Adviseur Monitor Digitale Agenda 2020

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
20-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
760
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1238

Omschrijving

Voor KING in Den Haag zijn wij op zoek naar een Adviseur Monitor Digitale Agenda 2020, die namens KING verantwoordelijk wordt voor het realiseren van een monitorsysteem voor de ambities van Digitaal 2020 en een plan van aanpak opstelt over hoe dit systeem vanuit KING/VNG wordt ontworpen, gerealiseerd en beheerd gaat worden.

Digitale Agenda 2020

In de Digitale Agenda ondersteunen KING en VNG gemeenten in het vormgeven van de drie kernambities met betrekking tot collectieve informatievoorziening: Open en transparant in de participatiesamenleving, Werken als één efficiënte overheid en Massaal digitaal, maatwerk lokaal. Onderdeel van deze vormgeving is de uitvoering van een samenhangende projectenkalender bestaand uit enerzijds op te schalen gemeentelijke initiatieven en anderzijds landelijke initiatieven.

De ontwikkeling en kansen op het gebied van sturingsinformatie is benoemd als een belangrijke pijler in de digitale agenda. De digitalisering van de wereld schept ongekende kansen voor het genereren van nieuwe informatie en inzichten, die gebruikt kunnen worden door gemeenten voor gerichte beleid sturing en horizontale verantwoording.

De Digitale Agenda 2020 vraagt zelf om sturingsinformatie. Hoe houden we lokaal en landelijk zicht op de realisatie van de ambities die gemeenten hebben geformuleerd in Digitaal 2020? Hoe krijgen we inzicht in de effecten van de investeringen? Hoe weten wat, onder welke omstandigheden, het beste werkt? Hoe informeren we elkaar?

Dit deelproject richt zich op het ontwikkelen van een systeem voor sturingsinformatie op het thema digitaal 2020. Het systeem wordt opgebouwd vanuit een brede gemeenschappelijke basis (database). Op basis hiervan worden voor verschillende doelgroepen rapportages en functionaliteiten ontwikkeld. Dit systeem wordt binnen het platform Waarstaatjegemeente.nl (WSJG) ingericht. De informatie en de rapporten zullen via deze weg ontsloten worden.

Omdat Digitaal 2020 zich in essentie ook richt op de innovaties aangaande sturingsinformatie, wordt er binnen de ontwikkeling van dit thema ook ruimte gezocht om dit hierin te coöpereren. Met andere woorden, de Sturingsinformatie voor Digitaal 2020 wordt georganiseerd via WSJG, maar zoekt ook de ruimte deze aanpak en methode te innoveren.

Het fundament van de sturingsinformatie Digitaal 2020 zal bestaan uit robuuste en duurzame indicatoren en data. Houdbaar tot 2020 en daarna. De inhoud, opzet en functionaliteiten worden in overleg met de gebruikers vorm gegeven. We mikken op een snelle release, daarnaast houden we de ruimte voor ontwikkelingen en uitbreiding.

 

Taken

Opstellen van het plan van aanpak voor het realiseren van een monitor systeem voor Digitaal 2020
Initiëren en ontwerpen van het systeem, in samenspraak met de stakeholders en beheerorganisatie, inclusief het formuleren van een realistisch plan van aanpak
Het organiseren en begeleiden van de realisatie van het systeem. Hierbij uitgaande van enkele releases over 2016
Het opstellen van een ontwikkelagenda voor de periode na 2016, inclusief een plan van aanpak
De verbinding leggen tussen andere informatiedomeinen en systemen die zich richten op sturingsinformatie aangaande onderwerpen van Digitaal 2020
 Onderhouden van een breed netwerk van stakeholders (intern/extern) op dit domein
Plannen en bewaken van de uitvoering van het project, inclusief voortgangsrapportages.

Vereisten

WO werk- en denkniveau
Kennis en aantoonbare ervaring ten aanzien van het realiseren van monitors / sturingsinformatiesystemen op landelijk en gemeentelijk niveau
Kennis van en ervaring met benchmarks, monitors, business intelligence, databases, verzamelen – verwerken en presenteren van informatie
Kennis van de onderwerpen van Digitaal 2020 en een visie dit op de omzetting daarvan in sturingsinformatie
Kennis van Waarstaatjegemeente.nl
Beschikken over een netwerk met gemeenten, rijksoverheid, maatschappelijke organisaties en academische partijen
Ervaring in projectleiding en advisering binnen grootschalige en landelijke projecten/programma’s aangaande bestuur, beleid en uitvoering, de gemeentelijke overheid in het bijzonder
Ervaring in het omzetten van complexe verandervraagstukken naar (realistische) projecten/programma’s.

Competenties

Om kunnen gaan met c.q. snel kunnen schakelen tussen verschillende belangen, doelgroepen en niveaus
Uitstekende communicatieve vaardigheden en goed analytisch vermogen
Klantgericht
Kwaliteitgericht
Resultaatgericht
Samenwerkingsgericht
Analytisch vermogen
Anticiperend vermogen
Omgevingsbewustzijn.

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

 

 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    21-01-2016 11:07
    Plaats
    Rijswijk

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten