Security Manager (CISO)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
30-01-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Naaldwijk
Reacties
2
Bekeken
605
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

29-2-2016

Einddatum

29-8-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

12-2-2016 om 9:00 uur

De afdeling Bedrijfsvoering, Advies en Services (BAS) levert organisatiebreed advies en ondersteuning op het gebied van; P&O, ICT, financiën, (documentaire) informatievoorziening, communicatie, applicatiemanagement, facilitaire en juridische zaken. In de toekomstvisie van de afdeling staan de optimalisatie van de bedrijfsvoering, het centraal stellen van de klant (intern of extern) en verzakelijking van de relatie opdrachtgever-opdrachtnemer centraal. BAS richt zich daarbij op het integraal adviseren en ondersteunen van interne klanten op alle onderdelen van bedrijfsvoering. De afdeling streeft ernaar om als één loket te dienen voor alle interne klanten en voor alle disciplines die de afdeling BAS beheerst. Enkele competenties die de afdeling BAS typeren; resultaatgerichtheid, klantgerichtheid en flexibiliteit.

Als security manager val je rechtstreeks onder het afdelingshoofd BAS. Verantwoording over behaalde resultaten vindt ook aan het afdelingshoofd plaats. Dagelijkse aansturing vindt, vanuit praktische en inhoudelijke argumenten, plaats door de teamleider BAS/DIA. Daarmee borgen we een toegang voor die onderdelen van informatiebeveiliging die de ICT van verschillende gemeenten raken.

Op het gebied van ICT levert BAS ook diensten aan de e gemeenten. In het verlengde daarvan verkennen momenteel de 2 gemeenten ook nauwere samenwerking op het gebied van informatiebeveiliging.

Opdracht
Als security manager ben je verantwoordelijk voor het informatiebeveiligingsbeleid van de 2 gemeenten. De samenwerking op het gebied van informatiebeveiliging wordt nu verkend. In hoofdlijn bestaat het takenpakket uit
-(Door)ontwikkelen van het informatiebeveiligingsbeleid van de organisatie. Je draagt actief bij aan het verder structureren, ontwikkelen en professionaliseren van de beveiligingsorganisatie en je bent daarbij vooral gericht op het verbinden van mensen in het team en de belanghebbenden daarbuiten.
-Uitvoeren van het informatiebeveiligingsbeleid inclusief het informatie- en beveiligingsbewustzijn in de organisatie. Met inspirerend leiderschap neem je de mensen mee in de ontwikkeling en het uitzetten van een duidelijke visie en strategie die aansluit bij de belangrijkste doelstellingen van de organisaties.
-In geval van naderende dreigingen of calamiteiten uitvoeren van adequate beoordeling en uitwerken scenario’s voor oplossingen waarmee teruggekeerd wordt naar een veilige omgeving. Daarnaast realiseer je met de beveiligingsorganisatie het implementeren van BIG-maatregelen die uit de GAP-analyse naar voren zijn gekomen.
-Verder vorm geven aan de samenwerking op het gebied van informatiebeveiliging met de gemeenten. Verwacht wordt dat je meedenkt hoe dit structureel vorm kan worden gegeven. Daarbij heb je aandacht voor de toegevoegde waarde van de samenwerking (waar en hoe?) en welke rol(len) daarin passen. Je hebt oog voor gelijkwaardige aandacht voor alle belanghebbende bij een beveiligingsprobleem en werkt uit hoe informatiebeveiliging als dienst vanuit de gemeente aan samenwerkingspartners op ICT beheer kan worden aangeboden. Je stimuleert actief, als zichtbaar boegbeeld, de samenwerking, verbinding en interactie binnen samenwerkingspartners.

Functie eisen

-Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal Academisch niveau op het gebied van security
-Je hebt ruime werkervaring in een soortgelijke functie.
-Je hebt ervaring opgedaan in complexe organisaties, bij voorkeur in de (semi)overheid.
-Je hebt grondige kennis van informatiebeveiliging en ervaring met audits (EDP).
-Je hebt een gedegen technische ICT-kennis, kennis van bedrijfsprocessen, ITIL-security management en COBIT.
-Je bent in het bezit van CISSP-, CISM- of CISA-certificering en hebt gedegen kennis van ISO 27001/27002 en VIR/BIR.
-Je hebt ruime ervaring met het opstellen, bewaken en onderhouden van informatiebeveiligingsplannen en bedrijfscontinuïteitsplannen.
-Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de afgelopen 5 jaar
-Je hebt recente kennis van en ervaring van informatiebeveiliging

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  01-02-2016 14:04
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  02-02-2016 15:54
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten