SPOED Consultant Monitoring Specialist

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
29-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Apeldoorn
Reacties
2
Bekeken
678
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Ondanks nabellen reageert de klant helaas nog steeds niet op de aanbiedingen. Derhalve sluiten we de aanvraag. Mocht de klant alsnog reageren zullen we u contacten.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2547 opdrachten

Omschrijving

Deadline

29-02-2016 12:00 uur

Startdatum

10-02-2016 Einddatum: 31-12-2016

Inzet

36 uur per week.

Locatie

Apeldoorn

Datum intakegesprek

n.t.b.

Tarief

scherp!

Functie eisen

 • Kennis over monitoring in het algemeen (business monitoring, system monitoring) en in de markt gangbare producten (bijv. Splunk, BPM/BAM)

 • Kennis van en ervaring met het toepassen van monitoring concepten in grootschalige transactie- en gegevensverwerkende systemen; (kunnen) vormgeven en uitwerken van het benodigde aanbod voor monitoring, zowel producten/tools als richtlijnen voor het toepassen in systemen en op de (vooral IBM) infrastructuur van de BelastingDienst

Competenties

 • Doel- en resultaatgerichtheid in grote organisaties (eerste stap hier is het afdwingen van stapsgewijze aanpak ofwel het vaststellen van een realistische scope); overtuigingskracht/vasthoudendheid om de doorlopende scopecreep in de hand te houden; (creĆ«ren van) draagvlak bij business (B/CA), met infrastructuur en exploitatie (B/CIE) en applicatieontwikkeling (B/CAO); zelfstandig werken maar tijdig tussenresultaten afstemmen met collega-architecten (Centrale Architectuur en/of Massale Productie)

Opdrachtomschrijving

Er wordt binnen de Belastingdienst al lange tijd gewerkt aan een referentiearchitectuur Monitoring. Kernprobleem is dat de scope te breed is; een mix van besturing, monitoring en planning. Voorstel is om Monitoring op te nemen als onderdeel van de referentiearchitectuur Transactieverwerking. En de uitwerking te combineren met het beproeven ervan. Qua oplossingsrichting kan worden gedacht aan een meetpunten administratie (voorbeelden TSL, DUO). Qua tooling lijken producten als Splunk of (nog niet beschikbaar/ingevuld) BAM/BPM Massaal de voor de hand liggende invulling voor iets dergelijks. Als resultaten dient dan onderscheid te worden gemaakt tussen het actuele gedrag van de systemen (bv. via dashboards) en rapportages/analyses over systeemgedrag (bv. via EDW). Afgeleide vraag daarbij is hoe de detailinformatie (dashboards) op een zinvolle wijze kan worden gecondenseerd en overgebracht naar het EDW. Bij het uitvoeren van het voorstel zoekt de Belastingdienst een externe monitoring specialist.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  01-02-2016 20:03
  Plaats
  Sneek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  05-02-2016 15:11
  Plaats
  zutphen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten