Monitoring Expert

Opdrachtgever
Qualogy
Geplaatst op
28-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
748
Status
Gesloten
Referentie
QR3673

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 162 opdrachten
 • KPN Consulting 237 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functie

Monitoring Expert (QR3673)

Start

22-2-2016, 36 uur per week

Periode

6 mnd+

Omgeving

Amsterdam

Omschrijving

Voor onze klant in Amsterdam zijn wij op zoek naar een monitoring expert met brede kennis en ervaring op het gebied van systeem monitoring (infra en applicatieve monitoring) en monitoring tools om deze vervolgens te implementeren binnen een DevOps/Agile organisatie.

Daarnaast wordt van de expert verwacht dat hij op een innovatieve wijze meedenkt over verdere ontwikkelingen op het gebied van systeem monitoring en in staat is de klant ’s visie hierover binnen de organisatie over te brengen.

Technische kennis/ervaring

Aantoonbare kennis van en ervaring met monitoring tools in de diepte. ELK Stack (ElasticSearch, LogStach,Kibana), Graphite/Graphana, implementatie UUID. Senior niveau. D.w.z. een breed overzicht van de in de markt in gebruik zijnde oplossingen, (on-)mogelijkheden en de samenhang tussen oplossingen. Zodanig dat DevOps teams ondersteund kunnen worden in het logisch opbouwen van hun monitoring capabilities.
Aantoonbare kennis van en ervaring met monitoring tools in de diepte.
Kennis van en ervaring met het implementeren van waardeketen monitoring.
Kennis van nieuwe monitoring ontwikkelingen op het gebied van predictive analysis, self healing systems en open source tooling. Daadwerkelijke ervaring in het gebruik en implementeren van Open Source Tooling is vereist.
Kennis van monitoring in relatie tot OTAP en continuous delivery.
Ervaring met implementatietrajecten of change trajecten in een grote organisatie is een absolute must.
Agile ervaring is een absolute must
Het kunnen communiceren op hoger management niveau en op DevOps Engineer niveau is een absolute must

Overig

Vloeiend Nederlands in woord en geschrift. Kennis van de Engelse taal in woord en geschrift is noodzakelijk.
Bereid incidenteel naar andere ING locaties te reizen.
Recente werkervaring bij een bank is een belangrijke pré.
Wij verwachten dat een senior medewerker in staat is om de helicopter view te pakken en boven de materie te staan en om een visie te vormen en uit te dragen om monitoring strategisch te positioneren.

Inhoudelijke omschrijving opdracht/werkzaamheden

Het project is een strategisch programma met als doel op de meest innovatieve wijze in drie jaar tijd onze IT processen te automatiseren en zo als IT organisatie een grote sprong voorwaarts te kunnen maken. Van de monitoring expert wordt verwacht dat hij/zij het project helpt om systeem monitoring in de breedte te ontwikkelen en implementeren. Dit houdt in het uitwerken van een visie en deze uitdragen in de organisatie.

Profiel
Je hebt affiniteit met (grote) IT implementatie projecten en je vind makkelijk en snel je weg in een grote organisatie. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

 1. Ervaring met AGILE/SCRUM

 2. Bedenken en vormgeven (inhoudelijk) van de monitoring oplossingen

 3. Bedenken en vormgeven van kennis platfora, opstarten van communities en andere DevOps manieren om kennis m.b.t. monitoring breed in de organisatie te kunnen delen

 4. Implementatie ondersteuning DevOps teams op basis het monitoring maturity model (intern ontwikkeld) en de PowerIT scope en fasering

 5. Nader uitwerken en vormgeven van doorgroei van systeem monitoring (infra en applicatieve monitoring), continueren ontwikkeling van het ING monitoring maturity model

 6. Ervaring met organiseren, vormgeven en faciliteren van workshops en cursussen; Hands-on IT beheer en ontwikkel ervaring zijn een pre

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  01-02-2016 19:45
  Plaats
  Sneek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten