Projectleider natuurbeheer

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
20-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Noorden van het land
Reacties
0
Bekeken
921
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1241

Omschrijving

Voor een provincie in het noorden van het land zoeken wij een Projectleider natuurbeheer, die een bijdrage gaat leveren aan het optimaliseren van het natuurbeheer i.o.m de terrein beherende organisaties.

De provincie is verantwoordelijk voor het beleid en regelgeving t.b.v. de instandhouding en ontwikkeling van de natuur en biodiversiteit. Het beleid heeft betrekking op het afronden en beheren van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), o.a. Natura2000 gebieden, weidevogel- en ganzenbeheer, bescherming bedreigde soorten, jacht- en wildbeheer en schadebestrijding en het uitvoering geven aan de provinciale rol als bevoegd gezag in het kader van natuurwetgeving.

Taken

Herziening van natuurdoelen
Implementatie van agrarisch natuurbeheer
In vervolg op de stelselherziening voor agrarisch natuurbeheer in 2016, op aanvraag, ondersteuning bieden bij het opzetten van een doelmatig beheer door de collectieven
Optimaliseren van het natuurbeheer i.o.m de terrein beherende organisaties, met als doel een meer robuuste invulling, waarbij waterbeheer en inrichting van een gebied worden geoptimaliseerd voor natuur, dat een minder intensief en goedkoper beheer mogelijk maakt.

Vereisten

WO-biologie en/of ecologie
Minimaal 3 jaar werkervaring met advisering en/of projectleiding in een politiek-bestuurlijke context
Aantoonbare kennis van en ervaring met (agrarisch) natuurbeheer
Aantoonbare kennis van ecologische effectiviteit van beheer en schrijven van natuurbeheerplannen. (o.a. aanwijzen beheergebieden en benoemen natuurdoeltypen) (minimaal één referentieproject kunnen tonen bij een eventueel gesprek)
Aantoonbare ervaring als onderhandelaar of mediator in politiek-bestuurlijke context
Aantoonbare ervaring als projectleider in politiek-bestuurlijke context
Ecologisch specialist met grote affiniteit tot natuurbeheer.
Kennis van en interesse voor (agrarisch) natuurbeheer
Visie en moeiteloos kunnen opereren in een politiek/bestuurlijke omgeving die wordt gekenmerkt door verschillende partijen met sterk verschillende belangen
Aantoonbare vaardigheden als projectleider
In staat om vanuit de verantwoordelijkheden die de provincie heeft, in een sterk veranderende context, de mensen binnen en buiten de organisatie te binden aan de natuurdoelstellingen van de provincie.

Competenties

Een open houding gericht op samenwerking
Doorzettingsvermogen
Bestuurlijke sensitiviteit
Analytische/ probleemoplossende instelling
Het vermogen om onafhankelijk te kunnen adviseren
Resultaatgericht
Aanspreekbaar
Integer
Ondernemend en verbindend
Plannen en organiseren
Analyserend vermogen
Overtuigingskracht
Adviesvaardigheden
Zelfstandigheid en flexibel in samenwerking
Initiatiefrijk

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties – zonder referenties wordt uw reactie voor deze aanvraag niet in behandeling genomen- ) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten