Applicatiearchitect

Opdrachtgever
Helion IT
Geplaatst op
29-01-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
461
Status
Gesloten

Omschrijving

Voor onze klant waarvoor wij al meerdere kandidaten hebben geplaatst zijn wij op zoek naar een

Applicatiearchitect

Als applicatiearchitect werk je in de volle breedte aan een optimale verbinding van business- en ICT-doelstellingen. In samenwerking met het ICT management volg je de relevante ontwikkelingen in de markt en vertaal je deze naar onze organisatie.

In nauwe samenwerking met collega-architecten ontwerp en onderhoud je de enterprise architectuur voor wat betreft het applicatiearchitectuur domein. Je verzekert de aansluiting van het applicatielandschap op de midden lange termijn veranderende en complexe bedrijfsprocessen van een uitvoeringsorganisatie. Binnen de architectuur geconcretiseerd in ondermeer de transitie en doelarchitectuur. Je legt verbinding met de infrastructuur en streeft naar continue verbetering van de applicatiearchitectuur.

Als applicatiearchitect adviseer je in de aanloop naar en tijdens projecten, gevraagd en ongevraagd, over (nieuwe) softwareoplossingen. De projecten ontstaan o.a. door wetswijzigingen of aannemen van (nieuwe) uitvoeringstaken. In samenwerking met projectarchitecten van de vele projecten in het projectenportfolio verzeker je de bijdrage van verandertrajecten aan de architectuur. Het uitdragen van ‘het werken onder architectuur’ en het begeleiden en ondersteunen van specialisten hierin is een belangrijk aspect van jouw rol binnen de organisatie
.
Je werkt samen met een brede doelgroep binnen onze organisatie. Je laveert tussen de directie, lijn- en projectmanagement en ICT specialisten. Met jouw drive en enthousiasme voor doelarchitectuur weet jij begrip en draagvlak te creëren binnen de organisatie.

Het profiel

 • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau;

 • Je beschikt over ruime kennis van en ervaring met het ontwerpen en realiseren van software;

 • Je hebt ruime ervaring als applicatiearchitect, lead designer of lead developer, in een werkomgeving waar onder architectuur gewerkt werd;

 • Je hebt aantoonbare en brede ervaring met moderne ICT-architectuur, -methodologie en -technologie;

 • Je hebt kennis van standaard oplossingen (COTS) die beschikbaar zijn in de markt;

 • Je hebt kennis van en ervaring met

architectuur ontwerpen en beschrijven met Archimate 2.0 of 2.1;
methoden van pakketselectie;
projectmatig werken onder Prince2;
softwareontwikkeling ‘onder architectuur’;
functioneel en technisch ontwerp van IT systemen;

 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

 • In staat zowel zelfstandig te werken als in teamverband.

Standplaats

Den Haag

Uren

40

Duur

3 maanden

Deadline

02-02-2016 om 09.00 uur

Bij een eventuele intake verwachten wij van kandidaten dat ze met een aantal voorbeelden zijn/haar werkervaring aantoont, met voorkeur een praatplaat van een applicatielandschap.

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een CV in Word formaat, een korte motivatie, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  30-01-2016 22:31
  Plaats
  Ulestraten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten