Interim-manager Vakbekwaamheid

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
30-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Haarlem
Reacties
1
Bekeken
846
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Deze vacature is offline. Iedere sollicitant heeft inmiddels persoonlijk bericht van ons ontvangen over zijn/haar sollicitatie (per mail).
Het zou kunnen zijn dat dit bericht bij uw SPAM terecht is gekomen.

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, horen wij dat graag.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2568 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

1-3-2016

Einddatum

1-9-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

28

Sluitingsdatum

11-2-2016 om 16:00 uur

In samenspraak met de medewerkers zoeken we hoe binnen het team Vakbekwaamheid van sector Preparatie & Nazorg opnieuw koers kan worden gezet en op welke wijze daarbij de aanwezige kwaliteiten optimaal kunnen worden benut. Tijdens deze zoektocht is het nodig dat het team hierin wordt bijgestaan. Reden waarom wordt gezocht naar een interimmanager. Deze manager heeft een coachende stijl van leidinggeven en kan doortastend zijn, zodat medewerkers zich goed voelen bijgestaan in alle veranderingen.
Zij zullen zelf positie moeten innemen en toe moeten groeien naar een grotere mate van zelfstandigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. De interimmanager zorgt ervoor dat voor elke inbreng ruimte is, brengt verbinding aan waar dat nodig is en trekt voor het team gedeelde conclusies. Als het belang van de vakbekwaamheid of het belang van de organisatie daarmee is gediend, hakt hij knopen door. Na zes maanden vindt er overdracht plaats naar een nog nieuw te werven manager.

Als interim-manager Vakbekwaamheid ben je voor een periode van circa 6 maanden verantwoordelijk voor het goed functioneren van het team Vakbekwaamheid, inclusief de personele dagbezetting voor de repressieve taken van een post. Jouw verantwoordelijkheden liggen primair bij de dagelijkse gang van zaken, waarbij een grote focus ligt op het verbeteren van samenwerken, klanttevredenheid en het zo efficiënt mogelijk inzetten van de medewerkers van vakbekwaamheid in werkprocessen, om succesvol uitvoering te geven aan het vakbekwaamheidsprogramma. Als MT-lid behartig je niet alleen de belangen van je eigen team, maar ook het collectieve belang en de ontwikkeling van de sector P&N.
Je hebt oog voor de belangen van interne en externe partijen en bouwt verder aan een goede samenwerking met de sector Repressie, GGD en andere afdelingen vakbekwaamheid van omliggende veiligheidsregio’s.

Je werkzaamheden bestaan vooral uit

 • aansturen van het team Vakbekwaamheid

 • sturen op verbinding en integraliteit binnen het team (optimale samenwerking)

 • sturen op verbinding en samenwerking met de sector Repressie

 • de medewerkers en coördinatoren in overeenstemming met hun talenten in hun kracht zetten waarbij ruimte is voor creativiteit en innovatie

 • samen met de medewerkers en coördinatoren de basis leggen voor de doorontwikkeling van het team

Kandidaatomschrijving
Je bent

 1. energiek, enthousiast, doortastend, weet mensen en middelen op doelmatige wijze in te zetten

 2. verbindend, empatisch, een people manager

 3. resultaatgericht, gestructureerd in denken en handelen, analytisch sterk

 4. daadkrachtig, besluitvaardig en helder in je verwachtingen

 5. professioneel, betrouwbaar, collegiaal, klantgericht (kernwaarden VRK)

Functie eisen

-een afgeronde opleiding op HBO+/WO-niveau aantoonbaar middels diploma
-aantoonbare leidinggevende werkervaring op minimaal middenmanagementniveau bij een brandweerorganisatie of veiligheidsregio Referentie vereist
-aantoonbare ervaring met het begeleiden van medewerkers naar een grotere mate van zelfstandigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid Referentie vereist
-aantoonbare affiniteit met Vakbekwaamheid en operationele brandweertaken Referentie vereist
-minstens 5 tot 7 jaar aantoonbare leidinggevende werkervaring op -minimaal middenmanagementniveau bij een brandweerorganisatie of veiligheidsregio
-minstens 3 jaar aantoonbare affiniteit met Vakbekwaamheid en operationele (brandweer)taken
-Aantoonbare ervaring met begeleiden van medewerkers naar grotere mate van zelfstandigheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid; bijvoorbeeld opgeleid zijn tot coach.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  03-02-2016 14:29
  Plaats
  Zoetermeer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten