Financieel beleidsmedewerker / adviseur

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
29-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Voorschoten en Wassenaar
Reacties
0
Bekeken
16
Status
Gesloten
Referentie
PR

TOP-Opdrachtgevers

  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

De gemeenten Voorschoten en Wassenaar hebben gekozen voor vergaande samenwerking. Dit doen zij in de per 1 januari 2013 van start gegane Werkorganisatie Duivenvoorde. Deze Werkorganisatie bedient met respect voor de eigen identiteit en het lokale beleid de beide gemeentebesturen. De organisatie zelf bestaat uit 6 afdelingen en wordt aangestuurd door een tweehoofdige concerndirectie (secretarissen van beide gemeenten).

De afdeling Financiën, Facilitaire en Juridische zaken (FFJ)
FFJ bestaat uit drie teams, te weten: het team Financiën, team Facilitaire zaken en het team Juridische zaken & Inkoop. Het team Financiën bestaat uit twee onderdelen: de financiële administratie en de financiële adviseurs. Inclusief de teamleider omvat het team financiën 20 medewerkers.

Het team Financiën adviseert over en implementeert heldere organisatiebrede afspraken op financieel terrein zoals: de juiste toepassing van het treasury statuut, de budgethoudersregeling en de nota activabeleid. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor het vastleggen van de administratieve organisatie, de beheersing en het transparanter maken van de financiële werkprocessen met als doel die werkprocessen continu te optimaliseren. De organisatie, coördinatie en uitvoering van P&C-cyclus met als resultaat de daarin opgenomen P&C-producten is eveneens de verantwoordelijkheid van de afdeling. Het betreft het P&C proces voor drie organisaties; de gemeenten Voorschoten en Wassenaar en de gemeenschappelijke regeling Werkorganisatie Duivenvoorde.

Opdracht
Als financieel beleidsmedewerker / adviseur werk je samen met je collega’s van het team financiën aan de kaderstelling en het tot stand komen van de P&C producten van twee gemeenten en de werkorganisatie.

De werkzaamheden
We zoeken een medewerker die leiding geeft aan het project waarbij het vernieuwde BBV wordt benut om de twee gemeentebegrotingen 2017 om te zetten naar resultaatgerichte begrotingen waarin visie/ maatschappelijke doelen/ resultaten/ activiteiten en kosten centraal staan. En waarbij aangesloten gaat worden op de nieuwe verplichte taakvelden en verplichte prestatie-indicatoren. Ook vragen we deze medewerker de twee jaarrekeningen van de gemeentente redigeren zodat deze beter leesbaar worden. Daarnaast kunnen de volgende werkzaamheden van je gevraagd worden:

Je draagt bij aan de totstandkoming van financiële beleidskaders in samenwerking met het bestuur en je collega’s.
Je bent het aanspreekpunt voor collega’s en bestuurders waar het gaat om de vertaling van en advisering over deze (financiële) kaders.
Je bent de adviseur en sparringpartner voor financiële vraagstukken.
Je bent het aanspreekpunt waar het gaat om de financiële kant van de college-adviezen, de bijdragen aan de planning- & control cyclus en de administratieve organisatie. Je taken bestaan hierbij uit het adviseren ondersteunen en begeleiden van beleidsmedewerkers en het lijnmanagement bij financiële vraagstukken en tijdens de verantwoordingsmomenten. Hierbij bewaak je de vastgestelde (financiële) kaders en toetst of teksten aansluiten op de politiek-bestuurlijke omgeving.
Je zoekt samenwerking om een beter resultaat neer te zetten en je neemt vanuit de afdeling desgevraagd deel aan organisatiebrede projecten.

Eisen
Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als financieel adviseur bij een gemeentelijke organisatie.
Mimimaal afgeronde HBO/WO opleiding economie of bedrijfskunde.
Minimaal twee opdrachten/projecten die vergelijkbaar zijn met het redigeren van financiële documenten (begrotingen, jaarrekeningen) en waarvoor goede communicatieve vaardigheden nodig waren. Dit is aantoonbaar en blijkt uit het CV.
Minimaal twee projecten geleid die vergelijkbaar zijn met de opdracht om de gemeentebegrotingen om te zetten naar resultaatgerichte begrotingen. Dit is aantoonbaar en blijkt uit het CV.

Competenties

Kennis op het gebeid van gemeentefinanciën en Besluit Begroting en Verantwoording;
De persoon die we nodig hebben om dit traject te regisseren is een financieel adviseur die communicatief sterk is. Het moet een verbinder van cijfers met letters zijn met goede redactionele vaardigheden.
De persoon moet stevig in zijn of haar schoenen staan en over voldoende overtuigingskracht beschikken.

Kerncompetenties: proactief, samenwerken en resultaatgericht

Start opdracht

z.s.m.

Eind opdracht

na 6 mnd.

Uren per week

24

Reageren kan tot 3-2 met cv, motivatie e uurtarief incl. reiskosten en ex. BTW

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten