Security Manager

Intermediair
H Consultancy Groep b.v.
Geplaatst op
30-01-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zuid-Holland
Reacties
1
Bekeken
595
Status
Gesloten
Referentie
wpjob-1301

Omschrijving

Voor een gemeente in Zuid-Holland zoeken wij een Security Manager (CISO), die verantwoordelijk is voor het informatiebeveiligingsbeleid van twee gemeenten. De gemeente verzorgt al langer het ICT-beheer voor een tweede gemeente. De samenwerking op het gebied van informatiebeveiliging wordt nu verkend.

Taken

(Door)ontwikkelen van het informatiebeveiligingsbeleid van de organisatie. Hij/zij draagt actief bij aan het verder structureren, ontwikkelen en professionaliseren van de beveiligingsorganisatie en is daarbij vooral gericht op het verbinden van mensen in het team en de belanghebbenden daarbuiten.
Uitvoeren van het informatiebeveiligingsbeleid inclusief het informatie- en beveiligingsbewustzijn in de organisatie. Met inspirerend leiderschap neemt de security manager de mensen mee in de ontwikkeling en het uitzetten van een duidelijke visie en strategie die aansluit bij de belangrijkste doelstellingen van de organisaties.
In geval van naderende dreigingen of calamiteiten uitvoeren van adequate beoordeling en uitwerken scenario’s voor oplossingen waarmee teruggekeerd wordt naar een veilige omgeving. Daarnaast realiseert hij/zij met de beveiligingsorganisatie het implementeren van BIG-maatregelen die uit de GAP-analyse naar voren zijn gekomen.
Verder vorm geven aan de samenwerking op het gebied van informatiebeveiliging met de tweede gemeente. Verwacht wordt dat de security manager meedenkt hoe dit structureel vorm kan worden gegeven. Daarbij heeft hij/zij aandacht voor de toegevoegde waarde van de samenwerking (waar en hoe?) en welke rol(len) daarin passen. De security manager heeft oog voor gelijkwaardige aandacht voor alle belanghebbende bij een beveiligingsprobleem en werkt uit hoe informatiebeveiliging als dienst aan samenwerkingspartners op ICT beheer kan worden aangeboden. Hij/zij stimuleert actief, als zichtbaar boegbeeld, de samenwerking, verbinding en interactie binnen samenwerkingspartners.

Vereisten

Afgeronde opleiding op academisch niveau op het gebied van security
In het bezit van CISSP-, CISM- of CISA-certificering
Gedegen kennis van ISO 27001/27002 en VIR/BIR
Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de afgelopen 5 jaar in gemeenten
Ervaring met audits (EDP)
Gedegen technische ICT-kennis, kennis van bedrijfsprocessen, ITIL-security management en COBIT
Ruime ervaring met het opstellen, bewaken en onderhouden van informatiebeveiligingsplannen en bedrijfscontinuïteitsplannen

Competenties

Daadkrachtig
Ontwikkelgericht
Communicatief sterk

 

Bij het ontvangen van uw reactie (inclusief 2 referenties – zonder referenties wordt uw reactie voor deze aanvraag niet in behandeling genomen- ) gaat H Consultancy Groep b.v. er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend en daarmee onnodig werk verricht wordt.

 

 

 

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    04-02-2016 17:26
    Plaats
    Katwijk

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten