Senior programmeur/applicatie beheerder

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
25-01-2016
Periode
Niet relevant
Uurtarief
80
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
479
Status
Gesloten
Referentie
20118479

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 159 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20118479 Tijdelijke inhuur

Voor de Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Senior programmeur/applicatie beheerder

Profiel organisatie

Informatie Voorziening is één van de ondersteunende afdelingen van Cluster Sociaal. De afdeling ontwikkelt en beheert de informatievoorziening binnen het sociale domein. Hieronder vallen preventief jeugdbeleid, jeugdgezondheidszorg, onderwijs, leerplicht, multi probleem gezinnen, GG&GZ, WMO, Werk en Inkomen en Participtie, Sport en Bos, Subsidies en Inkoop en bedrijfsvoering. Daarnaast ondersteunt Informatie Voorziening de beleidsprocessen met data analyses en monitors en het leveren en beheren van verschillende applicaties binnen het sociale domein. Verder beheert Informatie Voorziening gegevens, bewaakt ze de privacy, beveiligt informatie, regelt de post & archiefzaken en bewaakt de bedrijfscontinuïteit. De dienstverlening vanuit RVE ICT is van essentiëlebetekenis voor de uitvoering van de taken.

Profiel Afdeling

De afdeling Educatie & Inburgering van RVE-WPI (voorheen Dienst Werk en Inkomen) maakt voor het volgen van de cliënten gebruik van EDISA. EDISA is het EDucatie en InburgeringsSysteem van de Gemeente Amsterdam. Het functioneel beheer van de inburgeringsapplicatie EDISA wordt in opdracht van WPI-E&I uitgevoerd door Informatie Voorziening Sociaal. EDISA is een Open Source applicatie waarvoor de 3e lijnsupport en het applicatiebeheer is uitbesteed. Het beheercontract met de huidige dienstverlener loopt af.

Profiel opdracht

De Senior Programmeur/Applicatiebeheerder werkt aan de applicatie Edisa. EDISA is een web applicatie die deels is ontwikkeld op basis van open source libraries in het ePlatform framework (ontwikkeld door CGI, voorheen Logica) en deels in het Spring framework. De twee delen van de applicatie zijn geplaatst op separate applicatieservers.

Om de gebruiker niet lastig te vallen met meerdere inlog procedures als hij/zij bij het gebruik van de web-applicatie wisselt van de ene naar de andere applicatieserver wordt er gebruik gemaakt van single sign-on (SSO). Voor de authenticatie van de gebruikers maakt de SSO module gebruik van Apache LDAP server. De cliënt gegevens worden opgeslagen in een Oracle 11 database. Beide applicatie-delen maken gebruik van dezelfde database. Het operating system van de verschillende servers is Windows Server 2003 (en zal overgaan naar Linux RHEL 6).

Het ePlatform framework is sterk verouderd en binnen deze opdracht wordt een gefaseerd afbouw van de code gevraagd van ePlatform en opbouw naar het Spring framework en een nieuwere generatie Java-ontwikkelframework.

Voor de applicatie-ontwikkeling, het applicatiebeheer en 3e lijnsupport moet de dienstverlener een ontwikkel- en testomgeving inrichten inclusief benodigde tooling. De source code van EDISA dient onder versie beheer controle te staan.

Voor de applicatiebeheer dienstverlening maak je deel uit van de EDISA beheer organisatie als 3e lijnsupport. De aansturing van de 3e lijn wordt door de functioneel beheerder van IV-Sociaal gedaan. Vragen, incidenten en wijzigingsverzoeken worden door de Functioneel Beheerder geregistreerd in een registratie tool. Voor applicatie beheer worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

 • proactieve rol van afbouw ePlatform en overgang naar volledig Spring platform

 • pro-actief onderhoud van de applicatie;

 • Afhandelen van geregistreerde vragen, incidenten en wijzigingen conform de door IV-Sociaal opgestelde procedures in de tool Jira van Atlassian;

 • Opstellen en/of wijzigen van functionele specificaties als blijkt dat dit nodig is na het oplossen van een incident of het realiseren van een wijziging;

 • In overleg met Functioneel Beheerder opstellen van een jaarlijkse release planning;

 • Opstellen van een maandelijkse rapportage voor IV-SOCIAAL .

Voor de werkzaamheden zijn de volgende randvoorwaarden van toepassing

 • De 3e lijn support is beschikbaar tijdens kantooruren (8:30 - 17:00 uur);

 • Wijzigingen in de source code van EDISA worden alleen uitgevoerd na overleg met de Functioneel Beheerder van IV-Sociaal;

 • Incident afhandeling (voor productie belemmerende incidenten)

 1. Responstijd maximaal 2 uur

 2. Oplossingstijd minder dan 4 uur in 98% van de gevallen

 3. Bij Prio 1 incidenten dient de applicatiebeheerder binnen 2 uur op de locatie Jodenbreestraat 25 in Amsterdam aanwezig te kunnen zijn voor overleg met functioneel beheer en technisch beheer.

De randvoorwaarden zullen onderdeel van het contract zijn, wat daarmee gelijk dienst doet als SLA voor de service verlening door leverancier/kandidaat.

Applicatiebeheer bestaat uit de volgende 4 onderdelen

 • Correctief onderhoud

 • Preventief onderhoud

 • Adaptief onderhoud

 • Perfectief onderhoud

Met als overkoepelende taak: Ondersteuning Functioneel Beheer

De applicatiebeheerder heeft een actieve rol in het oplossen van incidenten. De applicatiebeheerder zal, nadat een functioneel beheerder hem/haar daarom verzocht heeft, incidenten analyseren en oplossen. Indien nodig wordt een bugfix-release opgeleverd, getest samen met Functioneel Beheer en gedeployed.

Functioneel beheer bepaalt de prioriteit van een incident. Op basis van de prioriteit zijn de volgende streeftijden vastgesteld met de opdrachtgevers van de applicaties.

Prioriteit Streeftijd
1 2 uur
2 4 uur
3 8 uur
4 24 uur
5 40 uur

De applicatiebeheerder zal zich erop richten om een incident binnen deze streeftijd op te lossen en de applicatie weer volledig werkend te hebben voor alle gebruikers.
Om de streeftijd voor prio 1-incidenten te kunnen halen, zal binnen een half uur na het verzoek van een functioneel beheerder, een applicatiebeheerder starten met de analyse van het incident. Hiertoe zal de applicatiebeheerder binnen 2 uur op locatie van Team FB 2 aanwezig zijn, zodat overlegd kan worden met functioneel beheer en technische specialisten.

Functie eisen

 1. U heeft minimaal een afgeronde HBO-opleiding

 2. U heeft minimaal 4 jaar relevante werkervaring met (web) applicatie ontwikkeling in JAVA/J2EE.

 3. U heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een applicatiebeheer of gelijkwaardige functie

 4. U heeft aantoonbare ervaring met Oracle database (11g release 2 of hoger) en database structuren.

 5. U gaat akkoord met het volgende

Voor de applicatie-ontwikkeling, het applicatiebeheer en 3e lijnsupport moet de kandidaat beschikken over een ontwikkel- en testomgeving inrichten inclusief benodigde tooling. De source code van EDISA dient onder versie beheer controle te staan.

Hiervoor kan de Senior Programmeur/Applicatiebeheerder geen extra kosten in rekening brengen.

 1. U gaat akkoord met het volgende

De eis is dat de Senior Programmeur/Applicatiebeheerder voldoende kennis en ervaring heeft om binnen 40 uur ingewerkt te zijn in de hele software ontwikkel- en beheerstraat, de eigen ontwikkel- en teststraat in te richten en de software indien nodig daarheen te migreren, de specifieke gebruikte frameworks en de applicaties Edisa.

Extra uren om in te werken komen voor rekening van de Senior Programmeur/Applicatiebeheerder zelf.

Competenties

 • Sterk analytisch vermogen;

 • Pro-actief;

 • Communicatief vaardig;

 • Klantgericht;

 • Flexibel;

 • Probleemoplossend vermogen;

 • Oog voor kwaliteit.

Functie wensen

 1. U heeft meer jaren ervaring dan het vereiste minimum van 4 jaar ervaring op het gebied van applicatieontwikkeling en applicatiebeheer.

 2. U heeft aantoonbare ervaring met JBoss en Tomcat applicatieservers

 3. U heeft aantoonbare ervaring met Java Server Faces en Hibernate.

 4. U heeft aantoonbare ervaring met ePlatform framework en het Spring framework.

 5. U heeft aantoonbare ervaring met CAS/ACEGI in combinatie met Apache DS LDAP voor SSO authenticatie en autorisatie van gebruikers

 6. U heeft aantoonbare ervaring met de Educatie processen bij een gemeente

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

01-03-2016

Duur

31-08-2016

Optie op verlenging

1 x 6 maanden

Inzet

12-40 uur per week

Tarief

circa € 80,00

Sluitingsdatum

04-02-2016

Sluitingstijd

17:00

Gesprekken

16 en 18 februari

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  25-01-2016 15:19
  Plaats
  Rijswijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten