Programmamanager Sociaal Domein

Opdrachtgever
Oke4u
Geplaatst op
30-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Woerden
Reacties
0
Bekeken
67
Status
Gesloten
Referentie
PP

Omschrijving

Programmamanager Sociaal domein

Voor het sociaal domein zoeken wij een programmamanager voor 24 uur per week met een tijdelijk dienstverband van 1 januari 2016 tot 31 december 2016 (met optie op verlenging).

Onze organisatie heeft twee opdrachtgevers: het gemeentebestuur van Oudewater en het gemeentebestuur van Woerden. Soms regisserend, soms faciliterend sluiten wij aan bij initiatieven uit de samenleving. Wij laten ons inspireren door iedereen die is betrokken bij Oudewater en Woerden. Dat kunnen inwoners of ondernemers zijn, maar ook mensen die hier werken of recreëren. We hebben oog voor de bijzondere positie van kleine woonkernen en het kenmerkende Groene Hart dat beide gemeenten omringt.
Oudewater en Woerden, inspirerend om voor te werken!

Sociaal Domein
De gemeente Woerden wil haar ambities en doelstellingen in het sociale domein realiseren. We spreken over de transformatie van het sociaal domein. Deze transformatie gaat gepaard met veel veranderingen en ontwikkelingen. Er zijn ontwikkelingen bij onze inwoners, bij onze teams, bij onze partners, er zijn projecten, er is samenwerking in de regio, er zijn meerdere analyses en rapportages, er zijn gebeurtenissen, er is publieke beïnvloeding (pers) en er is politieke dynamiek. Om ons in het komende jaar te ondersteunen bij het realiseren van de transformatie zoeken wij een ervaren programmamanager. Idealiter iemand die zonder aanlooptijd direct zelfstandig aan de slag kan. Het kader voor de programmamanager is het door de raad vastgestelde beleidsplan Sociaal Domein, de programmabegroting en het domeinplan 2016.

De functie
Wij bieden een uitdagende veelzijdige opdracht met veel interne en externe contacten met een sterk politiek bestuurlijk accent: •Ambtelijk werk je in opdracht van de directeur sociaal domein en rapporteer je over het voortgang van de doelstellingen en resultaten;
•Je doet voorstellen voor bijsturing van activiteiten en prioriteiten vanuit een focus op het realiseren van de ambities en doelstellingen;
•Je voorstellen zijn gebaseerd op gedegen analyses van verbanden tussen ontwikkelingen en veranderingen en op basis van interne en externe rapportages;
•Bestuurlijk werk je voor het college van burgemeester en wethouders. Zij formuleren de inhoudelijke doelen en opdrachten. Jij ondersteunt hierbij je ambtelijke opdrachtgever;
•Je bouwt actief mee aan de samenwerking tussen beleid, uitvoering, inkoop en financiën;
•Je werkt nauw samen met alle managers in het sociaal domein en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de interne organisatie en de samenwerking.

Jouw kwaliteiten
Gezocht wordt naar een zichtbare programmamanager die verbanden legt tussen de verschillende ontwikkelingen, analyseert wat nodig is om de transformatie te realiseren en de daarvoor benodigde acties en dialogen organiseert en monitort. Je hebt een brede blik en overzicht over het hele sociale domein (Welzijn, WMO, participatie, jeugd en onderwijs) en kan schakelen tussen de verschillende disciplines (beleid, inkoop, financiën en de uitvoering). Je bent bestuurlijke sensitief en beweegt je makkelijk tussen meerdere echelons in de eigen organisatie en bij partners in de regio. Je hebt ervaring bij de gemeentelijke overheid en bent bekend met het werken in diverse regionale samenwerkingsverbanden.
In deze functie neem je de leiding in de aansturing van de transformatie. Je neemt de verantwoordelijkheid voor het inzichtelijk maken van noodzakelijke strategische, fundamentele en thema overstijgende afwegingen. Hiervoor breng je de opdrachtgever, de bestuurders en managers (proactief) in stelling om hierover uitspraken te doen en/of besluiten te nemen of actie te ondernemen.

Functie Eisen

•Je hebt een universitair werk- en denk niveau;
•Jij beschikt over meerjarige recente gemeentelijke ervaring binnen het sociale / maatschappelijk domein;
•Je hebt ervaring in het succesvol managen van complexe programma’s, dit dient duidelijk in het CV naar voren te komen;
•Je hebt ervaring met (gemeentelijke) financiële stromen, informatievoorziening en budgetbewaking;
•Jij bent een enthousiaste persoonlijkheid, een bruggenbouwer en (politiek) omgevingssensitief;
•Jij bent analytisch sterk en weet hoofd- en bijzaken te scheiden;
•Jij weet ambities en doelstellingen om te zetten in actie met bijbehorende resultaten;
•Je CV dient voorzien te zijn van 2 relevante referenties: naam referent, functie en telefoon nr. en emailadres.
Informatie

Sollicitatie
Je kunt je sollicitatiebrief en CV tot uiterlijk vrijdag 5 februari 2016 insturen. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 16 februari 2016.

Bijzonderheden
Er wordt gevraagd om twee referenties op te geven.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten