Projectleider sturingsinformatiesystemen DA2020

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
20-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
60-80
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
469
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2554 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Startdatum

15-02-2016

Einddatum

30-04-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

28-01-2016 om 12:00 uur

De ontwikkeling en kansen op het gebied van sturingsinformatie is benoemd als een belangrijke pijler in de digitale agenda. De digitalisering van de wereld schept ongekende kansen voor het genereren van nieuwe informatie en inzichten, die gebruikt kunnen worden door gemeenten voor gerichte beleid sturing en horizontale verantwoording.
De Digitale Agenda 2020 vraagt zelf om sturingsinformatie. Hoe houden we lokaal en landelijk zicht op de realisatie van de ambities die gemeenten hebben geformuleerd in Digitaal 2020? Hoe krijgen we inzicht in de effecten van de investeringen? Hoe weten wat, onder welke omstandigheden, het beste werkt? Hoe informeren we elkaar?

Doel van de functie

Als adviseur/projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van een monitorsysteem voor de ambities van Digitaal 2020. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen – en daarna uitvoeren – van het plan van aanpak hoe dit systeem wordt ontworpen, gerealiseerd en wordt beheerd.
Dit deelproject richt zich op het ontwikkelen van een systeem voor sturingsinformatie op het thema digitaal 2020. Het systeem wordt opgebouwd vanuit een brede gemeenschappelijke basis (database). Op basis hiervan worden voor verschillende doelgroepen rapportages en functionaliteiten ontwikkeld. Dit systeem wordt binnen het platform WSJG ingericht. De informatie en de rapporten zullen via deze weg ontsloten worden.
Omdat Digitaal 2020 zich in essentie ook richt op de innovaties aangaande sturingsinformatie, wordt er binnen de ontwikkeling van dit thema ook ruimte gezocht om dit hierin te coöpereren. Met andere woorden, de Sturingsinformatie voor Digitaal 2020 wordt georganiseerd via WSJG, maar zoekt ook de ruimte deze aanpak en methode te innoveren.
Het fundament van de sturingsinformatie Digitaal 2020 zal bestaan uit robuuste en duurzame indicatoren en data. Houdbaar tot 2020 en daarna. De inhoud, opzet en functionaliteiten worden in overleg met de gebruikers vorm gegeven. We mikken op een snelle release, daarnaast houden we de ruimte voor ontwikkelingen en uitbreiding. Dit deelproject wordt opgedeeld in 3 fases:

 1. Ontwerpen realisatieplan

 2. Realisatie

 3. Beheer en ontwikkeling

Als adviseur ben je verantwoordelijk voor het gehele traject. Je werkt hierin nauw samen met stakeholders, andere productmanagers, databasebeheerders en applicatie-ontwikkelaars. Je kan goed schakelen tussen een bestuurlijke omgeving en de praktische invulling van informatiesystemen. Daarnaast kan je goed de verbinding leggen tussen landelijke en kleinschalige initiatieven. Je werkt in een breed netwerk van gemeenten, rijksinstanties, maatschappelijke organisaties en private partijen.

Verantwoordelijkheden

 Opstellen van het plan van aanpak voor het realiseren van een monitor systeem voor Digitaal 2020;
 Initiëren en ontwerpen van het systeem, in samenspraak met de stakeholders en beheerorganisatie, inclusief het formuleren van een realistisch plan van aanpak;
 Het organiseren en begeleiden van de realisatie van het systeem. Hierbij uitgaande van enkele releases over 2016;
 Het opstellen van een ontwikkelagenda voor de periode na 2016, inclusief een plan van aanpak;
 De verbinding leggen tussen andere informatiedomeinen en systemen die zich richten op sturingsinformatie aangaande onderwerpen van Digitaal 2020;
 Onderhouden van een breed netwerk van stakeholders (intern/extern) op dit domein;
 Plannen en bewaken van de uitvoering van het project, inclusief voortgangsrapportages.

Functie eisen

 • WO werk- en denkniveau.

 • Een afgeronde HBO of Wo opleiding.

 • Minimaal 1 jaar ervaring met het ontwerpen en realiseren van monitors / benchmarks / sturingsinformatiesystemen.

 • Bij voorkeur ervaring op gemeentelijk niveau.

 • Kennis/ervaring met inhoudelijke onderwerpen op informatievoorzieningsniveau binnen gemeenten.

 • Werkervaring aangaande het verzamelen van data uit centrale bronnen.

 • Werkervaring aangaande het verwerken en presenteren van kwalitatieve data.

 • Werkervaring met veranderingstrajecten aangaande gemeentelijke informatievoorziening binnen een interbestuurlijke context.

 • Werkervaring als projectleider in de ontwikkeling van sturingsinformatieproducten.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  27-01-2016 09:45
  Plaats
  Wervershoof

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten