Projectmanager

Intermediair
Becoss
Geplaatst op
29-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
24
Status
Gesloten
Referentie
BCNS15295

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten

Omschrijving

Functie Projectmanager
Bedrijfsonderdeel NSR Treindienst Ontwikkeling en Planning
(Stand)plaats Utrecht
Afdeling Nieuwbouw Productie
Opleidingsniveau WO
Arbeidsduur 36
Duur 6 maanden
Startdatum 1 maart 2016

Bedrijfsonderdeel
NS heeft als missie telkens meer reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. NS brengt dagelijks ruim 1 miljoen mensen naar hun bestemming; of dat nu werk, koopavond, oma, museum, strand of school is.
Binnen NS werken we aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NS Reizigers heeft de afdeling Nieuwbouw op dat terrein een belangrijke rol.

Afdeling

Treindienst Ontwikkeling en Planning Nieuwbouw Productie is binnen NSR verantwoordelijk voor

Het beschikbaar stellen van medewerkers voor het opstellen van de dienstregeling die worden aangestuurd door de Projectmanagers. Daar leveren de medewerkers juiste en volledige planproducten (Integrale shortlist, BUP/BSO, Integrale capaciteitsaanvraag, Basisplan Nieuwe dienst & Basisdagen updates).
Nieuwbouw bestaat sinds 1 mei 2013. Onze ambitie is “wij verbinden klantbelangen tot steeds betere plannen”. Dit betreft de belangen van onze ketenpartners (zoals Commercie (Bedrijfs- en Productontwikkeling), Transportbesturing, Materieel & Energie, NedTrain, Service & Operations, Reisinformatie, Inframanagement, Safety, etc.) en uiteraard onze reizigers. Onze kernwaarden zijn: integraal, transparant en proactief.

Doel van de functie
Tijdens de implementatie van een nieuwe systeem op het gebied van planning is een gap ontstaan. Dit gaat om het aanpassen van de werkwijzen. Feit is dat er nu een nieuw systeem is ontwikkeld met oude werkwijzen die niet op elkaar aansluiten. Om nieuwe werkwijzen te ontwikkelen en te implementeren is er een projectmanager nodig. Onderdeel van zijn/haar rol is een bijdrage te leveren aan een efficiënter planningsproces waarvoor minder plancapaciteit nodig is.
De te ontwikkelen werkwijze moet een uniforme werkwijze zijn en zal dagelijks worden gebruikt door meer dan 50 medewerkers werkzaam door heel Nederland.. Landelijke afstemming, rollen en verantwoordelijkheden er in passen, input, output en kwaliteit van de planning zijn issues die een plek dienen te krijgen in de werkwijze.
Een belangrijk onderdeel is ook dat in het nieuwe plansysteem taken verschuiven naar een andere rol. Vanuit de insteek first time right, wordt herwerk voorkomen, maar wordt er ook in een andere planfase door andere medewerkers gepland. Verschuiving van werk is hier een gevolg van. Deze verandering krijgt echt vorm en inhoud als de werkwijze er staat. Draagvlak krijgen binne de groep is geen must, maar wel een wens.

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de volgende activiteiten

Rolverdeling netwerkplanner en knooppuntplanner expliciet maken in termen van input en output.
Nieuwe werkwijze, passend op nieuwe plansysteem, ontwikkelen en implementeren.Nieuwe werkwijze afstemmen met ketenpartners/stakeholders (ProRail).
Opleidingen laten aansluiten op de nieuwe werkwijze.
Inrichten proces rondom monitoring en aanpassing nieuwe werkwijze.

Functie eisen
Opleiding, Kennis en Werkervaring
Kandidaat heeft minimaal een afgeronde WO opleiding
Kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring in grote organisaties met een complex karakter, waarin met veel stakeholders rekening moet worden gehouden
Kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring in projectmanagement
Kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met het implementeren en ontwikkelen van systemen op het gebied van planning.
Kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met logistieke/productieprocessen.

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
Sturend in gedrag
Resultaat gedreven
Goede communicatieve vaardigheden
Adviesvaardig
Analytisch vermogen
Stressbestendig
Sociaal en verbindend
Kostenbewust
In staat zijn om processen en werkwijzen te doorzien en aan te scherpen
In staat zijn om verbanden te leggen

Aanvraag selectiecriteria
Kandidaat heeft minimaal een afgeronde WO opleiding
Kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring in grote organisaties met een complex karakter, waarin met veel stakeholders rekening moet worden gehouden
Kandidaat heeft minimaal 5 jaar werkervaring in projectmanagement
Kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met het implementeren en ontwikkelen van systemen op het gebied van planningg (MUST)
Kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met logistieke/productieprocessen

Startdatum 1-3-2016
Einddatum 1-9-2016
Optie tot verlenging Ja
Aantal uur per week 36

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten