IT Chapter Lead

Opdrachtgever
Qualogy
Geplaatst op
27-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
18
Status
Gesloten
Referentie
QR3668

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 161 opdrachten

Omschrijving

Functie

IT Chapter Lead - Software Engineers (QR3668)

Start

8-2-2016, 36 uur per week

Periode

3 mnd+

Omgeving

Amsterdam

Omschrijving

Voor onze klant in Amsterdam zijn wij op zoek naar een IT Chapter Lead.

Als IT Chapter Lead heb je je sporen verdiend als Software Engineer. Je bent een ervaren software engineer en je wordt als zodanig herkend en erkend.
Je wordt de Chapter Lead binnen één van de domeinen en gezamenlijk met de IT Area Lead en andere IT Chapter Leads bepaal je hoe er binnen je expertise (Software Development) gewerkt wordt; verdeel je specifieke kennis/aandachtsgebieden en zet je de standaarden.
Voor 60% van je tijd werk je als squad-member (development) mee aan het realiseren van de missie van een squad. Je senioriteit gebruik je daarbij om de teamperformance te maximaliseren.

Taken en verantwoordelijkheden

 1. Creëren en bewaken van de 'nieuwe' cultuur: - Heeft een actieve rol in het realiseren van de cultuuromslag. Fungeert als cultuurdrager en heeft een voorbeeldrol als het gaat om de nieuwe manier van werken: van 'een organisatie van praten' naar 'een organisatie van doen'. - Geeft ruimte aan inzichten en acties aan individu en team om zich te ontwikkelen en op een hoog performance niveau te blijven.

 2. Realiseren en beheren IT-volwassenheid en de missie van de squad: - Heeft een actuele visie op de IT-expertise en houdt relevante ontwikkelingen bij. - Wordt gezien als competent op het eigen vakgebied.

 3. Ontwikkelen en faciliteren in de hiërarchische lijn: - Is verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling en evaluatie van zijn of haar chapterleden. Doet dit mede op basis van input van Product Owner, de Agile coach en de individuele leden van de squad. - Stimuleert en faciliteert zijn of haar chapterleden om zich zelf te ontwikkelen. Coacht zowel vakinhoudelijk als waar het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Borgt voortdurend de ontwikkeling van de expertise van de individuele leden. - Overlegt met de IT Area Lead de voortgang en ontwikkelbehoefte van de chapter als geheel. - Stimuleert topperformance en acteert vroegtijdig op underperformance.

 4. Resource planning: - Overlegt met de IT Area Lead de resourceplanning van een squad en chapter als geheel.

 5. Kennisdeling: - Draagt zorg voor het toepassen van standaarden binnen het eigen IT-expertise gebied. - Deelt relevante inzichten en ontwikkelingen binnen de eigen IT-expertise met leden van de eigen en eventueel andere chapters.

Kennis en ervaring

 • Je hebt ervaring met managen in een Agile organisatie.

 • Je hebt ervaring met functionele sturing (output sturing).

 • Je hebt sterke analytische vaardigheden.

 • Je hebt ervaring met sturen op harde en zachte data.

 • Je hebt ruime ervaring als Software Engineer (Java, Javascript, AngularJS, CI/CD (Jenkins), Spring, Linux, Tomcat).

Opleiding

 • HBO/WO werk- en denkniveau.

 • Certificering en/of bewezen vaardigheid als Software Engineer.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten