal uur per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten